D.Ryba píše:Dobrý den,
chtěl bych požádat někoho zkušeného, kdo již prošel vším tím papírováním a mohl by sem na fórum napsat co všechno je třeba k výstavbě optické sítě cestou výkopů. Jde mi o konkrétní povolení, nebo formuláře, koho kontaktovat, případně by mě zajímali i všechny možné poplatky, jestli je nezbytné mít projektovou dokumentaci od projektové kanceláře atd. Chtěl bych propojit několik panelových domů na sídlišti a nechci dělat převěsy. Povolení v panelových domech již nebude takový problém, v podstatě souhlas od všech domů mám. Jde mi hlavně o to, že chci kopat mezi paneláky na pozemcích města.
Děkuji předem za jakokoliv reakci.
To je trosku slozitejsi. Obecne lze rict, ze na neco staci uzemko a na neco potrebujes stavebni povoleni. Co ale z praxe vim, tak vetsinou zalezi na tom, jak jsi schopny se dohodnout s dotcenym vlastnikem - povetsinou mestem. Nekde proste staci papir, kde ti daji souhlas s rozkopanim jejich krasneho kraku a nekde ti budou delat psycha s tim, ze je to stavba, ktera podleha povoleni.
Doporucuji udelat jednu vec - zajdi si za nejakym slusnym projektantem, co stavi baraky. Rekni mu, co chces a on ti to vsechno zajisti. Co si budeme povidat - ti projektanti s tema lidma z uradu chodi na pivo a dobre vedi, jak na ne a hlavne to nejsou firmy s jasnym zamerenim na vykopy. Pro takoveho projektanta je takova akce povetsinou bokovkou, takze podle toho i nasadi cenu.
Nebo druha varianta - kopaci - takove ty firmicky co kopovu vodu, kanaly apod. S tema je taky dobry se domluvit. Zaridi to vsechno a ve finale ti predaji hotove reseni. Nemusis se s tim strestovat.
Pokud to nehodlas delat ve velkem (desitky km v osidlene oblasti), tak to opravdu outsourcuj. Nejlepsi reseni, vim, o cem mluvim.