Mám softwarový VOIP telefon, a beru službu od firmy Informační a bezpečnostní agentura s.r.o. (IBA) provozovatele voip služeb na adrese http://www.ipvox.cz/
Často se stává, že po vytočení se mi hovor nespojí a nahlásí mi to timeout.
Konexi do počítače mám perfektní, jsem připojený přímo na páteřích.
Dělalo mi to ale i jinde v restauraci a na přípojce od O2.
Má s tím někdo zkušenost?
Když jsem to zkoušel u nich reklamovat, tak mi řekli, že správce si najímají a ten se tam ukáže jednou za čas...
Tak uvažuji že bych přešel jinam, ale v celku jsem u nich spokojený, až na ty problémy se spojením. Tak kdyby to bylo třeba jen v kodecích... šlo by to přenastavit.
Zkusil jsem i více voip soft telefonů. Dělalo to u všech to samé.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Má tu také někdo voip od IPVOX ?
Vypadá to na přetížené linky na straně IPVOXu, viz např. diskuse u odoriku
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=869&start=80
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=869&start=80
0 x
Mají ukrutně levné volání a ukrutně špatnou kvalitu.
Problém je v odchozích hovorech, které se buď nespojí nebo padají. Konektivitou to není, problém je v tom že se o to naprosto nestarají, jakékoliv reklamace neřeší a technickou podporu nemají, prostě to provozují samospádem.
Úplně jsem od IPVOXu odešel a odportoval všechny čísla, protože to prostě nešlo používat.
Když jsem k nim před lety přišel, tak to bylo super, pak je to tak cca před půl rokem to začlo jít do kytek a od té doby to prostě neopravili.
Problém je v odchozích hovorech, které se buď nespojí nebo padají. Konektivitou to není, problém je v tom že se o to naprosto nestarají, jakékoliv reklamace neřeší a technickou podporu nemají, prostě to provozují samospádem.
Úplně jsem od IPVOXu odešel a odportoval všechny čísla, protože to prostě nešlo používat.
Když jsem k nim před lety přišel, tak to bylo super, pak je to tak cca před půl rokem to začlo jít do kytek a od té doby to prostě neopravili.
0 x
Já jsem jim teď poslal email na support ať to spraví, nebo od nich odejdu. Jednoduše si už víc nedobiju a přejdu jinam.
Jinak jsem byl spokojen. Ale to ne-spojování hovorů je nepříjemné.
Jinak jsem byl spokojen. Ale to ne-spojování hovorů je nepříjemné.
0 x
Vem si třeba od 802.cz, u nás je lidi používají asi nejvíc a ještě jsem neslyšel že by byl někdo nespokojený.
0 x
T-T
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
802.cz nez se prodalo RIO media takt o bylo super paradni volani .. nyni to jde ale do kytek a ruce od nich pryc ... neustale problemy a na supportu jen vymluvy, ze za to ci ono muze poskytovatel linky atd .. a ze u nich je vse v poradku ... az po vetsim natlaku najednou priznaji, ze k nejakym zmenam u nich dochazelo a tak mozna proto nejde to ci ono ... nejvetsi vydrb byl kdyz cca tisicu uzivatelu smazaly v branach dnsky ... a ti co pres branu maji net, tak jim nejelo nic a rvaly po nas .. po asi 5ti telefonech na 802.cz nam priznal operator, ze byl delan nejaky zasah co se moc nepovedl .. no co dodat, jde to do kytek.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
kdyz to tady tak ctu.. tak ktereho opa byste doporucili na voip? resp. se kterym mate dobre zkusenosti?
0 x
Jan Ptáček
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
celkem rozumne zatim funguje www.sbohempevnalinko.cz provozuje to Ceteris ze Zlina ... jinak ted jedname o spolupraci s IPEXem, mame nejake zkusebni linky a zatim OK
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:celkem rozumne zatim funguje http://www.sbohempevnalinko.cz provozuje to Ceteris ze Zlina ... jinak ted jedname o spolupraci s IPEXem, mame nejake zkusebni linky a zatim OK
Sbohem pevna linko sice funguje, ale ten klientský systém psal asi někdo jako seminárku do školy

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj to je pravda, ale bavime-li se o kvalite volani, pak si myslim, ze v pohode 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Sbohem pevna linko jsou trosku drazi na mobil a maj uchylnou tarifikaci, moc kladu u nich nevidim
u mikrotechu frcim za 0,99 s dph. zacinam to cpat kde si vzpomenu, hlavne twistakum apod, protoze platit 5,90 z mobilu a nebo 0,99 kdyz je clovek doma je sakra rozdil...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no jo ale funguje to spolehlive ??
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Můžu potvrdit. IPVOX stojí za prd. Teď předělávám jednu firmu od nich. Schválně jsme 2 dny zkoušely 2 telefony vedle sebe. Jeden na IPVOX a jeden na Dial Telecom. IPVOX stálé výpadky spojení tak 8x denně. Dělaly jsme to proto aby jsme vyloučily chybu internetu. Takže byla jasná chyba na IPVOX. NEBRAT
0 x
pcwifi píše:Sbohem pevna linko jsou trosku drazi na mobil a maj uchylnou tarifikaci, moc kladu u nich nevidimu mikrotechu frcim za 0,99 s dph. zacinam to cpat kde si vzpomenu, hlavne twistakum apod, protoze platit 5,90 z mobilu a nebo 0,99 kdyz je clovek doma je sakra rozdil...
PW
Služba - http://voip.mikrotech.cz
Mají účtování po sekundách nebo první minutu a pak po sekundách?
Tohle je v jejich ceníku:
Špička od 7:00 - 19:00 v pracovní dny. Ceny jsou bez DPH 20%, za minutu a při tarifikaci 1+1 s.
Myslím že to je po sekundách, ale abych to nepochopil nějak špatně.
Jinak se mi jejich nabídka líbí ze všech zde probíraných operátorů nejvíc. Šel bych k nim.
0 x