❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Google Fiber
Re: Google Fiber
Minuly mesiac sme robili na jednej ulici s rodinnymi domami FTTH, a bolo to tak narychlo, pretoze niektore stavebne prace na ulici ktore sa mali robit az o rok, tak sa robili uz teraz. Kedze kvoli rozkopavkam sa musi stavebna cast FTTH spravit na celej ulici naraz vratane pripojok na pozemky, tak robime pripojky bezplatne a automaticky na kazdy pozemok (i nezastavany) - neexistuje ziadny dovod, preco by niekto nemal chranicku chciet (je to zadarmo, ked chcem pouzijem, ked nechem nepouzijem). No aj tak sa naslo par ludi (v produktivnom veku), ktori sa najprv zavedeniu chranicky branili, potom nam to skusali zneprijemnit, potom este rozmyslali ako sa na tom nabalime a preco to robime, a az potom konecne dostali rozum a dali pokoj a nechali nas robit si robotu. Ale niektorym trva "dostat rozum" aj niekolko rokov a stoji to hodne hodne hodne nervov. Niektori ludia zo skusenosti ocakavaju, ze za vsetkym je podraz. A potom je druha skupina, ktora sa snazi vyhnut sa podrazu - preventivnym utokom.
0 x
tak lidičky, kdybych prodával internet za 1400/ a lidi mi ty peníze i zaplatili, tak by se i vyplatilo klidně to kopnout do země... ale Jinak je to o ničem prostě nejde za 3sta dělat ani převěsy...
je fakt že isp na optice většinou začínají s netem na nějaký 3 - 4 stovkách, protože si jsou vedomi toho, že nemá význam poskytovat net za 300 natož za méně..
je fakt že isp na optice většinou začínají s netem na nějaký 3 - 4 stovkách, protože si jsou vedomi toho, že nemá význam poskytovat net za 300 natož za méně..

0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
zakaznici nam platia za optiku od 10 EUR mesacne, to je 250 korun.... optika sa nestavia s navratnostou 1 ci 2 roky, pripadne s navratnostou ze ked technik zapoji kabel a zaktivuje sluzbu, tak uz je zarobene... to je beh na dlhe trate.
0 x
0 x
Myslím si že tady se není čím chlubit. Taky znám jednoho providera který zasíťoval obec a vše šlo z dotací a skoro nic ho to nestálo. Je to jen o reklama. a taky je otázka času kdy z toho udělají s.r.o. aby vydělali!
0 x
Medved009 píše:Myslím si že tady se není čím chlubit. Taky znám jednoho providera který zasíťoval obec a vše šlo z dotací a skoro nic ho to nestálo. Je to jen o reklama. a taky je otázka času kdy z toho udělají s.r.o. aby vydělali!
nechapu proc by z toho museli delat zrovna sro , aby na tom vydelali , vydelavat se na tom tak jako tak
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Jo, příbuzenstvo je tímto sdružením připojené.
První dvě věci co mě napadají je vychcanost sdružení, které na tom "vaří" a druhá věc, která tomu protiřečí je podpora, která je zpravidla dostupná jen o víkendy.
Já to taky dělám momentálně čistě protože mě to baví, ale nemám potřebu ochcávat stát jako sdružení.
První dvě věci co mě napadají je vychcanost sdružení, které na tom "vaří" a druhá věc, která tomu protiřečí je podpora, která je zpravidla dostupná jen o víkendy.
Já to taky dělám momentálně čistě protože mě to baví, ale nemám potřebu ochcávat stát jako sdružení.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
sice tohle sdruzeni neznam, ale mas asi dost zkreslene predstavy o sdruzenich
ak funguji sro :
První dvě věci co mě napadají je vychcanost sro, které na tom "vaří" a druhá věc, která tomu protiřečí je podpora, která je zpravidla dostupná jen o víkendech .

btw: na tento vytunelovanej mamlaSStat se muzu z vysoka vysrat
ak funguji sro :
První dvě věci co mě napadají je vychcanost sro, které na tom "vaří" a druhá věc, která tomu protiřečí je podpora, která je zpravidla dostupná jen o víkendech .

