Zdarec,
zajímá mě, zda máte někdo na optice rozjetej STP nebop RTSP a jak řešíte ochrany např před broadcast stormama, či zacyklením. My to ještě v praxi nařešili, nicméně poslední dobou se objevujou velice divný úkazy a přisuzuju to právě nějakýmu stormu či něčemu podobnýmu.
Model sítě je klasický FTTB, tzn agregační switch, jednotlivý access switche a useři, vše v tagované vlaně zvlášť pro data a pro IPTV. Agregační switche ProCurvy 2510G-24 a access převážně EdgeCore 3526XA, 3528M.
Dikec
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
FTTB - STP, RSTP, storm control
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
FTTB - STP, RSTP, storm control
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
MSTP se také počítá (mezi AT x900 a 8000/GS switchema)? 
Jinak, co se děje divného? S HP Procurvama jsem se pěkně vypekl, pokud nebyly hodně správně nastavené priority switchů do RSTP. Pokud byly někde nastejno, tak při nějakém přepojení, zvrtnutí v síti, tak strašně dlouho trvalo, než se ustálil strom a během té doby kolikrát to udělalo paketový hukot přes všechny zakruhované porty tak, že většina věcí pochcípala (neboť to ten multi/broadcast bordel tlačilo pak do všech portů)....

Jinak, co se děje divného? S HP Procurvama jsem se pěkně vypekl, pokud nebyly hodně správně nastavené priority switchů do RSTP. Pokud byly někde nastejno, tak při nějakém přepojení, zvrtnutí v síti, tak strašně dlouho trvalo, než se ustálil strom a během té doby kolikrát to udělalo paketový hukot přes všechny zakruhované porty tak, že většina věcí pochcípala (neboť to ten multi/broadcast bordel tlačilo pak do všech portů)....
0 x
No zrovna včera se nám toto stalo na síti, na switchi nebyl nasavenej broadcast storm controll.
Zajímalo by mě, jestli má tohle někdo nastavené a hlavně jaké hodnoty.
Zkusmo mám nastaveno 250 broadcas/sec
Zajímalo by mě, jestli má tohle někdo nastavené a hlavně jaké hodnoty.
Zkusmo mám nastaveno 250 broadcas/sec
0 x