http://wifi.aspa.cz/tp-link-tl-wr740n-l ... s-z101258/
Tento TP-link funguje celkem dobře, prosím jestli mi ještě nemůžete poradit jak tam udělat čistý bridge mód, nebo jde to vůbec?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
TP-LINK TL-WR740N
Jestli z toho chceš udělat tupý bridge, jednoduše vypni DHCP a přívod konektu připoj do LAN místo do WAN. Schválně odzkoušeno na TP-Link WR543G v2, ale takhle se to dělá u všech těchto domácích krámů. Samozřejmě potřeba vypnout QoS, a podobně, prostě vypni co se dá (mimo bezdrátu, pokud ho používáš).
Nejjednodušší je restartovat ho do defaultní konfigurace, nastavit bezdrát, vypnout DHCP a je hotovo.
Nejjednodušší je restartovat ho do defaultní konfigurace, nastavit bezdrát, vypnout DHCP a je hotovo.
0 x
jo děláme to stejně. Jinak to nejde. Neexistuje náhodou pro tenhle model openwrt firmware? ten by snad mohl umět udělat z toho tupej bezdrát se switchem.
0 x
Používáme to taky takhle. Ale do WAN portu nacpeme prázdnej, zalisovanej RJ45 konektor a radši se mu uštípne ta jistící pacička hned za tou zarážkou . . .
0 x
Úplně normálně. Nastavíš si na LAN část IP adresu ve stejný podsíti jako máš anténu. Já to třeba dělám tak že Mikrotik na střeše má IP 192.168.1.1 a DHCP z něj přiděluje od 192.168.1.2 až do 192.168.1.199 a na IP 192.168.1.200 je onen WiFi router . . . 

0 x
kure05 píše:Používáme to taky takhle. Ale do WAN portu nacpeme prázdnej, zalisovanej RJ45 konektor a radši se mu uštípne ta jistící pacička hned za tou zarážkou . . .
Občas taky tak, ale lidi potom čumí co to tam mají. Napadá mě tak, neprodávají se přímo RJ45 záslepky?
0 x
hapi píše:jo děláme to stejně. Jinak to nejde. Neexistuje náhodou pro tenhle model openwrt firmware? ten by snad mohl umět udělat z toho tupej bezdrát se switchem.
Možná ano, ale funkci "tupý switch s bezdrátem" umí TP-Linky výborně. Ono takhle je asi používají všichni, co vím. Do WAN portu nedáváme většinou nic, maximálně ho přelepíme nějakou samolepkou.
0 x
- midnight_man
wan port treba prelepit paskou....dlhe skusenosti ukazali ze ani poučenie klienta (ten modry port si nevšimajte!!!) nestači. Proste sa vždy najde niekto, kto tam vopcha kabel 

0 x
ok supr, teď už mi nic nebrání celou síť překopat na IPV6 a udělat co user to vlastní C ipv4 

0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
kure05 píše:Úplně normálně. Nastavíš si na LAN část IP adresu ve stejný podsíti jako máš anténu. Já to třeba dělám tak že Mikrotik na střeše má IP 192.168.1.1 a DHCP z něj přiděluje od 192.168.1.2 až do 192.168.1.199 a na IP 192.168.1.200 je onen WiFi router . . .
jen podotknu, žr při tomto zapojení se na ten router nedostaneš od sebe ze sítě (např. při potřebě změny kanálu). Když např uděláš u klienta na routeru dst-nat na ten router, router nemá možnost nastavit default GW, a tudíž neví, kam požadavky od Tebe ze sítě vracet

0 x
ano, a proto máme chytré mikrotiky a levou zadní si tam dopíšu ještě src-nat.
0 x
- midnight_man
to je problem...u klientov sa neda dostat na APčko v "bridge mode".....kedze ako klientska jednotka je vacsinou UBNT, ake to ma riesenie? Jedine pouzivat WAN port u TP linku a necha TP link robit DHCP. V tom pripade ale potrebujem 2 IP na klienta.........
0 x