0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
ERnet tady, ERnet tam, ERnet do prde*e posílám. Vždy na špatném místě ve špatnou chvíli co? Proste tento projekt nestojí za řeč je jich prostě moc takových projektů v čr tak proč zrovna tento??
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
reset píše:sice tohle sdruzeni neznam, ale mas asi dost zkreslene predstavy o sdruzenich
ak funguji sro :
První dvě věci co mě napadají je vychcanost sro, které na tom "vaří" a druhá věc, která tomu protiřečí je podpora, která je zpravidla dostupná jen o víkendech .![]()
![]()
![]()
![]()
Vím přesně jak má fungovat občanské sdružení, včetně veškeré legislativy.
To, že to někdo bere jako štít a ochcává něco, je věc jiná

0 x
- midnight_man
To u nás poniektoré združenia nie sú ani registrované na poskytovanie internetu...Môj názor je, že poskytovateľ internetového pripojenia ako komerčný subjekt nemá čo byť občianske združenie. Občianske združenie môžete mať na dobročinné aktivity, ako spolok rádioamatérov, hubárov alebo športových strelcov, nie na komerčné poskytovanie telekom. služieb. Tento fenomén občianskych združení je prežitkom doby..
0 x
midnight_man píše:To u nás poniektoré združenia nie sú ani registrované na poskytovanie internetu...Môj názor je, že poskytovateľ internetového pripojenia ako komerčný subjekt nemá čo byť občianske združenie. Občianske združenia môžu mať iné záujmové aktivity, no nie poskytovanie telekom služieb.....hotovo.
Hasiči? Fotbalisti? Rybáři?
Už jsem to tady někde psal - až ti bude hořet barák, řekni, že od dobrovolníků si to hasit nenecháš!
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
- midnight_man
Hasičská služba s tým nič nemá...to sú štátny zamestnanci. Dobrovoľné hasičské zbory nepracujú s takým objemom financií a už duplom neposkytujú komerčné služby....(A to internet je bezpodmienečne komerčná služba), ja si dom nechám uhasiť kluďne aj od DHZ z našej obce. Ale potom nech občianske združenie nepýta peniaze za ten internet. Dobrovolní hasici tiez nepytaju peniaze ked niekomu uhasia dom. Je to len diera v zákone, ktorá to dovoluje...nič viac. Opodstatnenie to nemá.
ale to už sme OT, kašlime na to..každy mame vlastny nazor.
ale to už sme OT, kašlime na to..každy mame vlastny nazor.
0 x
midnight_man píše:Hasičská služba s tým nič nemá...to sú štátny zamestnanci. Dobrovoľné hasičské zbory nepracujú s takým objemom financií a už duplom neposkytujú komerčné služby....(A to internet je bezpodmienečne komerčná služba), ja si dom nechám uhasiť kluďne aj od DHZ z našej obce. Ale potom nech občianske združenie nepýta peniaze za ten internet. Dobrovolní hasici tiez nepytaju peniaze ked niekomu uhasia dom. Je to len diera v zákone, ktorá to dovoluje...nič viac. Opodstatnenie to nemá.
Já to nechci moc rozvádět, ale máš představu, jak funguje záchranný sbor? Všichni profíci ti řeknou, že bez dobrovolných neuhasí ani ... a v technice je mezi dobrovolnýma víc peněz než u profíků. A třeba u nás ve vsi si kluci od hasičů na auto na brigádách vydělali sami!, aby pak mohli jet hasit tvůj barák ...
A myslíš, že naftu hasičům platí kdo? Ty ze svých daní, takže za tu "službu" zaplatíš.
A s těma fotbalistama - jak to, že FC 1. Horní Dolní může být o.s. a FC Sparta Praha je s.r.o.? Oba dělají to samé - hrajou fotbal, kšeftují s hráči, vybírají vstupné ... Nebo snad musí být každý fotbalový klub s.r.o.? A nebo musí být o.s. Já bych řekl, že úplně stejně můžou být vedle sebe sdružení a podnikatelé se svými sítěmi.
A mimochodem - daňová optimalizace to je nulová.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale hasič ti nejede hasit kvůli penězům a není o.s. jen proto, že se mu to finančně vyplatí více než být s.r.o či jiný právní subjekt.
Je to názor. Neřikám, že zrovna konkrétně Zelenečtí jsou lumpové, ale kdo dneska dělá něco zadarmo.
Je to názor. Neřikám, že zrovna konkrétně Zelenečtí jsou lumpové, ale kdo dneska dělá něco zadarmo.
0 x