❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NEC iPasolink 200

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

NEC iPasolink 200

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Ahoj,

dnes jsem namontovali jeden z 9 spojů od NECu. Vzdálenost 2.8km, rychlost momentálně 50Mbit. Přikládám dvě fotky na ukázku a do konce týdne sem hodím nějaký sum up, jak se to chová a screeny z mngmt + zbytek fotek. Já osobně jsem z toho nadšenej.

Obrázek

Obrázek
0 x

asdewq

Příspěvekod asdewq » 13 years ago

cca pol roka cezen taham hlavny jeden konekt, kapacita +/-350mbit (spoj nieje nas takze donho presne nevidim) stabilny, spolahlivy akurat idu nema rada privysoke teploty - stalo sa ze odisla klima v racku a periodicky sa restartoval - a iba on ceragony ktore mal dodavatel v racku ficali dalej...
btw co ta sranda kostovala? (pasmo/kapacita) ak to neije tajne
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Cena pro tu 50Mbit licenci a ODU pro 38GHz vyšla okolo 130tis. Ještě máme 26GHz, a 23GHz (v závisloti na lokalitě), cena +/- podobná.Jediný, co se mi moc nelíbí, je ten Java klient na mngmt.
0 x

jirka123

Příspěvekod jirka123 » 13 years ago

Jak moc je idu hlučná? Škoda že nedělají FULL outdoor.
0 x

asdewq

hlasitejsi je od toho u mna uz len supermicro server v prevedeni 1U pri zapnuti ktory ma v sebe tusim 8 vetrakov a tie sa roztocia na max :).... medzi tiche IDU sa to rozhodne nezaraduje, ceragon ktoreho som tu mal predtym bol podstatne tichsi (nepamatam si vsak co to bolo zac takze vypovedna hodnota 00nic) ale zasa ma to sympaticku malu odu :)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

příští týden tu máme monotvat 2 spoje ve 23G, propoj dvou podniků, retrans přes kostel
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Já tedy nevím, jestli jste se dívali na název topicu, ale ta 200ka nemá ani jeden ventilátor :D Takže bezhlučná IDU :wink:
0 x

asdewq

tak ja neviem ale toto je 200vka nie? http://www.ext.com.pl/oferty/ipasolink200.pdf
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Ano, ten suplik na ventilator tam je taky, ale neni tam ventilator :D Tak ja nevim.. kdyz to zapnu, je to totalne tichy. V utery jdeme montovat dalsi spoj, tak to rozeberu a mrknu.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Julian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Julian » 13 years ago

Nám má dorazit taky tenhle / resp podobny krasavec, zatím na ně mám jen ty nejlepší reference, tak uvidíme co dá v 32GHz s 60ant. na necelých 6km 56MHz v XPIku, teorie řiká že 800Mbps stabilně jsem zvědavý na praktické zkušenosti.
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 13 years ago

Taky na něj čekáme. Už se trošku zpožďuje, ale snad brzo dorazí.
0 x

Julian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Julian » 13 years ago

Ahoj,

tož zatím jsem testoval jen s jednou polarizací a na stole (připravoval si spoj k nasazení)
tzn. zatím dojmy

1 - v managemenentu lze nastavit vše myslitelné, trochu v pozadí jsou pro nás z klasický FOD pojítek důležité věci (síla signálu, SNR, apod), telko zaměření se nezapře
2 - trochu zvláštní bylo hledání, kterýže ETH porty mají licenci na 1Gbps
3 - 2 polarizační anténa je trošku rébus (Hlavně že je vyrobená v ČR.... :D ) a komplet včetně 2 jednotek je dosti těžký (nedokážu si ale představit, že by se to smontovávalo v celek někde ve výškách za špatného počasí apod...)
4 - zkoušel jsem jen uplně obyčejnej přenos dat mezi 2 PC a 42MB/s je pěkný výsledek

zítra nasazujeme, tak napíšu dojmy z reality....

Julian
0 x

BOBIK

Příspěvekod BOBIK » 13 years ago

Ahoj rad bych se zeptal od kohy ty NEC kupujete jestli pres nejakeho distributora v CR nebo ze zahranici?

Diky
0 x

blax

Příspěvekod blax » 13 years ago

pro CR distributuje NECy - Freetel viz http://www.fritak.cz/kategorie/12-Radio ... /index.htm
0 x

BOBIK

Příspěvekod BOBIK » 13 years ago

Diky jeste se mi nijka nepodarilo najit tabulu citlivosti jestli by nekdo poradil nebo jen neumim hledat?
Ma ten spoj bezdratovou adaptivni modulaci?
0 x