❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Normy pro vnitřní instalaci
Normy pro vnitřní instalaci
Zdravím, zajímalo by mě zda existují normy pro rozvod plastových (potažmo skleněných) vláken uvnitř objektů. Zejména zda existují nějaké omezení při vedení se silovými elektrickými rozvody. Díky
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jedna zasadni pro projektanty je pozadavek na pozarni bezpecnost objektu.
Stanovit si prostredi v jakem se pohybujeme a podle toho navrhnout reseni. V praxi,
pokud taham kabel v panelaku skrz jopku tak musim davat bacha na pozarni zatez existujicich a pridavanych horlavych materialu. Existuje omezeni podle toho zda se taha v prostorech ktere jsou unikove, pruchody zkrz pricky pozarnich predelu atd.
Jak jsem napsal v uvodu, dulezita je uvodni konzultace s projektantem, ktery zasveti.
Tech norem je docela hodne.
Z hlediska pozarni bezpecnosti
CSN EN 730833 CSN EN 730802 CSN EN 730804 CSN EN 730848
Z hlediska usporadani rozvodu pak
CSN En 50174-x a CSN EN 50173
Stanovit si prostredi v jakem se pohybujeme a podle toho navrhnout reseni. V praxi,
pokud taham kabel v panelaku skrz jopku tak musim davat bacha na pozarni zatez existujicich a pridavanych horlavych materialu. Existuje omezeni podle toho zda se taha v prostorech ktere jsou unikove, pruchody zkrz pricky pozarnich predelu atd.
Jak jsem napsal v uvodu, dulezita je uvodni konzultace s projektantem, ktery zasveti.
Tech norem je docela hodne.
Z hlediska pozarni bezpecnosti
CSN EN 730833 CSN EN 730802 CSN EN 730804 CSN EN 730848
Z hlediska usporadani rozvodu pak
CSN En 50174-x a CSN EN 50173
joshuak píše:Zdravím, zajímalo by mě zda existují normy pro rozvod plastových (potažmo skleněných) vláken uvnitř objektů. Zejména zda existují nějaké omezení při vedení se silovými elektrickými rozvody. Díky
0 x