Setkávám se s tím, že lidi nadávají na gelové spojení, ale nikdy to v síti neměli. A když ano, tak to nikdy neměřili, nikdo neznal stav těsně po spojení a rozdíl po x letech provozu. Proto se prostě takhle blbě ptám.
runch1234 píše:Zdravím, mám zájem tahat optiku (100 mega) mezi dvěma domy- dá se říct, že optice rozumím jenom z netu a takhle z foora, proto prosím o radu. Domy jsou od sebe 100m s převýšením 20m, přímý výhled na domy, povolení a takové věci kolem toho řešit nemusím. Na jedné i druhé straně klasický switch..., poradte mi prosím jaký optický kabel, konektory, převaděče a vše kolem toho si koupit(bez svařování a nějaké složité instalace)- samozřejmně na nic drahého nemám,)- Jsem ochoten poslat někomu ochotnému, kdo mi udělá přesnou nabídku s odkazama na koupi-1/2 L slivovice.. email- deymito@seznam.cz ... Díky moc.. David....
Popř. i koupím komponenty na celou realizaci ..... od někoho, komu něco zbylo ...... vše je na domluvě
helapc píše:Dělaj spojky i bez gelu je tam přitlačený vlákno na vlákno, ale stejně souhlasím že je lepší to svařit.
kabel samsung drop. Nic jinýho bych nekupoval. Ty náhrašky co se ukázali po něm jsou k smíchu. Převýšení bych neřešil. Jedna firma tu má tenhle kabel 45 stupnů nahoru asi 40m mezi 12 a 8 patrem. No problémo. Ty přehnaně pesimistický vize co tu zazněly bych ignoroval. 100m je sice hodně ale ten převěs se nemá napínat jak telefonní kabel. Na 100m by si měl mít tušim už 2m průvěs, prostě volně pověšený, žádnej tlak atd... je psanej do 200m, 100m je tedy polovina. Znova opakuji, nenapínat jak strunu. Když nasadíš kabel do kotvy a tu pak připevňuješ na stožář a musí ti k tomu někdo pomáhat protože to jednou rukou dlouho neudržíš tak si to s napnutím hoooodně přehnal. Prostě totálně volně prověšený. Máme s konkurencí souběžně tyhle kabely asi 2m od sebe a oni to maji napnutý a mi prověšený. Ve větru se to chová lépe, nemá to tendenci rychlých, ostrých otřesů ale jenom se to tak lehce vyhne s větrem a nevibruje to.
fibrlok je ok, kupujeme ty užší černý, nic z nich neteče ani po letech. Nemá kudy, do děr se vejde jenom optickej kabel, nic víc, gel neproteče. Lidi většinou používaji ty bílí fibrloky, podle mě fail... jejich věc.
fibrlok zavřít do kazety, v kazetě se uchycujou kabely vedoucí ven stahovacími pásky. Žádná optická vana už neni potřeba pro tak malou instalaci. Kazeta uchová všechny fibrloky v sobě bez problému když kazetu ještě třeba stahneš stahovačkou.