Zdravim,
neviete mi poradit kde by sa dala kupit zafukovacka? Ak mate nejakych dodavatelov prosim napiste kontakt nan.
Dakujem
❗️Toto je původní ISPforum.cz ve stavu k únoru 2020 běžící v omezeném režimu pro archivační účely. Aktivní verzi naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zafukovačka
-
halamicek
a na zafukování čeho má být? do HDPE do mikrotrubiček? mikrokabely nebo standartní kabely?
0 x
-
basty
- Kontaktovat uživatele:
-
oscar
- antispam: Ano
Zdravim, zafukovat sa bude standart kabel na zafukovanie rozne priemery a taktiez mikrotrubicka a hdpe. Aby bola univerzalna, nejedna sa predsa o lacnu zalezitost a vyuzitie bude dlhodobeho charakteru.
0 x
-
the.max
- Kontaktovat uživatele:
viewtopic.php?p=61085#p61085 dneska jsem na to taky posháněl věci, před chvílí jsem přiše ze zahrady kde jsem to zkoušel a fakt to funguje
Posuv by se dal vyřešit třeba pohonem z COčka.
Pak je tu třeba tohle: http://www.zeitler.ch/en/products/cable ... eedy/video, nechal jsem si poslat nabídku s cenou. Čekal jsem že to nebude málo, ale ta cena mě fakt uzemnila, kdyžtak přepošlu.
Ale když budeš hledat, tak jsou firmy co zafukovačky půjčujou, případně přijedou zaouknout.
Pak je tu třeba tohle: http://www.zeitler.ch/en/products/cable ... eedy/video, nechal jsem si poslat nabídku s cenou. Čekal jsem že to nebude málo, ale ta cena mě fakt uzemnila, kdyžtak přepošlu.
Ale když budeš hledat, tak jsou firmy co zafukovačky půjčujou, případně přijedou zaouknout.
0 x
-
halamicek
Zafukovacku od mafie si pujcujeme take. Ma sice svoje mouchy, ale je to asi to nejuniverzalnejsi co je k sehnani a navic za rozumny peniz. Nicmene tezsi a drazsi je sehnat kompresor, to jsou statisice za kompresory, ktere foukaji do hdpe.
0 x
-
pelag
- Kontaktovat uživatele:
Záfuk dneska pučuje skoro každej dodavatel kabelu , Alternetovi, OFA Raycom, zřejmě i Mafie atd
není levnější si to pučovat včetně kompresoru ?
není levnější si to pučovat včetně kompresoru ?
0 x
-
asdfgh
zdravím,
chtěl bych se zeptat jaké máte praktické zkušenosti se zafukovačkou NEMSAT (případně jinými)? Co se komu podařilo zafounout (průměr kabelu, MT a délka zafouknutí). Jaké jste zjistili + a - zafukovačky. Nebo používate někdo jiného výrobce (Fremco (OFA), PLUMETOP, BlueDragon)?
Děkuji všem za jakékoliv informace.
chtěl bych se zeptat jaké máte praktické zkušenosti se zafukovačkou NEMSAT (případně jinými)? Co se komu podařilo zafounout (průměr kabelu, MT a délka zafouknutí). Jaké jste zjistili + a - zafukovačky. Nebo používate někdo jiného výrobce (Fremco (OFA), PLUMETOP, BlueDragon)?
Děkuji všem za jakékoliv informace.
0 x
-
helapc
U zafukování záleží hodně na kompresoru a na množství zatáček v trase. Mám zkušenost s NEMSAT a Home made s kabely od 1mm do 5.7mm. Obě dávají bez problémů 500m kabel 5.7mm do MT 12/8 a 200m kabel 1.7mm do MT 7/3.5
0 x
-
misif
Zkušenosti mám pouze s home-made zafukovačkou s pohonem a trasami do 500m kabely 1,7 - 6,5mm do trubiček vnitřního průměru 5.5mm až 10mm, zafoukáno tak 30km a zatím v pohodě. Nejdůležitější je správné nastavení tlaku pro zafukování, který záleží na velikosti kabelu, trubičky a vzdálenosti. Nepotřeboval jsem nikdy více jak 8barů, přestože kompresor umí dát o dost víc.
Na profi zafukovačce si nastavíš max tlačnou sílu, na home-made budeš asi muset správně nastavit přítlak posuvu, aby se ti nezlomil/neodrbal kabel, když ti to narazí na špatně udělanou spojku nebo do stěny rozvaděče na druhé straně.
Mikrotrubičky do HDPE moc nefoukáme a když už, tak na to nemáme nic speciálního a posuv řeší kolegové ručně
M.
Na profi zafukovačce si nastavíš max tlačnou sílu, na home-made budeš asi muset správně nastavit přítlak posuvu, aby se ti nezlomil/neodrbal kabel, když ti to narazí na špatně udělanou spojku nebo do stěny rozvaděče na druhé straně.
Mikrotrubičky do HDPE moc nefoukáme a když už, tak na to nemáme nic speciálního a posuv řeší kolegové ručně
M.
0 x
-
asdfgh
Máte někdo zkušenosti se zafouknutím cca 1km kabelu 5,7mm do 14/10? Foukal jste to někdo?
0 x
-
ocior
asdfgh píše:Máte někdo zkušenosti se zafouknutím cca 1km kabelu 5,7mm do 14/10? Foukal jste to někdo?
Do 10/8 jsme foukali kabel 5,6mm (microjet 196 a kaeser m17) cca 800 metru bylo maximum, kdy to jeste davalo smysl, ale delka trasy byla 900m. Po rozpojeni na 740m se to rozjelo a zbytek se prefoukl dal.
Mit minijet, kde je celkem jistota, ze ten kabel neznicim, tak bych to dotlacil.
Mas o 2mm vetsi prumer trubicky, takze vic vzduchu, v tomhle bych tomu veril. Ale nase trubicky byl svazek v 40mm chranicce, kde nehrozi velke ohyby, ktere udelaji nejvetsi paseku.
Pokud mas moznost to rozdelit, tak to rozdel. Usetris hromadu casu, i kdyby to nebylo nutne delit.
0 x
-
helapc
S kompresorem který dá minimálně 800l/min při 8barech tak to při rovné trase může klapnout. Nezkoušel jsem.
0 x
-
dagus
A co 1.7mm do 7/3.5 na 350m, je to reálné? Nebo raději jít do 2.8 do 3.5mm trubičky? A co používat "novinku" patronu na začátek vlákna pro větší tah vlákna? Zkouší to někdo?
0 x