❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Je mozne prilozit druhe vlakno do mikrotrubicky ?

Výstavba optických sítí, pokládky a průvěsy kabelů, administrativa.
zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Je mozne prilozit druhe vlakno do mikrotrubicky ?

Příspěvekod zubodravec » 9 years ago

Je mozne do mikrotrubicky prifouknout i druhe vlakno. Umite to nekdo ? Delka trasy(mikrotrubicky) je ccca 50-70 metru. Z duvodu smluvnich zavazku je nutne ponechat puvodni vlakno v trubicce.
Zde je foto trubicky https://cloud.kvarteto.net/owncloud/ind ... TQIRYAr9DP
Naposledy upravil(a) zubodravec dne 27 Feb 2016 13:28, celkem upraveno 1 x.
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 9 years ago

Chybí mi informace o průměru, odhadem by se tam ale 2mm vlákno vešlo a vzdálenost je fakt malá. Co vidím jako problém, tak je napojení zafukovačky. Nevím že by se na MT dělali rozdělavatelný Y, ani si to nedovedu představit. Třeba se mýlím zkusím se poptat samotného mě to zajímá.
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 9 years ago

Trubicka je gabocom 10/6mm
0 x

helapc

A ten současný kabel? Mám ověřeno, že se na tyhle průměry nic nedělá, ale pokud je to pro tebe důležitý zkusil bych to vymyslet. info@helapc.cz
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Ahoj, vice informaci zatim nemam. Ocior nam poradil jaky je prumer mikrotrubicky. Ja cekam az developer dovali technickou dokumentaci skutecneho provedeni. Soucasne vlakno patri jinemu ISP, je to 4vlakno. Tloustka je patrna z fotky.Ja urcite budu chtit prifouknout. Rozebiratelny Ypsilon clen by se moh vyrobit i na kolene. A urcite to budu resit az se dohdonu na podminkach s develperem formou neci subdodavky, ze púrijede a dofoukne vlakna.

helapc píše:A ten současný kabel? Mám ověřeno, že se na tyhle průměry nic nedělá, ale pokud je to pro tebe důležitý zkusil bych to vymyslet. info@helapc.cz
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 9 years ago

videl bych to na 10/6 trubicku a v tom je EZ-Bend 4,8mm. Ale mozna se pletu.
0 x

helapc

Tak to by ale bylo na vytazeni a zafouknuti jineho, nebo jinych kabelu.
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 9 years ago

Jenže to mu samozřejmě druhý ISP nedovolí. Mám pocit, že takové situace se budou řešit čím dál častěji.
Vzálenost je fakt krátká, ale záleží kolik tam je ohybů.
Tohle by se tam vejit mělo jak nic: http://www.alternetivo.cz/kabel-opticky ... 49281.html
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Diky za info,
pokud se mi pripoloz do mikrottrubicky podari prolomit smluvne tak si budu muset nechat od nekoho nazakazku udelat profouknuti. Aspon to zkusit.
Mikrotrubicka podle projektove dokumentace nepatri T-mobile. Ale Developer je na strane T-mobile. Vyhodny ksefto pro ne dva, ale ten treti, tedy vklastnik bytu breci.

Laibir píše:Jenže to mu samozřejmě druhý ISP nedovolí. Mám pocit, že takové situace se budou řešit čím dál častěji.
Vzálenost je fakt krátká, ale záleží kolik tam je ohybů.
Tohle by se tam vejit mělo jak nic: http://www.alternetivo.cz/kabel-opticky ... 49281.html
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 9 years ago

V podstatě budu řešit podobný problém, jen toho bude asi kilometr FTTH trubiček. Což uvažuji, jestli se mi nevyplatí zakopat vlastní trubky.
Mohu se zeptat na cenu, kterou si developer udává za pronájem trubky? Klidně přes PM. Počítám, že určitě zvýhodňuje některého operátora.
By mě právě zajímalo, co je běžná praxe.
0 x

pelag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pelag » 9 years ago

50 metru je kousek záleží jak je to hodně zatačkovité,

co použit starej dobrej vlasec nebo provázek a zkusit ho vytáhnout vysavacem ? pak za ním protáhnout cokoliv tenkého ,

jedine co riskujes ze tu trubicku zacpec definitivne pokud se ti to tak promotá se stávajícím kabelem
0 x
Lukáš Sajdl
„Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.“

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Je to bytovy dum,
trubicka by mela byt ve spolecnem vlastnictvi SVJ, ktere se jeste neustanovilo.
Celou kauzu pojmu tak ze vlastnici bytu si vymuzou vlastnit vnitrni kabelaz. Tedy pokdu T-mobiole nesvoli odkup sveho vlakna, tak si vlastnici prilozi do trubicky ke svemu bytu druhe vlakno.
Cenu tedy neresim ani najem. T-mobile nema bremeno a rozsah jeho ovladaci smlouvy je pouze na vlakno , neni tam uvedena trubicka.
Bude problem, ze T-mobile se bude snazit dodatecne urcit ze jeho sit je nejen mikrovlakno ale soucasti site jsou i mikrotrubuciky do kazde domacnosti.
Ja budu tvrdit ze to jsou jen trasy ktere patri domu.

Laibir píše:V podstatě budu řešit podobný problém, jen toho bude asi kilometr FTTH trubiček. Což uvažuji, jestli se mi nevyplatí zakopat vlastní trubky.
Mohu se zeptat na cenu, kterou si developer udává za pronájem trubky? Klidně přes PM. Počítám, že určitě zvýhodňuje některého operátora.
By mě právě zajímalo, co je běžná praxe.
1 x