Ahoj, u nas ve vsi se chysta rekonstukce casti vodovodniho řadu a napadlo me prihodit k tomu trubky. Je to na sídlišti cca pul kilometru. Máte to tak někdo, nebo tomu brani nejaka legislativa?
Samozřejmě bych to chtel legálně pres stavebni urad a životní prostředí. Jde mi jen o to jestli muze byt optika kousek od vodovodu.
Kopat to extra by se fakt nevyplatilo... Předem dik.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pridani HDPE k vodovodnimu řadu, lze?
Ano lze, máme to tak. Nedávno proběhla oprava povrchu ulice kde se dělaly rekonstrukce přípojek vody. Tak jsme dali přílož - mikrotrubička
0 x
Super, to rád slyším. Ale předpokládám, že územní řízení musí proběhnout ještě jednou i pro telekomunikační vedení, je to tak?
0 x
Já bych se do budoucna obával případných oprav na vodovodním potrubí. Přeci jen, když se někdě něco opravuje, většinou jde o prasklý vodovod. A tipuju, že při takové havarijní opravě bagrista hrábne do země optika neoptika.
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
ČSN 73 6005 (Prostorové uspořádání sítí technického vybavení).
0 x
Teď řeším dvě vesnice kde se má budovat kanalizace. Zrovna dnes mám schůzku s realizační firmou. Podle mého projektanta už pár takových projektů je. Co se týče oprav kanalizace, jsem rozhodnut jít až pod kanalizací. Dám průběžně vědět. Územko musí samozřejmě být zvlášť.
0 x
helapc píše:Teď řeším dvě vesnice kde se má budovat kanalizace. Zrovna dnes mám schůzku s realizační firmou. Podle mého projektanta už pár takových projektů je. Co se týče oprav kanalizace, jsem rozhodnut jít až pod kanalizací. Dám průběžně vědět. Územko musí samozřejmě být zvlášť.
To je ten problém (kromě dotačního problému, kde do toho ty obce nechcou jít). U nás ve vsi je kanalizace v hloubce 4,5 metru - představa, že v téhle hloubce mám chráničku, mě děsí.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Taktéž doporučuju se raději držet v chodnících (případně ve volném terénu).
0 x
Je tam opravdu spousta problémů jak právních tak technických. Zatím jsme se jen dohodli že je dobrá vůle to řešit.
0 x
Tak mi bylo stručně a jednoduše vysvětleno, že vodovod má ochranné pásmo 1,5 metru a když by to prasklo, tak by v tom blátě při opravě stoprocentně naše trubky neviděli a přervali. Takže smůla 

0 x
forkman píše:Tak mi bylo stručně a jednoduše vysvětleno, že vodovod má ochranné pásmo 1,5 metru a když by to prasklo, tak by v tom blátě při opravě stoprocentně naše trubky neviděli a přervali. Takže smůla
Tak ochranné pásmo má všechno, kdyby se to bralo takhle, tak se do země nic nevejde. I ty naše trubky s optikou mají 1,5 metru ochranné pásmo ...
Ale s tou vodou je to nebezpečí, že když to prdne, tak to dělá dutiny apod. A s opravou se vážně nikdo nepáře - přijede bagr a rube.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Ochrané pásmo je jedna věc, ale když se tam musíš vejít s vodařema tak se to prostě nějak udělat musí
přinejhorším udělají vyjímku. Sice se jim nechce ale jde to

0 x
ale pryz to prdne, tak mas po optice, vyjimka, nevyjimka
„Nebyl čas ptát se kdo je kdo... nó, dvě dávky.“
„Nebyl čas ptát se kdo je kdo... nó, dvě dávky.“
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam