❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaký riser kabel 24vl.?

Výstavba optických sítí, pokládky a průvěsy kabelů, administrativa.
CoffEman

Re: Jaký riser kabel 24vl.?

Příspěvekod CoffEman » 9 years ago

pelag píše:Já bych toto vlákno uzavřel.

Výsledkem je že každej to staví jinak.

Někdo za dveře vs. někdo do obýváků
Někdo trubičku vs. někdo pigtail
Někdo hloupej media převodník vs. technologie od výrobce typu Hua , ZTE atd
Někdo pon vs. p2p

Je třeba si uvědomit že nejlepší řešení na všechno neexistuje ! Každej barák je tak trochu originál. Částečně tím jak je postavenej, tím jaký tam jsou lidi a tím v které části ČR stojí.

Postupem času každej kdo tu optiku opravdu tahá tak si osvojí X možností a rozhoduje se podle zkušeností co se mu kde osvědčilo tak aby na to do konce života nemusel šáhnout.

SVATA PRAVDA
0 x

pelag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pelag » 9 years ago

My používáme Acome a Verticasu.

Z pohledu práce tam podle mě není rozdíl ( bavíme se o tahání a naříznutí vnějšího pláště).

Verticasu seženete za stejnou cenu jako čínskej dovoz takže jsem se přiklonil spíše k Rumunské fabrice než dovozu něčeho z číny o čem nevíte nic. Obchodník Vám slíbí cokoliv aby prodal ( nemyslím to špatně a chytré obchodníky mám rád).

Rozdíl bude v ceně ale je tam to ale. Záleží jakej kabel s jakou konstrukcí a v jakým množství berete atd. Klasickej nákup.
Pokud budete brát kabel po pár desítkách metrů a občas tak se na dobrou cenu nedostanete.

Jinak za sebe mohu říct že tahat riser v elektro stoupačce je rozhodně jednoduší než tam tahat trubičku či husí krk. Ale je potřeba si uvědomit že né vždycky je riser ideální forma. Je potřeba počítat ( nejen mt ale i čas techniků ).
0 x
Lukáš Sajdl
„Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.“

forkman
antispam: Ano

Příspěvekod forkman » 9 years ago

Super, díky za přínosnou odpověď.

Paneláků tady máme málo, takže toho bude max 500 m a s extra cenou nepočítám. Verticasu jsem našel na fibre.cz a ta cena se mi zdá OK. Jak je to s tou sekundární ochranou? Dá se to nacpat do MT, nebo se to ohýbá? Na začátku diskuze se objevila taková poznámka. Dřív jsem netušil, že by někdo dělal i měkká vlákna.

Riser půjde do elektro stoupaček, vlastní lištu nám nepovolili, takže doufám, že to i něco vydrží :)
0 x