❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Anténa
Anténa
Dobrý den,potřeboval bych poradit jakou anténu koupit,mám přímý výhled bez překážek asi 200 metrů do mírného kopce ,váhám mezi http://wifi.aspa.cz/antena-panelova-jpa ... -f-z30794/ nebo http://wifi.aspa.cz/panelova-antena-jpa ... nu-z66391/ děkuji za radu.
0 x
predpokladam ze jde o pripojeni k nejakemu APcku. na ty metry by to mohl rozchodit i pendrek
ale z tech dvou bych vzal tu lacnejsi esi nejsi ve fest zarusenym okoli. Otazkou je proc se timto zabyvas, ISP ti nedoda - neporadi konkretni HW ?
PW

PW
0 x
Neporadí je to vocas první třídy,pohádal jsem se s ním a on nereaguje.Nemám tady žádnou jinou možnost,jedině O2 ale musel bych kupovat nový router.
0 x
pokud je ISP vocas, tak od takoveho bych nescel ani lizatko zadarmo...to snad radeji to O2, ocekuj si podle adresy na dsl.cz jak rychle by ti to tam u tebe jelo...
PW
PW
0 x
esi ti to ukaze treba 5120 / 384, tak v praxi by to tech 4 / 300 jet cca. mohlo, uvazuj uvazuj...v jedny lokalite znam taky nasrany lidi co misto vypadkoveho 2Mbitu za 399 si raci za stejny love vemou nevypadkovy 0,5Mbit od kyslika. Ja se jim nedivim...kde neni konkurence, neni duvod si zatim platicich zakazniku vazit ze strany poprdelisty wifinare. Pak tam clovek dovali svoje sluzby a hned slysi od DSLckaru, jooo wifi, to sme meli, pekne na hovno, nechcu
PW

PW
0 x
Znám případy, kdy jsme měli problém přesvědčit zájemce o net, že na wifi se dá postavit spolehlivé připojení. Jejich předchozí poskytovatel jim totiž při každé reklamaci tvrdil, že s tím musí počítat že to někdy vypadne, protože zarušení, špatné počasí, hodně lidí stahuje.... atd 
Dokonce jsem měl pokec s jedním klientem konkurence (teď už mým
), co byl nasraný, protože hlásili v předpovědi déšť a jemu to vždycky celý den nejede když prší... no prej že ale co se dá dělat, wifi je wifi 

Dokonce jsem měl pokec s jedním klientem konkurence (teď už mým

0 x
ó ano, pestre historky slysivam od lidi...APcko na 2G4, jako economy antena 3db pendrek
jako paterni antena GentleBOX JC-219 na 3km , u kliosa TPlink 3xx / 5xx taky s pendrekem,to cele zabaleno v GentleBOX JE-200. ping hruza, skype se trha, stahovani line. Telefonicky hovor s ISP a ten rika : no to vite, 2G4 to je uz zaruseny s tim se uz moc delat neda, tak mi poslete vypoved
a ukoncime to. / pri scanu v 5tce sem nasel tusim 4 vysilani, takze volno tam je...jenze borec lempl /. Takhle se resi kurna problemy
Uz planuju, ze pujdu vsude tam kde onen cvok ma pripojeny lidi a ti mi sami pomalu naskacou do naruce aby si mohli aspon zaskypovat... ale i takove narky ze v desti jsou vypadky jsem slysel...
PW

PW
0 x
Bohuzel lidi na zaklade zkusenosti s jednim providerem casto odsoudi vsechny ostatni. Technologie nerozlisuji, proste pro ne bezdrat = nespolehliva sluzba. Uz jsem na par takovych, kteri se presvedcit nenechali taky narazil..
0 x
- midnight_man
To mame u nas na dennom poriadku .... potom si daju DSL (lebo kabel) podpisu na 2 roky....2 roky platia 3 nasobok ceny, hundru ze im to vypadava.....nakoniec aj tak skoncia na wifi.superweb píše:Bohuzel lidi na zaklade zkusenosti s jednim providerem casto odsoudi vsechny ostatni. Technologie nerozlisuji, proste pro ne bezdrat = nespolehliva sluzba. Uz jsem na par takovych, kteri se presvedcit nenechali taky narazil..
0 x
Bohužel, kdo zanevřel na bezdrát díky dvěma předchozím ISP si už většinou další bezdrátovou přípojku nedá a jde přímo na DSL nebo kabelovku. A to jim dokonce nabízím měsíc na test a klientskou sadu zadara ať nežeru 

0 x
tom-tom píše:Bohužel, kdo zanevřel na bezdrát díky dvěma předchozím ISP si už většinou další bezdrátovou přípojku nedá a jde přímo na DSL nebo kabelovku. A to jim dokonce nabízím měsíc na test a klientskou sadu zadara ať nežeru
Lidi sou nevdecny veci zadara si nevazej

0 x