Ahojte
Už dlho sa trápim ale neviem prinst nato ako vypisat SNMP oid v zariadeniach firmy UBNT. Neviete mi poradit akým prikazom sa to dá ?
Potreboval by som tieto hodnoty:
Tx rate
Rx rate
Signal
CCQ
Tx bytes
Rx bytes
v mikrotiku to je print oid ale v ubnt si neviem nejak pomoct potreboval by som to pre eht a wlan porty
Dakujem
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SNMP oid v UBNT
- midnight_man
nijak, len oskenovat snmp
dude to vie cez snmp walk
+ vela veci vytiahne samo.

0 x
-
snmpwalk 
Ale je pravdou, že v UBNT toho moc není. Třeba ccq vytahuju pomocí ssh - a pak příkaz mca-status.
Síly signálu klientů jsou zde .1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3 (je to myslím stejná větev, jako mikrotik).

Ale je pravdou, že v UBNT toho moc není. Třeba ccq vytahuju pomocí ssh - a pak příkaz mca-status.
Síly signálu klientů jsou zde .1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3 (je to myslím stejná větev, jako mikrotik).
zvukarmiso píše:Akým programom to oskenujem ?
Nejak to musi ist predsa
0 x
- midnight_man
na ubnt fore niekde su vypisane OID.
hladaj. akym programom? si snad robis prdel? 

0 x
-
S tým dude sa mi to čiastocne podarilo.
Takze by to cca aj bolo len to má jeden malý problme dava my to vzdy hodnotu rx napr 800M pritom na interface je rychlost 6M prenosu aktuálna ako vyriešit toto ?
Toto sa mi nejak nepodarilo rozbehať, ale skusim si to nejak este nastudovať. Dalo by sa pomocou ssh robit aj ping a jeho grafovanie ?
Takze by to cca aj bolo len to má jeden malý problme dava my to vzdy hodnotu rx napr 800M pritom na interface je rychlost 6M prenosu aktuálna ako vyriešit toto ?
ludvik píše:
Toto sa mi nejak nepodarilo rozbehať, ale skusim si to nejak este nastudovať. Dalo by sa pomocou ssh robit aj ping a jeho grafovanie ?
0 x