❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Allied Telesis AT-FS750/48 Vlany

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hocimin1

Allied Telesis AT-FS750/48 Vlany

Příspěvekod hocimin1 » 13 years ago

zdravim,

mate nekdo tento switch AT-FS750/48.

posilam si na port 48 ... 3ks TAG VLAN 198,199,220

a chci UNTAGED:

198 na porty 1 - 12
199 na porty 51 SFP
220 na porty 52 SFP (ta ma pres switch proletet az na jetstream na port 23 SFP, viz nize)

na portu 48 je DUAL nSTREAM v bridge a na konci je Allied Telesis AT-GS950/16 port 4.

V portu 14 ma PC na kterym jsou VLAN 198,199,200

AT-GS950/16 ma nastaveno TRUNK 4,7,14

- jen pro zajimavost na 7 je taky DUAL nStream a na konci je TP-LINK Jetstream a tam se mi vpohode VLAN200 podarilo untagnout do vsech portu.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

A co ti nejde?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hocimin1

nejde mi prave

198 na porty 1 - 12
199 na porty 51 SFP

proste to na tech portech nevypadne.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Untagged se dělá ve dvou krocích. V menu Tagged vlan přiřadíš danou VLAN portu jako untagged. A potom v Default port VLAN určíš PVID (což musí být stejné číslo).

Jedna verze FW (už si nevzpomenu přesně jaká) měla problém, že tam nešlo nacpat menší než tříciferné číslo. Ale v pozdějších to opravili.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hocimin1

Diky za nakopnuti.

uz vse jede.

chyba byla samozrejmne mezi zidli a PC.

oni totiz byli v budou 3 stejne switche a ja jako napotvoru byl lognutej na upne jinej switch nez jsem potreboval :D . Takze jsem ho nastavoval jak o zivot a porad nic. :mrgreen: No jo clovek mysli na blbosti a nekouka kolem okolo :lol: . Prisel jsem na to v tu chvili kdyz uz jsem se zaboha nedostal na switch a pustil utilitu na vyhledani switchu a v tu chvili jsem objevili dalsi 2 switche

Ale presto jsem objevil jednu neduhu tohoto switche. I kdyz vse nastavite jak ma byt, tak je potreba dat save configuration jinak se nic nestane. To byl kamen urazu ponevadz ten AT-GS-950/16 po nastaveni rovnou aplikoval.
0 x