❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

x86 - náhlé zhoršení CCQ

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

x86 - náhlé zhoršení CCQ

Příspěvekod sub_zero » 13 years ago

Ahoj,

nemáte někdo typ, co se mohlo přihodit, že se nám na jednom sajtu, kde je PDSMA+ osazena 3x CM9 rapidně zhoršilo CCQ na RX? Signály zůstaly stejný, jen kvalita RX šla rapidně dolů. Na těch CM9kách jsou tři Prowaxy paraboly na další jednotlivý sajty, všechny karty zapnutý nstreme. Propojeno cca 10m RLF10kou + bleskojistky. Na jednom sajtu sem dnes vyměnil vše od karty až po anténu a problém pořád stejný. Zkoušel jsem snad všechny možný kanály (i mezi) a taky bez výsledku, asi 7 verzí Mikrotiku, bez výsledku.
Když udělám BT test, tak TX (z toho problémového sajtu) na další sajt ok, CCQ 100, cca 28Mbit, ale jakmile udělám RX, proleze tak cca 7Mbit, CCQ klesne skoro na nulu a ten spoj se rozpadne.
Děje se to tak u vsěch třech spojů, co končí na té x86. Miract radí vyměnit ATX zdroj, popř. mrknou na kondíky na desce (cca 2 roky stará). Má někdo jinej tip?

Díky.
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 13 years ago

no asi to moc nepomůže, já pro tyhle účely mám vždy nějakou celou funkční a otestovanou x86 v záloze :-(. Teda mám jich čím dál víc, protože postupně všechno předěláváme na jednotlivý RB v samostatných boxech, případně tam kde je to smysluplné -dostupnost na střeše SCAME, aluboxech bez pigtailů. Propustnosti se výrazně zvýšily s tím jak se snižují přeslechy karet, v PC se "slyší" i třeba -30dB, navíc se začíná jevit zajímavou i úspora elektriky, protože třeba na hlavním site platíme 80k/rok jenom za energii.
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

Nechci zakladat nove tema. Tak vysvetlim svuj problem s kterym jsem se jeste nesetkal.
Vysilac RB433AH na nem pripojeni 3klienti s RB711 bez problemu jeden rok.
Pred dvema dny jsem pripojil klienta s RB 711G a najednou maji vsichni klienti CCQ v haji. Navic po odpojeni noveho klienta se to nezlepsi. Pomuze az restart AP.
Druhy den jsem vymeni celeho klienta RB711 a antenu. Od vysilace je cca 100 m, prima viditelnost, vykon hluboko pod limitem(zkousel jsem stahnout i prebudit).
Po vymene rano vse krasne jelo, ale asi jen do vecera. Pak zase reboot AP. U klienta jsem nemenil zdroj 24V /0.5A UBNT.
Kde muze byt problem? V jeho sitovce, zavirovany PC? Zajimave je ze se CCQ nezlepsi ani ostatnim po odpojeni noveho klienta. Pomuze az restart AP. V pondeli mu jeste dam jinou sitovku a vymenim zdroj, ale pochybuji.
Jinak klient mel na 15 denni zkousku konkurenci, ale nechtel ji a ted ma na zkousku muj internet, ktery i kdyz mu jede od 6-12 Mb tak je spokojeny, ale ja ne, protoze ten spoj ma jet 16 Mb vsem a porad.
graph_wifi.png
graph_wifi.png (35.22 KiB) Zobrazeno 709 x
0 x