Kdysi jsem pro naše kluky připravil slajd na základy optických sítí. Třeba se to bude i po letech někomu hodit:
custom/zaklady_optickych_siti_pro_pracovniky_isp.pdf
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Základy optických sítí pro pracovníky ISP
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Relativně drobnost:
Atmosféra (vakuum, kosmický prostor), není vhodná z hlediska spolehlivosti. Při
průchodu atmosférou dochází k absorbci a rozptylu světla vlivem různých plynných
složek atmosféry (vodní pára, oxid uhličitý, oxid uhelnatý, ozon atd).
Atmosféra = máš pravdu.
Závorka = nemáš pravdu.
FSO = teď už jsou i řešení pro 10Gbit
Spojování vláken jsou v podstatě dvě možnosti: vaření a konektorování. ty máš tři.
Atmosféra (vakuum, kosmický prostor), není vhodná z hlediska spolehlivosti. Při
průchodu atmosférou dochází k absorbci a rozptylu světla vlivem různých plynných
složek atmosféry (vodní pára, oxid uhličitý, oxid uhelnatý, ozon atd).
Atmosféra = máš pravdu.
Závorka = nemáš pravdu.
FSO = teď už jsou i řešení pro 10Gbit
Spojování vláken jsou v podstatě dvě možnosti: vaření a konektorování. ty máš tři.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- zdenek.svarc
- Administrator
Atmosféra nerovná se vakuum ani kosmický prostor, když tedy pokládáš za nutné slovíčkařit. Je to míněno jako atmosféra, případně vakuum nebo kosmický prostor. Zkrátka "neskleněné prostředí". I když svým způsobem se dá atmosférou chápat plynná část kosmického prostoru. Co se týká spojování vláken, opravdu považuju rozdělení na svařování, gelové spojování a konektorové spojování jako rozumný způsob rozdělení.
0 x
Moc pekna prezentace! Celou jsem ji přečet 

0 x
Jan Ptáček
Taky jsem to přelouskal.. A teď z těch informací mám hlavu jak Johnny Mnemonic. 

0 x
- midnight_man
Pekná práca...k tým fiberlockom, používate to niekto hromadne? Laborovali sme s tým aj u nás...nakoniec som zvolil pripájanie klientov cez hotové patchcordy. Tie spojky mi prídu ako hazard.
0 x
Edit: Opraveno.
NO ten postup zvárania neviem či je ideálny . Ja najprv natiahnem ochranu zvaru až potom stiahnem ochranu a očistím izopropylom
NO ten postup zvárania neviem či je ideálny . Ja najprv natiahnem ochranu zvaru až potom stiahnem ochranu a očistím izopropylom
0 x
Velmi pekne, taktiez som preluskal cele. Dakujem za zverejnenie
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo
- Radek Úlehla
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že jakákoliv kritika není na místě. Kdo sám vzdělává své zaměstnance, tak moc dobře ví, jaké jsou to galaje. Zpracovávání takto kvalitních podkladů (na úrovni pro osobní užití) bohužel není nikdy doceněno. Buďme rádi, že nám je vůbec někdo poskytne za nic.
0 x
U fibrloků je jeden obrovský problém - nevidíš do něj. Takže jsi schopen udělat jak dobrý spoj, tak hrozný. Také mám takový pocit, že vysychají. Ale když se to dělá pečlivě, používat se to dá.
Akorát přijde situace, kdy ta svářečka vyjde nakonec laciněji.
Akorát přijde situace, kdy ta svářečka vyjde nakonec laciněji.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
- zdenek.svarc
- Administrator
Edit: Opraveno.
Na 37 stránke je preklep.
"...ke koncovém zákazníkovi video ve formě DBV-C,T,S nebo analogu..."
Inak je to pekná prezentácia
Na 37 stránke je preklep.
"...ke koncovém zákazníkovi video ve formě DBV-C,T,S nebo analogu..."
Inak je to pekná prezentácia

0 x
Zdeněk Švarc píše:Kdysi jsem pro naše kluky připravil slajd na základy optických sítí. Třeba se to bude i po letech někomu hodit:
custom/zaklady_optickych_siti_pro_pracovniky_isp.pdf
Pekna prace, dekuji za uverejneni.
0 x
este mozno mala chyba na strane 10: Rozdělení kabelů dne
ma byt asi: ozdělení kabelů dle
ma byt asi: ozdělení kabelů dle
0 x
Dobrý den, zrovna nějaký obdobný soupis jsem hledal a odkaz již bohužel nefunguje. Bylo by prosím možné obnovení odkazu na prezentaci? Moc děkuji
0 x