Cau, poradite nekdo, mam serii trubek v zemi, nbektere trasy jsou dlouhe az 150 metru,
strunu mame max 100 metru.
Tedy zkusime vysat spagat pomoci vysavace a pak po spagatuprotahnout svazek optickych kabelu.
Mate nekdo s tim zkusenosti ?
Videl jsme to u partnerske firmy pred rokem, 200 metru spagatu se jim podarilo nasat vysavacem asi za pul dne (3 hodiny).
Nebo jina rada ?
Ve finale pujde HDPE trubkou asi 4 opticke kabely. Prumer trubky je 40mm
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zatahnout spagat do HDPE vysavacem, rada
-
- Kontaktovat uživatele:
Průmyslový vysavač, 180m, 4x90st oblouk, na konci provázku kousek molitanu, asi 30s a byl na druhé straně.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Diky, bomba
disk píše:Průmyslový vysavač, 180m, 4x90st oblouk, na konci provázku kousek molitanu, asi 30s a byl na druhé straně.
0 x
Přesně tak: na konci špagátu udělat kuličku z molitanu nebo igeliťáku, aby šla do trubky tak akorát.
Pak stačí i lepší domácí vysavač a rychlost je omezena víceméně, jak stačí pomocník odmotávat špagát
Rekord máme zatím 400m.
Pak stačí i lepší domácí vysavač a rychlost je omezena víceméně, jak stačí pomocník odmotávat špagát

Rekord máme zatím 400m.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
Pokud je tam voda do molitanu se voda vsakne a už nemůžeš dal.. tam kde byla voda resili jsme to vickem z plastove lahve omotany izolačkou aby to mělo jako pist . Pokud je to větší trubka používají se pulky pinpongových míčků.
Největší problémy jsme měli kde bylo víc jak 2 zatáčky v 1 kusu cesty .
www.wiracom.cz
Největší problémy jsme měli kde bylo víc jak 2 zatáčky v 1 kusu cesty .
www.wiracom.cz
0 x
Selič píše:rychlost je omezena víceméně, jak stačí pomocník odmotávat špagát
Kupte si motouz v tomto baleni a nemusite resit odmotavani - http://e-shop.juta.cz/index.php?page=1&vyr=M019
0 x
Hrozně dlouho jsme zatahovali kabely tímto způsobem (zafouknout provázek, za provázek kabel). Je to ale poměrně dost časově náročné, a hlavně pro ty kteří tahají dost namáhavé. Pamatuji, kdy jsem měl pořezané ruce, a když už nešlo tahat rukama, tak se muselo celým tělem. Nebylo by lepší používat kompresor? Od této doby provázky nepoužíváme. Buďto jsme schopni kabel nastrkat do trubky (80-150m), nebo použijeme kompresor.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
V trubce jsou planovane dva a vice kabelu, v paterni dokonce snad 8 kabelu, to snad zafukovackou nejde zafouknout.
Jinak mne napadlo, ze bych to nechal udelat nekoho jako subdodavku.
Mel by nekdo zajem ?
celkem 10 HDPEtrubek v zemi, na konci trubek jsou zemni sachty.
Dve nejdelsi trubyk majei kolem 140metru.
Zbytek trubek ma kolem 70-100 metru.
Kdyby mel nekdo z Vas zajem, tak se mi ozvete psolu projekt a foto sachet a dohodneme cenu.
Ukol by byl bud etapa natazeni provazu nebo i s druhou etapou protazeni kabelu.
Jinak mne napadlo, ze bych to nechal udelat nekoho jako subdodavku.
Mel by nekdo zajem ?
celkem 10 HDPEtrubek v zemi, na konci trubek jsou zemni sachty.
Dve nejdelsi trubyk majei kolem 140metru.
Zbytek trubek ma kolem 70-100 metru.
Kdyby mel nekdo z Vas zajem, tak se mi ozvete psolu projekt a foto sachet a dohodneme cenu.
Ukol by byl bud etapa natazeni provazu nebo i s druhou etapou protazeni kabelu.
Atanono píše:Hrozně dlouho jsme zatahovali kabely tímto způsobem (zafouknout provázek, za provázek kabel). Je to ale poměrně dost časově náročné, a hlavně pro ty kteří tahají dost namáhavé. Pamatuji, kdy jsem měl pořezané ruce, a když už nešlo tahat rukama, tak se muselo celým tělem. Nebylo by lepší používat kompresor? Od této doby provázky nepoužíváme. Buďto jsme schopni kabel nastrkat do trubky (80-150m), nebo použijeme kompresor.
0 x
8 kabelů do jedné HDPE? To bych nedoporučoval, radil bych nechat zatáhnout/zafouknout mikrotrubičky a až do toho samotné kabely. Pošli projekt pokud máš zájem, poradím ti a navrhnu řešení.
0 x
Halamíček Jakub
Nejsem si jistý jestli bych pomohl, ale projekt a foto poslat můžeš, rád se na to podívám.
Před rokem jsem do HDPE trubek 32/27 zatahoval také více kabelů. Jednalo se o náročné úseky o délkách určitě přes 200-250m. Tahal jsem tam 4 mikrokabely, ale dnes bych raději trubičky nebo při nejhorším strkat, tahat a zároveň pustit vzduch
Před rokem jsem do HDPE trubek 32/27 zatahoval také více kabelů. Jednalo se o náročné úseky o délkách určitě přes 200-250m. Tahal jsem tam 4 mikrokabely, ale dnes bych raději trubičky nebo při nejhorším strkat, tahat a zároveň pustit vzduch
0 x
Ja potrebujem zatiahnut do kovovej rury 150mm dlhej 500m cela trasa je rovna...cim by to slo?
0 x
Zkusil bych autíčko na dálkové s provázkem, pak chráničku a do ní kabel.
0 x
Přesně tohle mě napadlo
Ono to vypadá jak provokace, ale mohlo by to fungovat jen si nejsem jist jak to zvládne radio.

0 x
Obával bych se toho, že ztratíte signál a pak ani autíčko nevytáhnete.
Buďto hoooodně silný kompresor, nebo tři spoluobčany, kteří by tam strkali trubku, ale doporučoval bych HDPE 32. HDPE 40 má už hodně velkou hmotnost a až tak ochotně se "nekroutí". Pokud byste byli pro tuto variantu, tak já osobně bych těch pomocníků vzal více. Každý pár nebo trojice si vezme jednu HDPE trubku a s trochou štěstí by to tam mohli dostrkat.
Co je to za trubku? To je bývalá voda.
Buďto hoooodně silný kompresor, nebo tři spoluobčany, kteří by tam strkali trubku, ale doporučoval bych HDPE 32. HDPE 40 má už hodně velkou hmotnost a až tak ochotně se "nekroutí". Pokud byste byli pro tuto variantu, tak já osobně bych těch pomocníků vzal více. Každý pár nebo trojice si vezme jednu HDPE trubku a s trochou štěstí by to tam mohli dostrkat.
Co je to za trubku? To je bývalá voda.
0 x
No 500m HDPE ručně? Tak tomu ani trochu nevěřím. Pokud je to z kopce, tak hodně vody, pinpongáč a provázek.
0 x
Petr Krist