chtěl jsem se zeptat jak velký důraz se musí dávat na dodržení toho kam míří konektor na těchto anténách(nahoru dolu). Co do přenosu signálu by to mělo být jedno ne? Mám tady problém na jednom spoji, rx ccq je supr ale tx ccq je špatný. Takže down jede UP ne. Vzdálenost spoje je 6587m, jsou to 2x 23,5 proti sobě. Jestli je to v limitu nebo ne nic moc nemění. Signály jsou odpovídající podle výpočtu. Jediný rozdíl je, že na jedné straně je CM9 na druhé R52n. Pouštěno nstream i nv2, po zatížení to padá. NV2 to jakštakš rozchodí. Jediná vada ve fressnelce je, že na straně kde to blbě "příjmá" (tam kam jde upload) je vysoké napětí, 110KV a 2x 35Kv. Polarizace je horizontál. Ještě zkusím dát na tu stranu kde to "blbě příjmá" taky r52n a box za anténu. Pigtaily používám ty silnější mmcx-Nko, ve wifi.aspa.cz je prodávají jako příslušenství k cm11. Psv neznám, ale vypadají celkem dobře. Frekvence nikde mimo rozsah antény 5540 zkoušeno 5700 a ještě horší. Přeladění pomůže downloadu, ale ne uploadu. Jediný co nechápu tak mi tik hlásí signály -72 na -65 a 65 je ten upload kterej nechodí, tak nevím jestli to je signál nějakého nižšího dataratu nebo jestli karta nějak blbě reguluje... Verze rosu je tam 5.7 na ty straně kam se má uploadovat a 5.11 odkud se uploaduje. Jinak to jsou rb411AH s kartama viz výše. Každý nápad je vítán, takže pokud někoho něco napadne klidně to sem napište. Díky.