❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Co vyřídit, než do země kopnu ...

Výstavba optických sítí, pokládky a průvěsy kabelů, administrativa.
4gd1

Co vyřídit, než do země kopnu ...

Příspěvekod 4gd1 » 13 years ago

Zdravim Vas vsechny,
chtel bych se zeptat, jestli by mi byl nekdo ochoten nastinit, co je potreba vse vyridit, v jakem poradi a kde.
Potrebujeme vykopat optiku od mista, kde mame APcko k draze, kde budeme brat druhou linku do netu. Vzdálenost je 350m, pozemky po ceste vsechny obecní, az na prvni a posledni. Jeden ma SZDC a druhy panelak, kam se to vede. Chtel bych poprosit, zda-li by nekdo v rychlosti nastinil, jak postupovat, co nejdrive, jak dlouho to trva atd. Vim, ze uz nekdo to tady psal, ale nenasel jsem.

Vsem diky moc. Michal. :)
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 13 years ago

Pokud je tam pozemek SZDC, tak si buď vystřel mozek z hlavy hned nebo najdi jinou trasu :)
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Tak já předpokládám, že pokud ten poslední pozemek je SZDC, tak v něm se budou i připojovat a tzn., že to musí bezproblému povolit.
Nejlepší bude, když si zaplatíš projektanta, který Ti vše zařídí, oběhá, napíše. Sami jsme to dělali taky tak, protože toho času a nervů co v tom necháš... to je vážně "jednoduší" si to nechat udělat.
0 x

jakjmeno

Příspěvekod jakjmeno » 13 years ago

Se SŽDC jsme kdysi něco řešili a nakonec chtěli věcné břemeno za protlak pod dráhou ( 10m vedle dráhy optika ale bohužel z druhé strany ) 200 000 Kč. Podařilo se nám to uhádat níže ale celkem rok pakáren. Nejhorší instituce kterou jsem kdy zažil....
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

S SŽDC souhlas. Břemeno na podvrt pod náspem cca 170 kKč mnoho let nazad.
Nicméně tazatel chce u nich optiku končit, tak k němu budou třeba milejší...
0 x

Halama

Příspěvekod Halama » 13 years ago

Potřebuješ mít povolení od stavebního úřadu, osobně dávám přednost územnímu souhlasu. Jako přílohy jsou stanoviska jednotlivých síťařů, smlouvy s vlastníky pozemků, projektovou dokumentaci od projektanta. Nejlepší je na to si projektana přímo zaplatit, pokud chceš jenom takový krátký úsek.
0 x