Potrebuji profouknout (protlacit) 217 m trasu s jednou zatackou 120° single mode kabel. Muzete mi prosim poradit, jakou trubicku a kabel zvolit ? Penize hrajou samozrejme roli. Mate nekdo zkusenosti s kablem od RF http://www.i4wifi.cz/LAN-Optika/Singlem ... -3-mm.html ??
Svarecku nemam, mate nejaky typ i na konektory ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Výběr kabelu
Tenhle kabel moc daleko neprotlačíš. Je měkký. Zafouknout by asi šel i 5mm trubičky, ale foukači ti budou asi hodně nadávat.
Pokud nemáš svářečku, lze si ji půjčit. Nebo objednat vaření. Pokud ani jedno nechceš, pak holt nějaké gelové konektory, ono je vcelku asi fuk jaké. Ale stejně budeš potřebovat lámačku ... pro jednorázovou akci bych to asi spíš zkusil někde objednat na klíč.
Pokud zvolíš tlustou trubku, seženeš i předkonektorovaný kabel. Nevím ovšem, jestli bych do toho sám šel, když to radím ...
Pokud nemáš svářečku, lze si ji půjčit. Nebo objednat vaření. Pokud ani jedno nechceš, pak holt nějaké gelové konektory, ono je vcelku asi fuk jaké. Ale stejně budeš potřebovat lámačku ... pro jednorázovou akci bych to asi spíš zkusil někde objednat na klíč.
Pokud zvolíš tlustou trubku, seženeš i předkonektorovaný kabel. Nevím ovšem, jestli bych do toho sám šel, když to radím ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Diky za reakci...
Ono, spis bych to chtel protlacit, nez profouknout .... tak ze kabel by jste doporucili jaky ?
Ono, spis bych to chtel protlacit, nez profouknout .... tak ze kabel by jste doporucili jaky ?
0 x
Ono to není z popisů bohužel poznat. Používáme Nexans a ty jsou tvrdé dost. Ale i u nich je potřeba vybírat, neboť teď jsme zafukovali myslím 48 a ten byl zrovna relativně měkký ... a na to dodavatel prohlásil, že nejsme první a že už ho dělají tvrdší.
Ale protlačit 200 metrů nevím nevím. Podle mě nesmysl. Tak padesát, sto když bude větší trubka a ne moc zatáček.
Ale protlačit 200 metrů nevím nevím. Podle mě nesmysl. Tak padesát, sto když bude větší trubka a ne moc zatáček.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Rozhodně DROPy jsou měkké z principu. Je to na vnitřní rozvody, mají malý poloměr ohybu a většinou je lze i zavěsit (mají dost kevlaru). Takže hledat se musí mezi jinými typy.
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych dal trubičku 14/10, dneska je to nejuniverzálnější typ trubičky s nejlepším poměrem cena/výkon/odolnost.
Taky záleží na tom, kde to má ležet a jak to bude položené.
Zatlačit 200m lze, ale kabel musí být tvrdší a trasa musí být dobře instalovaná. Každopádně 200m zafoukneš homemade zafukovačkou bez problémů.
Raději bych od ostatních poptal nějaký zbytek kabelu než si koupit to, co posíláš.
Pokud by Ti stačilo 4 vlákno, tak můžeš použít trubičku 7/4, ale dneska do toho dáš max. 12 vlákno, foukali jsme hobby kompresorem 450m.
Kabel 4vl. nexans i trubičku můžeme poskytnout.
Taky záleží na tom, kde to má ležet a jak to bude položené.
Zatlačit 200m lze, ale kabel musí být tvrdší a trasa musí být dobře instalovaná. Každopádně 200m zafoukneš homemade zafukovačkou bez problémů.
Raději bych od ostatních poptal nějaký zbytek kabelu než si koupit to, co posíláš.
Pokud by Ti stačilo 4 vlákno, tak můžeš použít trubičku 7/4, ale dneska do toho dáš max. 12 vlákno, foukali jsme hobby kompresorem 450m.
Kabel 4vl. nexans i trubičku můžeme poskytnout.
0 x