❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Daňový odpisy optické sítě
Re: Daňový odpisy optické sítě
Moc nerozumím jak chceš MT a kabely použít na něco jiného než je výstavba PI? Nejvíc stejně stojí papíry, věcná břemena a práce. Materiál je tak desetina celkové ceny.
0 x
- midnight_man
Keď to takto vezmeš potom každý "sajt" musí byť braný ako súčet všetkej investície ktorú si doň spravil a nie ako jednotlivé časti....
Tým som sa chcel vlastne opýtať, že kde je tá hranica kedy sajty/výstavbu berete ako celok...a kedy sa to postupne hádže do materiálu?
Tým som sa chcel vlastne opýtať, že kde je tá hranica kedy sajty/výstavbu berete ako celok...a kedy sa to postupne hádže do materiálu?
0 x
Myslím si, že by se možná dala postavit "síť trubek" = bez kabelů a kabely do ní pak instalovat ad-hoc. Ale ve finále to asi moc nepomůže - je to jen zlomek.
Hranice je trošku nejasná. U situ by podle mě jako investice mělo být vše, co tam je "přivrtáno" a slouží nějakému společnému účelu (stožár, rozvaděč, UPS...). Jednotlivá rádia bych pak viděl spíše jako samostatné investice (připojení firmy XY, výstavba AC vysílačů...) a nebo do spotřeby, pokud daná akce nedosáhne takové hodnoty...
Hranice je trošku nejasná. U situ by podle mě jako investice mělo být vše, co tam je "přivrtáno" a slouží nějakému společnému účelu (stožár, rozvaděč, UPS...). Jednotlivá rádia bych pak viděl spíše jako samostatné investice (připojení firmy XY, výstavba AC vysílačů...) a nebo do spotřeby, pokud daná akce nedosáhne takové hodnoty...
0 x
- midnight_man
Pokud chceš mít jistotu je to na Daňového poradce. Co účetní to názor, záleží jak jim to podáš a obhájíš. Do čtvrtý skupiny daly v podstatě pasivní infrastrukturu. To jest vše kolem výstavby, plus MT, kabely, rozvaděče a spojky.
Podle mě to má logiku a uhádáme že switche, OLT a klientská zařízení tam nepatří.
Podle mě to má logiku a uhádáme že switche, OLT a klientská zařízení tam nepatří.
0 x
- midnight_man
to este moze byt sranda vysvetlovat pripadnej kontrole...čo je čo 
0 x