❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dodavatelé nebo výrobci optický kabelů
Dodavatelé nebo výrobci optický kabelů
V tomto roce budeme pokládat nějaký ten kilometr optiky do země. Všechny kabely budou v HDPE nebo MT. Jedná se mi hlavně o kabely, které mají 24, 48, 72, 96 a více vláken. Někde budu rád za mikrokabely, někde za robustnější u kterých se nemusím bát zatáhnout. Dodavatele (výrobce) alias RLC, IPMedia, Alternativo, KDP znám. Od koho berete Vy?
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Ptá se na dodavatele a výrobce optických kabelů. Zda někdo nezná jiné, než výše jmenované.
Pak bude otázka proč od nich berete a za kolik co

0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Jenže 80% prodejců prodává stejné věci a výrobce v Čechách je jen jeden - KDP.
Osobně používáme:
Nexans - nejlepší drop, který jsem kdy viděl, dobré mikrokabely, dobrý riser - prodává KTP (Martin Svoboda)
Prysmian - mikrokabely Rapier (lehké odbočení i jednoho vlákna) - Fibre Profesional (Petr Rundt)
SilecCable - univerzální uSheath (obdoba Rapieru) jen není verze mikro - vozí asi RLC (Petr Lysický)
Z velkých Ti chybí asi OFA a Telco.
Kontakty si buď vygooglujte nebo pošlu do PM, snad jsem nikomu nezkonil jméno.
EDIT: vnitrostátní posunovače krabic nepovažuji za prodejce, ale překupníka
Osobně používáme:
Nexans - nejlepší drop, který jsem kdy viděl, dobré mikrokabely, dobrý riser - prodává KTP (Martin Svoboda)
Prysmian - mikrokabely Rapier (lehké odbočení i jednoho vlákna) - Fibre Profesional (Petr Rundt)
SilecCable - univerzální uSheath (obdoba Rapieru) jen není verze mikro - vozí asi RLC (Petr Lysický)
Z velkých Ti chybí asi OFA a Telco.
Kontakty si buď vygooglujte nebo pošlu do PM, snad jsem nikomu nezkonil jméno.
EDIT: vnitrostátní posunovače krabic nepovažuji za prodejce, ale překupníka
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Do 2 km mam lepsi ceny u AZD proti RLC.
Nad 2km je lepsi rovnou asi poptat u vyrobce Kabelovna Decin
Nad 2km je lepsi rovnou asi poptat u vyrobce Kabelovna Decin
Atanono píše:V tomto roce budeme pokládat nějaký ten kilometr optiky do země. Všechny kabely budou v HDPE nebo MT. Jedná se mi hlavně o kabely, které mají 24, 48, 72, 96 a více vláken. Někde budu rád za mikrokabely, někde za robustnější u kterých se nemusím bát zatáhnout. Dodavatele (výrobce) alias RLC, IPMedia, Alternativo, KDP znám. Od koho berete Vy?
Naposledy upravil(a) zubodravec dne 06 Jan 2013 13:15, celkem upraveno 1 x.
0 x
Blood píše:Ptá se na dodavatele a výrobce optických kabelů. Zda někdo nezná jiné, než výše jmenované.
Děkuji.
Ptát se dál určitě nebudu, to si zjistím sám

0 x
Zafukoval a zapojoval jsem větší množství mikrokabelů z KDP, a pracovalo se s nimi bezvadně.
Nakoupil jsem u firmy Ma-Fia, kde ceny i spolupráce byla velmi dobrá.
Nakoupil jsem u firmy Ma-Fia, kde ceny i spolupráce byla velmi dobrá.
0 x
Aleš Sobieský, BartNET Zlín
Kde je mozne sehnat ty Nexans dropy?Na eshopu ktp nikde nic
0 x
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Robotvor píše:Kde je mozne sehnat ty Nexans dropy?Na eshopu ktp nikde nic
Nejlepší je zavolat a domluvit se. Kolik ho potřebuješ? Můžu poskytnout vzorek případně menší metráže. Ve větším je lepší domluvit se přímo. Kontakt pošlu kdyžtak do PM.
0 x
Mno chtel bych prave nejaky vzorek.Mnel jsem kdysi neco vicevlaknoveho z ipmedia a to byla katastrofa natahovalo se to jako prase kevlar uvnitř jezdil jak po masle.
0 x
Nedávno jsme foukali mikrokabel od Draky. Cena dobra, ale Samsung z Alternetiva mi pride kvalitnejsi.
0 x