❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Hledám firmu. Brno a okolí /optika/

Výstavba optických sítí, pokládky a průvěsy kabelů, administrativa.
mikyx

Hledám firmu. Brno a okolí /optika/

Příspěvekod mikyx » 14 years ago

Zdravím,

hledám firmu z Brna a okolí, která by mi zařídila napojení na optiku.
Mám možnost se napojit na optiku vedenou v zemi. Dial Tel. tam má spojku. Je to 100m od vesnice a můj dům je asi páty od konce. Hledám někoho kdo mi zpracuje studii proveditelnosti, vyřídí všechny podklady, zajistí výstavbu, měření atd.

Je mi jasné, že to bude stát nemalé peníze, ale příjde mi to lepší než kupovat RR spoj.

Díky za rady a náměty.

Mikyx :)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Vidím to tak na 1/4-1/2mega a to ještě překecat ta věcná břemena bez kerých si páníček neškrtne :mrgreen: . Pojítko mohl mít hnedle takhle to má synek na půl roku bez netu :lol: . A těch 100m je kvůli tomu že tam vede plyn, že... :D . Ale když nejde o love tak ať to tam natáhnou rovnou oni a je to. Prodraží se to max na mega :mrgreen: .
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 14 years ago

mikyx píše:Zdravím,
hledám firmu z Brna a okolí, která by mi zařídila napojení na optiku.
Mám možnost se napojit na optiku vedenou v zemi. Dial Tel. tam má spojku. Je to 100m od vesnice a můj dům je asi páty od konce. Hledám někoho kdo mi zpracuje studii proveditelnosti, vyřídí všechny podklady, zajistí výstavbu, měření atd.

Pusti te DIAL do te spojky? Pokud jo, tak by to nebyl zadny vetsi problem. Posli mi do PM souradnice te spojky a tveho POPu.
0 x
Dan Skoupý

mikyx

David2006 píše:Vidím to tak na 1/4-1/2mega a to ještě překecat ta věcná břemena bez kerých si páníček neškrtne :mrgreen: . Pojítko mohl mít hnedle takhle to má synek na půl roku bez netu :lol: . A těch 100m je kvůli tomu že tam vede plyn, že... :D . Ale když nejde o love tak ať to tam natáhnou rovnou oni a je to. Prodraží se to max na mega :mrgreen: .

Ses zbláznil ne ? Takovou cenu. Je to 170m. I kdyby se to dělalo řízeným protlakem tak to nemůže vyjít na tolik.
0 x

David2006

Tak jasně že bych se to pro sebe snažil udělat svépomocí a sehnáním si místního bagristy + někde projektanta co nejlevněji bratru 70-130tis. Jenže pán to chce na klíč, nechce se babrat s obíháním břemen, vytelefonovávat kolem toho milion věcí, to ať se pak jeden nediví že to stojí co to stojí. Možná Ti to Ocior udělá za podobné peníze, ale za 50tis to asi postavené nebude.
0 x

mikyx

David2006 píše:Tak jasně že bych se to pro sebe snažil udělat svépomocí a sehnáním si místního bagristy + někde projektanta co nejlevněji bratru 70-130tis. Jenže pán to chce na klíč, nechce se babrat s obíháním břemen, vytelefonovávat kolem toho milion věcí, to ať se pak jeden nediví že to stojí co to stojí. Možná Ti to Ocior udělá za podobné peníze, ale za 50tis to asi postavené nebude.

Nemám s optikou žádné zkušenosti. Proto bych to raději nechal na někom jiném kdo tomu rozumí. Klidně si na to 1/2roku počkám. A je mi jasné, že to bude něco stát. Ale 1/2 mega je podle mě přeháňka.
0 x

David2006

Psal jsem 1/4-1/2mega. Šak se optej za kolik Ti to udělá přímo Transgas :mrgreen: :lol: . Běžná cena výkopu na dědině je ak 500Kč/1m ale to běhání kolem si hezky zacáluješ a pokud je to v předávce Transgasu kde je i plyn tak jen vstup bude za pár tisíc :lol: .
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 14 years ago

David2006 píše:Psal jsem 1/4-1/2mega. Šak se optej za kolik Ti to udělá přímo Transgas :mrgreen: :lol: . Běžná cena výkopu na dědině je ak 500Kč/1m ale to běhání kolem si hezky zacáluješ a pokud je to v předávce Transgasu kde je i plyn tak jen vstup bude za pár tisíc :lol: .

