❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Windows 7 zlty vykricnik a nefunkcne pripojenie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 zlty vykricnik a nefunkcne pripojenie

Příspěvekod zubodravec » 12 years ago

Co kolize dvou pripojeni ?
NTB jede po kabelu a zaroven mas NTB jede i po wifi. Parkrat se nam tohle prihodilo.

Rambo píše:Dneska jsem se setkal s prakticky totožným problémem.
Klientce na NTB PackardBell přestal včera fungovat internet. Taky se zobrazil žlutý vykřičník. Při vzdálené kontrole to vypadlo na vadný routr, ale tím to nebylo. Ať sem zkoušel ho vyměnit, nebo připojit ji noťas kabelem tak ji to nejelo, firewall a antivir jsem vypnul a nic nepomohlo...
Jsem z toho v koncích a vůbec nechápu proč. A když jsem volal kámošovi jestli neví, nebo neporadí tak říkal že má doma jeden komp co se chová naprosto stejně a ani přeinstalace Win 7 a přidání síťovky do kompu nepomohlo, ale v linuxu síť jede bez problému... Naprosto nepochopitelné....
0 x

duro28

Příspěvekod duro28 » 12 years ago

No rozsahmi to nemoze byt ubnt prijima 172.19.1.x rozdeluje 192.168.100.x a wifi router ide vacsinou na 192.168.1.x alebo 192.168.0.x. Z vonku sa to sprva uplne funkcne ping do internetu ako z nanostation tak z routru OK. Problem je len komunikacia PC s windows 7 a wifi router.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

duro28 píše:No rozsahmi to nemoze byt ubnt prijima 172.19.1.x rozdeluje 192.168.100.x a wifi router ide vacsinou na 192.168.1.x alebo 192.168.0.x. Z vonku sa to sprva uplne funkcne ping do internetu ako z nanostation tak z routru OK. Problem je len komunikacia PC s windows 7 a wifi router.

Zdravim,
tuším sice jen přibližně o co jde, ale pevně věřím, že pokud POŘÁDNĚ a podrobně popíšeš jaká je konfigurace sítě postavena a z čeho, nejlépe nascanovat řučně kreslený obrázek, tak to někdo vyřeší raz dva.

2/ podle mě je (už se tady opakuji) ten systém ovládání síťových rozhraní a nastavení ve WIN7 nevhodně a hlavně pro ajťáky uživatelsky velice nepřítulný. Nechápu přínos WIN7 v čemkoliv, natož zadávání IP. To jejich centrum mi silně zvedá KT. Snad kromě přehození IP, které trvá oproti XP vteřinu, jsou to v porovnání s XP skoro vše mínusy a to velké. A o té společné ikoně pro bezdrát i drát se nebudu ani vyjadřovat. Sprostá slova jsou zde prý zakázaná.
Trošku odbočím - věděl by někdo, jak u XP zkrátit dobu přehození IP na řádově sekundu, tak, jak to trvá u WIN7?
mpcz, 27/08/2012
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

nachapu jak takdy muze nekdo, znaly IT, obhajovat vubec prehistoricke win XP, ktere se stihnou zavirovat drive, nez vubec nainstaluju antivir.... :roll:
0 x
Jan Ptáček

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

net.work píše:nachapu jak takdy muze nekdo, znaly IT, obhajovat vubec prehistoricke win XP, ktere se stihnou zavirovat drive, nez vubec nainstaluju antivir.... :roll:

