❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

HomePNA/HomePlug AV po koaxu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
melvi

HomePNA/HomePlug AV po koaxu

Příspěvekod melvi » 13 years ago

Ahoj,

experimentuju s HomePNA/HomePlug po koaxiálních rozvodech a zajímaly by mne vaše zkušenosti, zejména nasazení do stávající koax sítě v rámci domu, jaké máte zkušenosti s procházením přes rozbočovače, odbočovací zásuvky a podobně. Případně jestli máte nějaké zkušenosti s rušením.

Zatím co jsem zkoušel tak v rámci rodinného domu to normálně procházelo i přes obyčejné rozbočovače a bez rušení TV, ale rád bych poznal případná úskalí.

Při hledání vhodného zařízení jsem narazil na to že jsou buď dostupné 200Mbps verze nebo 500Mbps verze, ale ty 500Mbps jsem našel jen u jednoho výrobce který ani moc nekomunikuje.
Ještě je tu varianta kterou zmínil insider a to upravit standardní powerline adaptéry, např. od TP-Linku, kdy se výstup z coupling transformátoru namísto do NN sítě zapojí do koaxum, viz příloha.

Zkouším alternativu pro distribuci internetu v rodinných domech/starých bytovkách, kde ze stavebních důvodů není možné instalovat novou strukturku.

P.
Přílohy
powerline.jpg
powerline.jpg (54.13 KiB) Zobrazeno 705 x
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 13 years ago

melvi píše:Ahoj,

Zkouším alternativu pro distribuci internetu v rodinných domech/starých bytovkách, kde ze stavebních důvodů není možné instalovat novou strukturku.

P.

Zkusil jsem to jednou z tohoto důvodu a byla to tragédie. Protože se mě válely na skladě, tak jsem to pak jednou ještě zkusil jako nouzovku a chvíli to fungovalo, ale už bych to vidět v bytovce nechtěl.
0 x