❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Svářečka - Výběr zkušeosti se značmaki atd.

Výstavba optických sítí, pokládky a průvěsy kabelů, administrativa.
David2006

Re: Svářečka - Výběr zkušeosti se značmaki atd.

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Cena, klady, zápory to vše vztaženo k topicu - tedy vaření pár spojů do roka 50-80. Výhoda od Penty by byla "záruka" a odpočet DPH.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 11 years ago

dyt sem psal, ze jsem ji mel na zapujcku = 2000kc na den, svaru sem si mohl nasvarovat do aleluja
0 x
Jan Ptáček

David2006

No mě to zajímá zda jsi se pídil po tom co ten kit u nich stojí - na webu jsem našel u nich jen tu IFS-10 a to je pro "pár" svárů investice jak do špic :evil: . Plus jsi nějak neřekl co na ní bylo pro daný účel toho co jsi s tím vařil špatně. Třeba že se s tím dělalo ozlomkrk plácnu 10minut spoj ktežto s tím mercedesem to bylo šmik šmik 2min spoj... ? :D
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

ja netvrdil ze varila spatne, jen ze je to jina liga... Predevsim v tom, ze zarovnava podle plaste vlakna, nikoliv podle jadra. S obema jsem ve vysledku udelal stejnou praci, jen ty svary meli o malicko vetsi utlum (0.05 vs 0.01, takze na "normalni vzdalenosti v podstate odchylka mereni...).
Dalsi rozdil byl samozrejme ve zpracovani, info grafice, moznosti nastaveni, atd - ale vse dano velkym cenovym rozdilem samozrejme.

Za me muzu rict, ze pokud nepotrebujes delat spoje na xx km, a rocne navaris nekolik desitek, mozna stovek vlaken, tak ti ten noname udela v podstate stejnou sluzbu jako to inno...
0 x
Jan Ptáček

David2006

OK, je to s Tebou sice práce, ale nakonec to info máme :D . Po ceně za ten set jsi se nepídil? Na webu jsem ji jak jsem psal nenašel :( . Snad za rok bude něco do 40tis bez DPH a pořeší se tím i odpisy :wink: .
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

cenu nevim, nikdy sem o koupi neuvazoval...
0 x
Jan Ptáček

lukas

Příspěvekod lukas » 11 years ago

Zvazil bych urcite ten Ilsintech, v Alternetivu krome lety overeneho Davida Navratila sedi udajne i dva Korejci a maji tam snad servisni centrum pro stredni evropu, nebo co. Mame S3 3D a musim rict, ze po predchozich zkusenostech bych nejaky to OEM nebral. Dokud to vari, tak je pohoda, ale co pak?! Ten servis je fakt dulezitej.
0 x
Lukas Kristek

whef

Příspěvekod whef » 11 years ago

Ty gelove konektory fakt pěkný vomrd. A moc tomu taky nevěřím. Takže příští rok snad svářečka.
Zatím je ve hře podle ceny.
Ilsintech Swift F3 2D cca 50 tis bez DPH bez lámačky
Inno IFS 10 cca 100 tis
Fujikura 19S cca 115 tis s lámačkou

má cenu kupovat tel Ilsintech když budeme vařit jen občas možná by to stačilo ..
0 x

montykh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod montykh » 11 years ago

Gel se chová nevyzpytatelně. V jedné výtahové budce mi to dělalo i 0,5 db během roku, jak se měnila teplota. Ale to bylo ještě od 3M - fibrlok.
Svářečku máme ILSINTECH KEYMAN S1 a nemůžu si stěžovat. Hlavně to chce dobrou lámačku, ta co je u toho je ok.
0 x

whef

JJ pár lidí gelové spojky používá co mám reference několik let a nemají problém. Jinak jsem taky dělal ty od 3M
0 x

David2006

Tak zase za 50tis+DPH už není pak moc co řešit.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 11 years ago

me osobne se celkem libi Fiber Arsenal FA-730 . Hlavne kvuli cene....
0 x
Bývalý ISP...

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Cheprer píše:zalezi kolik jakych svaru.... fiberlock nedoporucim, vysicha to a nespolehlivost....

Fiberlock haníš a gelový konektor je v pořádku? Nějak v tom nevidím příliš velký rozdíl... Rozhodně nevím o tom, že by fiberlock někdy někomu vyschnul.

Vždycky mě baví, jak tu někteří nadávají na to a ono, gelový konektor je špatný, gelová spojka je špatná ... ano ... ten konektor za 50 korun je opravdu špatný, ale ten za 160 už ne. Taky to záleží na tom, jak kvalitně je to udělané.

Při 50 až 80 svárech ročně je svářečka fakt luxus, to bych raději investoval do těch konektorů než si koupit "levnou" svářečku. Osobně bych vybíral mezi Fujikurou a Furukawou.

Mimochodem tohle mě fakt pobavilo http://fiber-arsenal.cz/ ... no všichni víme odkud vítr fouká :D
0 x

David2006

Cena toho Arsenalu? A je na střed nebo na plášť?
0 x

whef

jj s tím gelovým konektorem a fiberblockem jsem se taky pobavil :) Jasné, že záleží na tom jak je to uděláné. No dnes poprve ve vichru a ještě mi kolega objednal krátký kabel tak to nebylo nic moc. V čem spíš uvím problém je zakládání do standartních zásuvek, boxíků atd. kde nejsou kazety aby se tam dali dát ty nahouby držáky fiberblocků. Fiber Arsenal co vím, je přežitek z minulosti, kdy nic moc jiného cenově dostupného nebylo. Taky se přikláním k tý fujikuře, možná nějaký trochu jetý. Nějaké nabídky už tu byli. I když jetá svářečka i po servise je risk, ale to i nová low cos. Co jsem se bavil s ochoďákem tak už v tom měnili i základní desky zatím ještě v záruce. (Ilsintech).
0 x