Zdravím,
může a to s úplným klidem. Zhruba 300x většinou XP, většinou ESET SS, za poslední 2 roky ANI JEDEN vir. Asi máš jiné XP nebo antivir. Máme samozřejmě i WIN7, tam je situace obdobná. Za poslední roky jsem vir snad ani jednou neřešil. Nepovšiml jsem si, že by byly XP v tomto směru nějakt výrazně horší. Zato se dívám kolem sebe a většina programátorů, kteří mají co říci v tomto oboru si je stále nechala, pokud se mohli svobodně rozhodnout. Taky hodně dám na statistiku a ta mluví jasnou řečí.
Mimochodem - tu integrovanou, uživatelsky nepřítulnou a nečitelnou ikonu síťového připojení jsem konzultoval nebo spíše kritizoval i v ústředí MS a závěr přiděleného technika MS byl kupodivu tento: uznáváme, pokusíme se s tím něco udělat. (Samozřejmě ze tomu moc nevěřím).
Jen na okraj, nikde nepíši, že jsem IT znalý. Ale i zaučený strojní zámečník může řici svůj názor. Je na druhé straně, zda ho přijme nebo ne.
mpcz, 27/08/2012
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

tak my isp to zas vidime z te druhe stranky - ato jsou pc u klientu... ti co maji delsi dobu win xp si uz tak nejak zvykli jej preinstalovavat a to min 1 za 2 roky... vetsinou ty pc, co se mi dostanou do ruk jsou v takovem stavu, ze s tim ani nic jineho udelat nejde... ti co maji win 7 tak samozrejme problemy maji take, ale malo kdy ten pc je tak "v prdeli" jako s win xp a jde normalne opravit /nebo min. pouzivat tak, aby sla aspon data zalohovat..
tudiz z pohledu uzivatele jednoznacny pokrok vpred ve stabilite a "blbuvzdornosti" :)
0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

nemá smysl obhajovat systém 11 let starej a to ať má aktualizací kolik chce. Ten systém je i z pohledu microsoftu mrtvej.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

mám na noťasu WinXP 4roky bez antiviru, firewallu a jinejch ochran a přeinstalací a nijak slušně se tomu nechovám, ale je fakt, že u některejch klientů jsou ty PC fakt ve zbědovaným stavu, takže tu mám jednoho přeinstalátora co mu je posílám a on to dělá za 300 - 400Kč do 24 hodin :shock: ale je na něj spolehnutí a lidi jsou spokojený

jinak to chování W7 je v poho, podstatně horší to bylo ve Vistách, tam když mi přidělil DHCP tak to jelo, zadal jsem to samý růčo a ani ťuk
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

asi niekto zabudol na tie minúty strávené za XP keď ste potrebovali nedajbože zmeniť IP však...prípadne vlastnosti sieťového pripojenia vôbec nešli otvoriť....tých problémov tam bolo viac. Hlavne užívateľ rodu neznalých dokázal XP zhodiť do pár mesiacov. V tomto je 7mička tak povediac "blbuvzdorná".

Na margo toho netu, isto to bude vada v konfiguracii....skusali ste na to pripojit iny notebook? vypisat IP rucne? uz som sa pytal.
0 x

Rambo

Příspěvekod Rambo » 12 years ago

zubodravec píše:Co kolize dvou pripojeni ?
NTB jede po kabelu a zaroven mas NTB jede i po wifi. Parkrat se nam tohle prihodilo.

WiFinu při připojení kabelem jsem vypnul. Takže dvě hádajcí se připojení taky nepřichází v úvahu...
0 x

Rambo

Příspěvekod Rambo » 12 years ago

midnight_man píše:...skusali ste na to pripojit iny notebook? vypisat IP rucne? uz som sa pytal.

Samozřejmě. Můj noťas jel jak po kabelu tak po wifině bez problému a jejich starý stolní počátač přez kabel jel taky bez problému. Projistotu jsem zkusil vyměnit i WiFi routr ale bylo to beze změny.
0 x

jt-dob-net

Příspěvekod jt-dob-net » 12 years ago

Co říká "ipconfig" ?
Nemá u výpisu brány dvě IP, z čehož jedna je 0.0.0.0
Danou situaci známe taky, v systému lze zastavit nějakou službu - co si matně vzpomínám něco jako Bonjour services (radši dohledat v google jako problém dvou bran), ale řešením je zadat IP natvrdo - sice je to ocházení problému, ale funguje ...
0 x