http://www.novinky.cz/internet-a-pc/mob ... toctu.html
Drsný, už i vesničky na které to třebas padne budou mít lokální ISPíci třebas zdatnou konkurenci a ta reklamní masáž může být vcelku velká.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
LTE jde do hry.
nooo, oni to moc hrotit nebudou, 2Mbit tak nějak daji a pak budou mít volnou ruku na města.
Bojim se leda tak 800MHz ale oni to rozdělily do 6 bloků takže maximální rychlost bude sice relativně ok ale reálná bude ubohá. Pokud si dobře vzpomínám tak bylo volných 40MHz? Tedy pro 6 bloků zbejvá cca 2x10 + 4x5MHz a to už to 4G moc rychlý nebude
Kde že to testovaly? finsko? tam měly 40MHz jeden kanál a bylo to extra pro demonstraci výkonu na pár metrů. Fakt se toho nebojim
a těch cen co za to budou chtít taky ne 
Bojim se leda tak 800MHz ale oni to rozdělily do 6 bloků takže maximální rychlost bude sice relativně ok ale reálná bude ubohá. Pokud si dobře vzpomínám tak bylo volných 40MHz? Tedy pro 6 bloků zbejvá cca 2x10 + 4x5MHz a to už to 4G moc rychlý nebude

0 x
Za každý řídce osídlený okres pokrytý z 95 procent rychlostí nejméně dva Mbit/s bude moci pokrýt jeden lukrativnější region.
Myslím, že tato podmínka původní záměr, pokrýt prdele republiky rychlým broadbandem, hned na začátku spolehlivě pohřbívá.
Na našem konci, přestože je zde místy i solidní pokrytí HSDPA, jsem nejvíc naměřil sotva 3Mb. A pokud byl problém to tady pokrýt kvalitně doteď,
bude to problém i s LTE. Takže nakonec tady pojedou zase jen ty 2-3Mb, coby vstupenka operátorů do LTE v lukrativních oblastech.
A nakonec to bude opět o přehnané ceně za připojení o FUPu, s výmluvou na vysoké investice do nové technologie.
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
- antispam: Ano
Nás zajímá:
1) Přidělená šířka kanálu per operátor / per multiplex.
2) Existence podmínky VO.
Zatím ani jedno z výše uvedeného není úplně jasné, snad zítra.
1) Přidělená šířka kanálu per operátor / per multiplex.
2) Existence podmínky VO.
Zatím ani jedno z výše uvedeného není úplně jasné, snad zítra.
0 x
hapi píše:nooo, oni to moc hrotit nebudou, 2Mbit tak nějak daji a pak budou mít volnou ruku na města.
Bojim se leda tak 800MHz ale oni to rozdělily do 6 bloků takže maximální rychlost bude sice relativně ok ale reálná bude ubohá. Pokud si dobře vzpomínám tak bylo volných 40MHz? Tedy pro 6 bloků zbejvá cca 2x10 + 4x5MHz a to už to 4G moc rychlý nebudeKde že to testovaly? finsko? tam měly 40MHz jeden kanál a bylo to extra pro demonstraci výkonu na pár metrů. Fakt se toho nebojim
Ti to nabundlujou s voláním zdarma a jak jim rád budeš těch pár stovek měsíčně cvakat v jednom balíčku

Naposledy upravil(a) David2006 dne 19 Mar 2012 20:56, celkem upraveno 1 x.
0 x
David2006 píše:hapi píše:nooo, oni to moc hrotit nebudou, 2Mbit tak nějak daji a pak budou mít volnou ruku na města.
Bojim se leda tak 800MHz ale oni to rozdělily do 6 bloků takže maximální rychlost bude sice relativně ok ale reálná bude ubohá. Pokud si dobře vzpomínám tak bylo volných 40MHz? Tedy pro 6 bloků zbejvá cca 2x10 + 4x5MHz a to už to 4G moc rychlý nebudeKde že to testovaly? finsko? tam měly 40MHz jeden kanál a bylo to extra pro demonstraci výkonu na pár metrů. Fakt se toho nebojim
Ti to nabundlujou s voláním zdarma a jak jim rád budeš těch pár stovek měsíčně cvakat v jednom balíčku .
Ti jsi fakt ftipálek.......

0 x
K čemu nějaké LTE když tam budou zase nějaké stupidní datové limity.Pokud se nezvednou i datové limity tak si ty jejich super internety které jsou momentálně uplně k ho... můžou narvat do špic.
0 x
Tak 10-20GB FUP stačí lecjaké domácnosti a že ty nabídky za těch 12-18měsíců klidně barskde na venkově budou a klidně jim to může jet jako v tom Polsku co se tu probíralo. Myslím že pokud přibude operátor bude chtít nahnat ovečky a po venkovech to ani nebude muset mít moc přetížené zpočátku (zpočátku= dost na vyhladovění lokálních ISP). Ale zatím pohoda min. 15-24měsíců se nic moc dít nebude, takže rozvíjejte se a množte se...vlastně dodojujte
.

0 x
a máme tu detaily šířek kanálů http://www.internetprovsechny.cz/cesko- ... operatora/
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Hm. je fakt že ty šířky jsou nic moc, ale nechme se překvapit co s tím udělá pak ještě marketing
.

0 x
To jsou podmínky 
Když se podívám na LTE frekvence http://niviuk.free.fr/lte_band.php a to co nabízí ČTÚ, tak mi příjde trochu podivné. Pásmo 800 Mhz splňuje přesně 20. band ale 4,4 miliardy za 30 Mhz pásmo? Wifiny napájené profi pojítkama spolehlivě nabídnou vyšší rychlosti. Ostatní pásma mi tu nesedí, 1800 Mhz nesplňuje výši přídělu apod, 2,6Ghz pásmo tu v těchto rozsazích nemohu najít.
Celkově jsem se LTE bál ale teď? Podnikám dál....

Když se podívám na LTE frekvence http://niviuk.free.fr/lte_band.php a to co nabízí ČTÚ, tak mi příjde trochu podivné. Pásmo 800 Mhz splňuje přesně 20. band ale 4,4 miliardy za 30 Mhz pásmo? Wifiny napájené profi pojítkama spolehlivě nabídnou vyšší rychlosti. Ostatní pásma mi tu nesedí, 1800 Mhz nesplňuje výši přídělu apod, 2,6Ghz pásmo tu v těchto rozsazích nemohu najít.
Celkově jsem se LTE bál ale teď? Podnikám dál....
0 x