❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zakopani optiky do 50cm vedle silnice ve vesnici? duvod stromy
Zakopani optiky do 50cm vedle silnice ve vesnici? duvod stromy
Zdravím mám takový dotaz v jedné vesnici chci rozvést optiku duvodem jsou stromy a kopce no a myslel jsem ze bych optiku zakopal vedle cesty tak 50cm hluboko se starostou problém není jsme přátelé mate nekdo nějaký napad nebo myslíte ze by jse na to neprislo kdyby to bylo jen 50cm? Nebo nejaky napad jak resit predem dekuji
Naposledy upravil(a) radimasss dne 28 Dec 2015 09:26, celkem upraveno 1 x.
0 x
Cokoliv vedle silne ce problém.(síte).. a hlavne spravce silnice bud chtit nemale peníze.....
0 x
radimasss píše:Aha a co chodnik?
S chodníkem to může být taky blbý. I tráva vedle silnice může být silničářů. Mrkni do katastru.
0 x
koukal sem udajně by měl příkop a chodník patřit obci
tady jsou eště fotky ta vesnice není zas tak moderní
tady jsou eště fotky ta vesnice není zas tak moderní
0 x
Taky bych se přidal...chtěl bych se zbavit krátkých wifi spojů a mám možnost natahat optiku husíma krkama pro veřejné osvětlení.Starosta s tím problém nemá,dokonce je ochoten i pomoci tam,kde by to lampama nešlo.Půjčil by bagr.Jak by to bylo s papírováním,pokud by vše šlo jen a pouze přes obecní pozemky?
0 x
Ještě mam pocit že se tady to probíralo,ale nemůžu to najít - Mam pocit že se někdo ptal na foru řešení internet na krátkou vzdálenost po drátech obecního rozhlasu ,ale nevím jak to dopadlo.
0 x
Ja to viresil zitra napisi jak
0 x
Zdravim
Taky se pridam . Starosta nam take nabidl chranicky ktere maji mezi lampama. Nevite zda li je mozno donich zafouknout optiku nebo je potreba nejake papirovani ? Lampy aji chranicky jsou obeci a vede tam jen kabelaz k lampam a mista je tam dost.
DIKY
Taky se pridam . Starosta nam take nabidl chranicky ktere maji mezi lampama. Nevite zda li je mozno donich zafouknout optiku nebo je potreba nejake papirovani ? Lampy aji chranicky jsou obeci a vede tam jen kabelaz k lampam a mista je tam dost.
DIKY
0 x
livenet píše:Zdravim
DIKY
papírování ne, pokud je to obecní, tak jsou položené předpokládám se "všemi papíry" co jsou potřeba. obec ti to jen pronajme třeba za 1,- na rok, tedy stačí jen nájemní smlouva na 1x A4
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
- info@adambalko.cz
- Kontaktovat uživatele:
svestka píše:livenet píše:Zdravim
DIKY
papírování ne, pokud je to obecní, tak jsou položené předpokládám se "všemi papíry" co jsou potřeba. obec ti to jen pronajme třeba za 1,- na rok, tedy stačí jen nájemní smlouva na 1x A4
To nebude tak jednoduché, bacha na to. Obec musí vypsat záměr, ten musí patnáct dní viset na úřední desce. V té době se přihlásíte, jako jedinny zájemce. Pak to projde radou, či zastupitelstvem. Pak to bude viset dalších patnáct dní na UD, aby se mohli vyjádřit ostatní. A až to celé projde, tak se bude řešit smlouva dle zadání. Takže ideál, pokud to tak je třeba udělat, nedělat humbuk, pěkně v klidu, aby v tom nikdo nestoural. Obzvlášť, pokud je v obci konkurence

1 x
internetkyjov.cz
Zaujalo mě to tahání optiky v trubkách veřejného osvětlení. Jsme pidi vesnice a tohle řešení vypadá celkem fajn. Lidi i zastupitelstvo jsou v pozitivním módu
Protože i komunikace jsou z větší části nezpevněné, nebo v katastrofálním stavu, nebyl by problém s výkopovými pracemi. Jak ale řešíte to protažení v trubkách s původní elektroinstalací? Lze zafouknout samotnou trubku pro optiku? Nebo prostě natvrdo přetahujete drátem? Tam mám zkušenost do cca 20m, ale dál to asi neprotlačím a mám obavu, že šňůru na protažení tam nenechali. Standardní zafukování vláken není problém.

0 x
Styx píše:Zaujalo mě to tahání optiky v trubkách veřejného osvětlení. Jsme pidi vesnice a tohle řešení vypadá celkem fajn. Lidi i zastupitelstvo jsou v pozitivním móduProtože i komunikace jsou z větší části nezpevněné, nebo v katastrofálním stavu, nebyl by problém s výkopovými pracemi. Jak ale řešíte to protažení v trubkách s původní elektroinstalací? Lze zafouknout samotnou trubku pro optiku? Nebo prostě natvrdo přetahujete drátem? Tam mám zkušenost do cca 20m, ale dál to asi neprotlačím a mám obavu, že šňůru na protažení tam nenechali. Standardní zafukování vláken není problém.
Podle mě bude problém zejména v tom, že ta trubka co je použita je standardní kopeflex a je otázka, jestli je vůběc použitá, zda je naspojkovaná alespoň tak jak se kopeflexy spojkují atd. Nezanedbatelnou otázkou by mohlo být i jak na kopeflexu napojit vzduch pro foukání, když už v ní je kabel. Možná trochou vzduchu protáhnout provázek a pak zatahnout trubičku a do té normálně fouknout.
0 x
Zkušenost s kopoflexem máme špatnou. Pokud není drát na protažení, tak na delší vzdálenost funguje jen tvrdé protahovací péro s navijákem.
Problém je malá odolnost samotného kopoflexu a "technologická" nekázeň při zasypávání a nasazování spojek. Pokud není zasypán v písku, tak je většinou někde zmáčklý a konec. Malé průměry většinou drží, ale zase tam člověk nic nepřidá a 50mm byla někde rozpláclá skoro vždy.
Problém je malá odolnost samotného kopoflexu a "technologická" nekázeň při zasypávání a nasazování spojek. Pokud není zasypán v písku, tak je většinou někde zmáčklý a konec. Malé průměry většinou drží, ale zase tam člověk nic nepřidá a 50mm byla někde rozpláclá skoro vždy.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."