❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

rozvod v paneláku

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
DarkLogic

Re: rozvod v paneláku

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

ppp76 píše:No to ze se daj vrat se vi ale vysvetli to nekde v panelkau chodit od partaje k partaji a vysvetlovat jim to je nadliskej ukol :( a za druhy proc vrtta kdyz existuje elegantnejsi reseni a i to drazdi nektere spoluobcany jak bejka cervenej fabor :lol:

Akorát to elegantnější řešení úplně neoplývá stabilitou...jednomu zákazníkovi jsem to dával a nadšený jsem z toho zrovna nebyl. Ale jinak tvé problémy plně chápu...myslím, že každý z nás, kdo v paneláku řeší kabelové rozvody (nebo obecně cokoliv), by mohl vykládat historky o dlouhých zimních večerech.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Tak vidím, že ako národ sme na tom zas rovnako :roll:. Nuž ja som zaužíval také, že platíme do fondu opráv ročný nájom. Buď máme rovno aj stožiar na danom objekte alebo len vŕtame poschodia, lištujeme a tak. Naťahovať sa nemá význam pretože vo finále to aj tak nevyhráte. Verte mi, že v každom paneláku majú alebo mali starosti s ISP, internetom prip. kablovkou. Sem tam prehodíme reč keď nás "chytia" v chodbe vŕtať ďalšie poschodie.Sú to také fatálne blbosti...rozum zastáva. Takže radšej spravíme "papier" ...zmluvu, dame niečo do fondu za kvazi "poškodenia" ktore sposobime...vrtame, buchame, ale je pokoj na duši. Starým babičkám, ktoré zvyknú vybehnúť s metlou v ruke kto čo zas búcha technik len povie, že daná pani/pán (rozumej správca) vedia...mame zmluvu.

U nás v SR, máme v zákone danú možnosť prístupu do stupačiek a spoločných vedení. No vo väčšine prípadov sa to nedá len tak. Ľudia sú proste nenažraté ..... akonáhle máte za menom s. r. o. tak koniec.
0 x

DarkLogic

Myslím, že v tvém případě způsobuje jejich nenažranost spíše slovíčko "Telecom", než-li "s.r.o" :-)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

síce si nás zvyknú popliesť....primárne sa nik nezaujíma ako sa voláš. Proste podnikáš = treba ťa zodrať.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Jo to znam ...aaaaa pan podnikatel odrem ho i o kalhoty aj posledni trenky by sebrali ... nikdo uz nevidi ze jsem v hakovce 24/7 zatimco sedej oni v putyce nebo u tvky ( a tu petedvacatou hodinu travim tady na isp foru) :) samou rozezranosti nevedi co by :mrgreen:
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 12 years ago

Sice jsme trosku odbocili od puvodni otazky technickeho provedeni..ale nevadi. Taky mame jeden nizsi panelacek o 5 vchodech a v nem cca 15 klientu, puvodne individualne wifinou pripojenych. V dome je cca 60 bytu a krome nas jen zoufale DSL. Pani predsedkyne, pani stredniho veku s nekolika tituly, je presvedcena ze DSL staci a nikdo jiny nic nepotrebuje.
Klasicky problem, kdy se ani na 4.schuzi(1x za rok) nepodarilo domluvit na rozvodech. Schuzi se ucasni predevsim starsi cast populace domu a vysvetlit, ze nas rozvod se nedotkne nijak nikoho, kdo o nej nestoji bylo vzdy nemozne. Pristoupili jsme tak k reseni "individualniho okruhu", je to nejak definovane v ZOEK. Jeden z klientu napaji ze sveho bytu PoE klientske zarizeni a par switchu v dome. Sit je oficialne jeho. Asi polovinu klientu jsme stihli prepojit na kabelovou sit, nez si neceho pani predsedkyne vsimla. Pote nam bylo narizeno nepokracovat, nez se nejak rozhodnou. Ted je takovy mezicas, kdy se dohadujeme :) Situace je komplikovanejsi tim, ze cast dom u je druzstevni a cast SVJ.
Osobne si myslim, ze situace, kdy o nove konkurencni moznosti telekomunikacni site musi rozhodovat majitele vetsinou je nestastna. Logicke z hlediska podpory konkurence by bylo, kdyby stacilo treba 20% hlasu.
0 x

DarkLogic

Njn, zlatá doba na zasíťování paneláků byla před pár lety. Kdo se tehda "nájezdů" neúčastnil, ten to už teď těžko dohání.
0 x

superweb

DarkLogic píše:
Daxxim píše:zavolas na CEZ, nadiktujes presnou adresu/patro a dalsi info ktery po tobe bude operatorka chtit a oni si to pak prijedou zaplombovat

Potvrzuji, přesně tak to je. A docela mě překvapilo, že se za to skutečně nic neplatí.

Tak to jsme asi vyhodili dost penez zbytecne..vzdy jsme to resili pres revizaka, ktery si neco nauctoval, docasne zaplomboval, vyplnil zadosti pro PRE a predal je tam. Nemate nekdo zkusenost jak je to s plombovanim v Praze, take staci zavolat na PRE? Jednu plombu ted musime resit a na jejich webu jsem, narozdil od jinych spolecnosti, nic nenasel.
0 x

martynek

Příspěvekod martynek » 12 years ago

Nene PRE jediná je komplikovaná, rozplombování a zaplombování musí řešit revizák který má s PRE smlouvu a pak vyplnit přihlášku..
Kdyby někdo v Praze někdy potřeboval jsem k dispozici...Mám vlastní kleště a plomby. Můžeme se za rozumný peníz domluvit.
tel:774006007

ČEZ je jen na zavolání na linku
0 x

superweb

Prave resime 1 panelak, kde uz jsou ty docasny plomby od revizaka a podany prihlasky na PRE, jenze nam preplombovali jen 4 vchody z 5 a ten posledni nekde zabordelili. A jeste jde zrovna o dum, kde nemame nejlepsi vztahy se samospravou a hrozne kvuli tomu prudej. Kopie tech prihlasek mam. Takze budu muset asi telefonovat a resit ja, protoze revizak tak trochu hraje mrtvyho brouka.
Jen pro info - co by sis tak rekl za plombovani 5 rozvadecu v 1 dome?
0 x