❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

FCS errory na pojítku ALCOMA

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
douby
Kontaktovat uživatele:

FCS errory na pojítku ALCOMA

Příspěvekod douby » 13 years ago

ahoj,
začal nám chybovat spoj postavený na starých dobrých Alcomách AL10D ME32. V ASD vše ok, éter čistý. (Měl jsem strach že to je PBM10, ale není tomu tak.)

Situace:

RB1100AH --- AL10D ME32 ---- RB450G.

na RB450G na ifacu ether1, ktery vede do alcomy nefunguje autonegace a pri nastaveni 100Mbit FD vypada link (problikava R vedle ifacu). Kdyz jsme to v utery namontovali, tak bylo vse (az na tu autonegaci) ok. Vymenil jsem RB450G za druhy a dela to uplne to stejne. Tak jsem to prenastavil na 10Mbit FD a link drzi. TX je vsak okolo 500kbps, RX 30-32Mbit. Na tom ether1 se mnozi FCS errory nehoraznym zpusobem.

Nesetkal se s tim nekdo??? Díky
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Alcoma má prostě problém s autonegací (do MP90 určitě). Někdy prostě nefunguje, resp. funguje špatně. Jediná možnost je nastavit obě strany natvrdo na 100FD. Předpokládám, že na alcomě jsi to nenastavoval.
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

ludvik píše:Alcoma má prostě problém s autonegací (do MP90 určitě). Někdy prostě nefunguje, resp. funguje špatně. Jediná možnost je nastavit obě strany natvrdo na 100FD. Předpokládám, že na alcomě jsi to nenastavoval.
diky vyzkousim, tohle jsem nrnastavoval
0 x

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Mrkni se taky na nastaveni MDI/MDIX, to byva take casto neviditelna pricina chybovosti
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Myslím, že už se to tu někde uvádělo, že to dělá na routrbordech na ETH1. Mě to dělalo na RB750G, tam jsem měl taky Alcomu do ETH1. A někdo tu radil ať to zapojím do jinýho portu. Zatím jsem neměl možnost to ověřit, musel bych jet 40km na sajt, kde to mám. Takže jedině až tam pojedu na nějakej servis.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

mě to jednou dělalo proti 3com síťovce v PC, pomohlo obě strany dát natvrdo
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

ono hlavně i mikrotik si s těma portama dělá co chce. Měním zatržítka, rychlosti a rychlost je pořád 100Mbit FD. Nastavit tam třeba 10Mbit je téměř nemožné.
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Repkins píše:Myslím, že už se to tu někde uvádělo, že to dělá na routrbordech na ETH1. Mě to dělalo na RB750G, tam jsem měl taky Alcomu do ETH1. A někdo tu radil ať to zapojím do jinýho portu. Zatím jsem neměl možnost to ověřit, musel bych jet 40km na sajt, kde to mám. Takže jedině až tam pojedu na nějakej servis.

Mno faktem je že na jinem site máme stejnou alcomu do ether3 a nevíme o tom. Zkusim to po víkendu,ted to jede diky ospf přes záložní okruh(racom).
0 x

ludvik

Na několik rb450 jsem si dokonce musel udělat script, co to kontroluje. Neboť nastavení 100FD bez autonegace nepřežije reboot.
Leeonek píše:ono hlavně i mikrotik si s těma portama dělá co chce. Měním zatržítka, rychlosti a rychlost je pořád 100Mbit FD. Nastavit tam třeba 10Mbit je téměř nemožné.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 13 years ago

My taky proti Supermicro, Alcoma odmitala poradit.
My nevedeli co se deje. Zakaznici nasrany.
Nakonec jsme zmenili vysilace, presli jsme k jine znacce.

douby píše:ahoj,
začal nám chybovat spoj postavený na starých dobrých Alcomách AL10D ME32. V ASD vše ok, éter čistý. (Měl jsem strach že to je PBM10, ale není tomu tak.)

Situace:

RB1100AH --- AL10D ME32 ---- RB450G.

na RB450G na ifacu ether1, ktery vede do alcomy nefunguje autonegace a pri nastaveni 100Mbit FD vypada link (problikava R vedle ifacu). Kdyz jsme to v utery namontovali, tak bylo vse (az na tu autonegaci) ok. Vymenil jsem RB450G za druhy a dela to uplne to stejne. Tak jsem to prenastavil na 10Mbit FD a link drzi. TX je vsak okolo 500kbps, RX 30-32Mbit. Na tom ether1 se mnozi FCS errory nehoraznym zpusobem.

Nesetkal se s tim nekdo??? Díky
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

alcoma neodmita poradit, jen neresi shitove chovani eth jinych vyrobcu :)
0 x

ludvik

Přitom o tomto problému ví. Divné.

Ale na druhou stranu: možná to je shitové chování jiných výrobců, ovšem ti jiní výrobci se mezi sebou vždycky shodnou a fungují.

Viktor Novotný píše:alcoma neodmita poradit, jen neresi shitove chovani eth jinych vyrobcu :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

vi, vsak i ja o tom vim ... a nedelej si iluze, problemy mezi eth jsou i u jinych ... uz se nam to stalo i u cisco/cisco .. takze bych se v tomhle uklidnil :)
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 13 years ago

Viktore o problemu Alcomy s ethernety RBcek se vi.
Tyka se ten problem pouze RBcek, nebo to je dano obecne MKtik SW a stejny problem je treba i na ALIXu?

Neresil bych ci je to vina. Ty jako zkuseny Alcomak mozna nejake reseni mas.
Existuje tedy nejake reseni? Existuje nastaveni (jak na strane Alcomy tak RBca) se kterym lze tento problem eliminovat?
A nebo je nutne vzdy mezi Alcomu a RBcko pouzit kvalitni switch?

K.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no reseni, to je tezke, vesmes to delaji rb (myslim, ze jde o HW zalezitost, nikoli o sw, jinak by to prece delalo ve vsech portech a ne treba jen v jednom), ze by to delalo nekdy alcoma-cisco sem jeste nevidel .. naopak jsem videl cisco-cisco .. takze tezko rict, kazdopadne treba RB433AH mam na nekolika eth alcomy at uz ME2 nebo MP80 ... vzdy portem 1 do alcomy, zadny problem to nedela .. dale mame zkusebni kus RB1100AHx2 take v portech mame alcomy a nedela to problem ... takze z meho pohledu problem delaly starsi RB ... ktere uz ale nepouzivame .. takze, ze bych mel nejaky recept, to nemam, neni to tak caste a spise je to zkusenost z minulosti, nez aktualni ..
0 x