❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Územní řízení a jeho dělení
Územní řízení a jeho dělení
Řeším s místním stavebním úřadem otázku, jestli je dle nějakého zákona či předpisu nutné dělit územní řízení na jednotlivé části, pokud mám stavbu o více částech. Projekt se jmenuje "rozšíření optické přístupoé sítě 2014" a sestává z pokládky optiky v asi osmi lokalitách (1-3 ulice), zasahuje to do dvou katastrálních území, ale je to pořád jedna obec. V minulých letech s tím nebyl žádný problém a nyní se tváří, že to takhle nejde a že musíme podat několik jednotlivých žádostí a zejména se mi nelíbí platit x-krát správní poplatek 20.000,-Kč. Jak to řešíte nebo jakou máte zkušenost vy?
0 x
Já bych v tom případě říkal každé stavbě přípojka a pak je to za 500,-
(telekomunikační přípojka není narozdíl od ostatních přípojek v zákoně definována a slyšel jsem dost divoké zkazky o tom, co všechno může jako přípojka projít)
jinak viz. Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, Příloha, Položka 17, Poznámky
1. Je-li jedním územním rozhodnutím nebo územním souhlasem nebo veřejnoprávní smlouvou umisťováno více staveb, které jsou uvedeny pod různými písmeny této položky, vybírá se poplatek ve výši součtu sazeb poplatků stanovených v jednotlivých písmenech této položky.
Z toho lze dovodit, že jedním ÚR lze umístit více staveb a v případě, že jsou všechny stejného druhu, tak se platí pouze jeden poplatek....

jinak viz. Zákon č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, Příloha, Položka 17, Poznámky
1. Je-li jedním územním rozhodnutím nebo územním souhlasem nebo veřejnoprávní smlouvou umisťováno více staveb, které jsou uvedeny pod různými písmeny této položky, vybírá se poplatek ve výši součtu sazeb poplatků stanovených v jednotlivých písmenech této položky.
Z toho lze dovodit, že jedním ÚR lze umístit více staveb a v případě, že jsou všechny stejného druhu, tak se platí pouze jeden poplatek....
0 x
bohužel je každý stavební úřad - zaměstnanec jiný a je to i trochu o nervech a dohadování se, ale dle mého (i ze zkušenosti) nic takového nutné není (aby si musel rozdělovat územní řízení na několik jednotlivých). Telekomunikační přípojka sice není v zákonech definována, ale je to taky případ od případu (nejlepší je mít v ruce nějaký precedens). Ale taky sem slyšel o přípojkách, které jsou vedeny skrz sídliště a celková trasa byla několik set metrů (trasa napojovala i více domů než jeden).
0 x
Halamíček Jakub
No tak po několika jednáních jsme došli k tomu, že bude stačit jedno ÚR. Jo, je to srandovní s nima něco řešit. Před rokem jsme jednu podobnou akci udělali na ÚS 

0 x