❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Google Fiber

Výstavba optických sítí, pokládky a průvěsy kabelů, administrativa.
zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Google Fiber

Příspěvekod zdenek.svarc » 12 years ago

0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Ty vole.... 100 bodov za nápad kampane. Tí ludia im to žerú. Ktovie ako by dopadli u nás, hold iná mentalita. Ináč ukážková práca.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

nějak jsem nepochopil co ti na to vadí. Závist?

Je zajímavý jak ve "vyspělém" západním světě investujou do převěsů a tady se za to trhaji hlavy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

midnight_man píše:Ty vole.... 100 bodov za nápad kampane. Tí ludia im to žerú. Ktovie ako by dopadli u nás, hold iná mentalita. Ináč ukážková práca.

To by mě zajímalo čím krmíš lidi ty když se ti gigová optika do baráku nelíbí...
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Protože český člověk musí mít vše nalajnovaný zákonem nebo alespoň vyhláškou. Resp. politik/úředník si to myslí. A nejdůležitější je každého oškubat. Pitomý převěs pověsí kde kdo ... ale na ty výkopy musíš zaplatit X lidí s krumpáčem. Tedy je to nejenom hlídání estetiky (a obecně prostředí, tedy určitě i ekologie) měst, ale zároveň podpora zaměstnanosti.
hapi píše:Je zajímavý jak ve "vyspělém" západním světě investujou do převěsů a tady se za to trhaji hlavy.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

O tomto projektu se mluvilo už před rokem. Netušil jsem že google to rozjel až teď...
http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Fiber
0 x

midnight_man

goblajz píše:
midnight_man píše:Ty vole.... 100 bodov za nápad kampane. Tí ludia im to žerú. Ktovie ako by dopadli u nás, hold iná mentalita. Ináč ukážková práca.

To by mě zajímalo čím krmíš lidi ty když se ti gigová optika do baráku nelíbí...
Sak vravim ze je to ukazkova praca...len tá práca s ludmi je asi troška iná :) si pozri ostatné dokumenty na youtube, skus si to premietnut do našich končín. Majú to prepracované čo sa týka "sociálneho inžinierstva"...skus u nas chodit po domoch, klopat a ponukat nieco taketo...ci dopadsnes tak isto. O vzdušných vediach je škoda reči....tvrdím, že vzdušné vedenia sú 100x lepšie ako zakopane nuz bohuzial.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ludvik píše:Protože český člověk musí mít vše nalajnovaný zákonem nebo alespoň vyhláškou. Resp. politik/úředník si to myslí. A nejdůležitější je každého oškubat. Pitomý převěs pověsí kde kdo ... ale na ty výkopy musíš zaplatit X lidí s krumpáčem. Tedy je to nejenom hlídání estetiky (a obecně prostředí, tedy určitě i ekologie) měst, ale zároveň podpora zaměstnanosti.
hapi píše:Je zajímavý jak ve "vyspělém" západním světě investujou do převěsů a tady se za to trhaji hlavy.

v tom případě mi někdo vysvětlete proč v USA nedávaji kabely do země a čekaji na první tornádo aby to všechno rosekalo :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ludvik

Po válce je také obrovský nárůst HDP :-)
hapi píše:
ludvik píše:Protože český člověk musí mít vše nalajnovaný zákonem nebo alespoň vyhláškou. Resp. politik/úředník si to myslí. A nejdůležitější je každého oškubat. Pitomý převěs pověsí kde kdo ... ale na ty výkopy musíš zaplatit X lidí s krumpáčem. Tedy je to nejenom hlídání estetiky (a obecně prostředí, tedy určitě i ekologie) měst, ale zároveň podpora zaměstnanosti.

v tom případě mi někdo vysvětlete proč v USA nedávaji kabely do země a čekaji na první tornádo aby to všechno rosekalo :-D
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

U nas to neni mozne jednoduse uz jen proto, ze by okamzite "velci hraci" napadli google za monopolni (oblibene slovo) postaveni a bla bla bla bla bla...
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

ludvik

Nebo jinak. V americe podporují podnikání, podporují růst, podporují ... a spíš tak, že kladou co nejmenší klacky pod nohy. U nás v Evropě se to podporuje tak, že vypíšou dotaci na zakopání kabelů (nahraď čím potřebuješ) do země.

Ono každý zjistí, že v zemi je to nejlepší. Jenže pro koncáky tam jsou zabijácké náklady. Takže převěsy jsou nejlepší řešení. A až bude čas/peníze/příležitost, tak se to zakope.
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

midnight_man píše:
goblajz píše:

Sak vravim ze je to ukazkova praca...len tá práca s ludmi je asi troška iná :) si pozri ostatné dokumenty na youtube, skus si to premietnut do našich končín. Majú to prepracované čo sa týka "sociálneho inžinierstva"...skus u nas chodit po domoch, klopat a ponukat nieco taketo...ci dopadsnes tak isto. O vzdušných vediach je škoda reči....tvrdím, že vzdušné vedenia sú 100x lepšie ako zakopane nuz bohuzial.

Ja si neviem ani predstaviť že by si to niekomu dotiahol až pod okno tam nechal zamknutú krabičku a na dvere nalepil papier že ste pripojený na optiku .
0 x

midnight_man

o tom tu cely cas rozpravam....tu je ten fatálny rozdiel.
0 x

montykh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod montykh » 12 years ago

Hatatitla píše:Ja si neviem ani predstaviť že by si to niekomu dotiahol až pod okno tam nechal zamknutú krabičku a na dvere nalepil papier že ste pripojený na optiku .

U nás by tě ještě zažalovali, že jsi jim poničil fasádu.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

montykh píše:U nás by tě ještě zažalovali, že jsi jim poničil fasádu.

Zažalovali by tě za polepený dveře...
0 x