Pravda je, ze treba pro O2 je projekt o vyrizeni UR do 500m za cca 75K. Ale to je extrem.
0 x
Dan Skoupý

lukas

Příspěvekod lukas » 14 years ago

250-500tis, to je za 170m prehnany. Jestli nam teda frajer nezatajil dva rybniky po ceste ...

Projekt pro UR - 10tis max
Vecne bremena - kdyby 400 za metr a o tom u nejaky vesnice silne pochybuju - 70tis
170m zemnich praci - rucni vykop, folie, vytyceni siti, uprava terenu - 40tis
Trubka, zafuk, kabel, doprava - 20tis
Svareni, mereni, doprava - nevim - 5tis
Geodeti - vytyceni pozemku, zamereni - 15tis
Nejaky poplatky...
Snad je to vsechno.

To se pohybujeme kolem 150tis bez dane... A to jsem to jeste prestrelil. Bezna kalkulacni cena u tech narodnich operatoru je 800-1200 za metr komplet.

Prvni se poptej dialu a pak uvidis. Ale pochybuju o tom, ze te jako zakaznika nechaji to delat.
0 x
Lukas Kristek

David2006

Hele, borec stejně už radši ani nereaguje jak to tam vlastně má :mrgreen: . A pokud je to v předávačce plynu jak střílím od boku tak bych pár tisícovek či spíš desítek tisíc přidal :lol: . Jinak zase já si pole cca 60m šíře u předávačky Dialu zajišťoval za litr od majitele jako věcné břemeno. Pokud tam vidí ze své jeskyně, tak ať tam hodí radši Siklu a je rád že je rád. A na vesnici bych dával jednou týdně na modlení aby to Siklu či cokoliv tam prdne za ten koncentrák na straně Dialu neodešlo pač jinak je to zase za pár tisícovek za zacinkání klíčema tam a zpět :lol: .
0 x

mikyx

Vydal jsem se nakonec trochu jinou cestou. Zastavil jsem se na stavebním úřadě a optal se co všechno potřebuju. Teď to předám místnímu projektantovi ať mi s tím pomůže. Bagrovací práce mi zajistí kamarád který má 3 bagry - za rozumnou cenu. A s napojením optiky mi pomůže ocior. Není to žádná předávčka plynu či co. Je to jen prostě zakopany v zemi. Potánem to za zahradama po obecním pozemku.
0 x

David2006

Tak to jo, pokud přiložíš ruku k dílu a oběháš si to sám tak dost ušetříš. Podstatné je že to není ta předávačka, jen se trošku divím že Tě nechají udělat vpich. To jako se navaříš na jejich vlákno nebo jak to bude?
0 x

mikyx

No to jěště dořešuji. Ale myslím, že asi přijede někdo od Dialu a pohlídá si to.
0 x

David2006

To jsi ještě od nich nedostal na tento projekt nabídku co za to budou chtít a co Ti technicky dovolí? Druhá věc je měsíční cena takovéhoto připojení, máš od nich aspoň nástřel? Aspoň že Ocior snad bude mít dobrou pojistku až jim bude rozholovat to vlákno, snad nešmikne vedle :mrgreen: .
0 x

mikyx

No cenu jsem nakonec stáhl na 15k za 100Mbps. Od Upc mam stejnou cenovou nabidku, ale musel bych zakoupit svůj RR spoj. Navíc je to na již zminovane předávce plynu tak by se to mohlo prodražit. A freesnelka není uplně ideální. A být napojený přímo na optiku mi příjde do budoucna daleko lepší.
0 x