❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

převěs optika 38metrů problem...

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

převěs optika 38metrů problem...

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

zdravím, předem upozornuji ze optika je pro me nova a berte me dotazy s rezervou, diky :mrgreen:

chystame se na moznost natazeni prevesu mezi 2 bytovymi domy, jehoz delka by byla cca. 35-38metru.

poohlizim se po + a - pouzit samonosny kabel a nebo naopak jak mi znamy radil spise pouzit "pruzinu", nosny zkrouceny drat jaky se pouziva na prevesy telefonackych kabelu apod., ve ktere je pak veden samotny kabel. Ne ani tak pocasi, ale potencionalnim pruserem je podle nej ptactvo. kurvy na holy kabel sednou velmi lehko a neni vyjimkou, ze se sesedne treba 30 holubu. Pak je otazka, co to se samonosnym kabelem udela... ona "pruzina" na tu vyhodu, ze ptakum jakekoliv mezipristani na ni zcela znemozni, nicmene je to pracnejsi verze. Staci mi, dyz kabel bude mit 4 vlakna, nepotrebuji vice, beztak v provozu budou jen 2 a 2 rezerva.

diky za help

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

Taky nejsem znalec optiky ale pouzil jsem na preves samonosny samsung http://www.alternetivo.cz/kabel-opticky-samonosny-drop-fttx-3mm-04-vlakna-sm-9-125-g-657a-pu-cerny-fr-d3mm-500n-prevesy-do-120m-mene-nez-baleni-1000m_d2380.html
Ten kabel je tak tenky ze by se na nem udrzel jen kolibrik. Nikdy jsem tam zadneho ftaka nevidel.
Ve stejne firme ti to i konektoruji na delku jakou porebujes. Pokud nemas svarecku.
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 12 years ago

Přesně tak na Dropu Samsungu mame několik převěsů a na žádném jsem v životě neviděl sedět ptáka.Určitě bych se vyvaroval použití nejaké nosné pružiny.Dej tam ten Drop od Samsungu a myslim že budeš mít vystaráno.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

Mi máme taky nasazeno nekolik sem metru samonosu.Jednou sem videl jak holub se pokousy na nej sednout..... po 10 min. to vzdal, jelikoz se ten "3mm kablik" houpal jako na houpacce.Bylo to docela sranda. :lol: Skoda ze jsem si to nenatocil.I vrabec na to nesednul.
0 x

pcwifi

panove, diky za silne pozitivni informace, zni to tak slibne az se mi to velmi líbí :D tož asi do toho pudem, jak uredni siml kyvne...coz uz je na spadnuti.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

klacek

Příspěvekod klacek » 12 years ago

Se sedanim ptaku bych byl opatrnejsi - viz ftp://ftp.bubakov.net/fotky/Klacek/sito ... CN1190.JPG

Na druhou stranu na funkci kabelu to nemelo zadny vliv a to se tam objevovali opakovane.
0 x

pcwifi

taky sem se dostal k stejnemu fotu a dle dotycneho to nema na nic vliv...navic pokud se podivam poradne, tak vidim ze ti ptaci maj spis problem se udrzet a podle me to rychle vzdali :)

PW
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

klacek píše:Se sedanim ptaku bych byl opatrnejsi - viz ftp://ftp.bubakov.net/fotky/Klacek/sito ... CN1190.JPG

Na druhou stranu na funkci kabelu to nemelo zadny vliv a to se tam objevovali opakovane.

Kabel s ptáky má 3mm?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

taky bych dle obrazku rek, ze je silnejsi.. .ale vzhledem k tomu, ze na konci je standardni fish clamp, tak to bude nejspis samsung drop....
0 x
Jan Ptáček

klacek

Příspěvekod klacek » 12 years ago

Je to klasicky 3mm samsung drop, ptaci se tam v pohode udrzeli, alespon tyhle mensi (jiricky, vlastovky, apod.), vetsi ptaci ala holub si tam nesednou jak uz tu nekdo psal. Sedali si a drzeli se tam opakovane nez odleteli na jih. Udelali to 2 roky po sobe a kabel a vsechny vlakna v nem bez poskozeni. Nasledne jsem misto nej daval 12 vlakno a i z blizka byl kabel ok.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

samsung to vydrží určitě. Na jednom místě nám spadnul na kabel kus stromu. Ohnulo to kotvu ale kabel přežil. Kdyžtak najdu foto
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Pokud chceš mít jistotu a mít to dropem, tak zkus drop od Nexans. Doporučuju si minimálně požádat dodavatele o vzorek, rozdíl je extrémní. Cena je o něco vyšší, ale to při takové vzdálenosti je to zanedbatelné.
0 x

FRIDOLIN

Příspěvekod FRIDOLIN » 12 years ago

Jo mám Samsung drop (4vlákna) asi 3 tím rokem natáhlej 180 m luftem a zatím musím zaklepat pohoda. Občas na něm sedí 2 hrdličky či holubi,ale žádnej problém. Pokud to máš na 50 m, tak to udrží i pštrosa. Jinak mám taky zkušenost, že optika s kevlarem udržela vyvrácenej dřevěnej sloup vysokého napětí a v pohodě :) Přinejhorším natáhnout jednou za 8 let 50 m optiky není zas takovej opruz :)
0 x