❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jaké routery pro klienty

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
mates78
antispam: Ano

Jaké routery pro klienty

Příspěvekod mates78 » 13 years ago

Ahoj všichni, chci se zeptat, jakou značku (typ) preferujete, jako bezdrátový router pro klienty na doma?
Je doba, kdy musí být na netu kdejaký telefon, TV a pomalu už i lednička a pračka...
Poslední dobou bojujeme s domácími routery, jednou se nepřipojí Iphone, jindy nějaký tablet co koupily někde na dovolené.

Kdysi jsme kupovali Dlinky DI-604 a u nich v záruce křupali zdroje, po záruce křuply úplně. A to byl řev, že prodáváme sr..ky
Přešli jsme na Linksys WRP54, ty někde jedou už 3-4 roky, ale někdy se nespojí s novým HW - Sony VAIO, IPHOne. Problém začala být cena.
Koupili jsme Airlive WN-200 (už se nedělá) cena dobrá, spolehlivost mizivá. Odešli porty, nechodilo DHCP, někdy prostě nechodil NAT.
Reklamace sice většinou uznávali, ale díky nákladům na dopravu k dodavateli jsem přišli i o těch pár korun co jsem na to měli zisk.
Ve městě se otevřel kamenný obchod s PC a tam se prodává Tenda.
V tu chvíli, když jsme lidem nabídli při instalaci netu router od nás, že je to drahý, že v letáku viděli levnější za 400,- s DPH.
Náklady na ježdění ke kliošům, kvůli výměně routeru jsou vysoké.:( To asi nemusím psát :) všichni znáte.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

viděl jsem u klienta tohle http://wifi.aspa.cz/asus-rt-n10-n-150-w ... a-z102181/

dostal to k asus notebooku tak jsem mu to nastavoval a byl jsem mile překvapen. Notes fičel vesele na 150Mbit, mobilní telefon na 65MBit, umí se přepnout kompletně do bridge a umí si požádat v tomto modu o IP adresu z wifiny na střeše (nepřidělujem z krabiček na stole ale z mkček na střeše) takže konečně jedno zařízení co něco takovýho umí.
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod josefp » 13 years ago

Ahojda,

davame ke klientum toto http://www.vseprofttx.cz/PON-pasivni-op ... 0Mbps.html , vice jak 400 jich bezi bez problemu, nejstarsi kolem 1,5 roku. Cena pro ISP 379 bez DPH. Zatim ani nikdo nehlasil problem s nejakym exotickym zarizenim.

/Josef
0 x

Kaja

Příspěvekod Kaja » 13 years ago

A umi ten WR-243N1 rezim bridge jako vyse uvedeny ASUS?
Tzn cisty bridge mezi WiFi a vsemi eth porty s tim, ze si je mozne zadat IP vcetne default gateway (pro vzdaleny pristup na konfiguraci jednotky).

K.
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

Ano podporuje, prikladam obrazek s rozklikanym menu, na volbe operacniho modu.

/josef
Přílohy
WR-243N1.jpg
(187.02 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

silně mi to připomíná cacc2204 nebo jak to bylo.
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

To nedokazu posoudit, nikdy jsem ho nevidel :)

/josef
0 x

Kaja

A opravdu to dokaze i v tomto rezimu nastavit gefault gateway a byt dostupny pres routovanou sit?
Pokud se nepletu, tak cac to neumi. Tzn v rezimu bridge je to nedosazitelne mimo vlastni subnet.

K.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Kaja píše:A opravdu to dokaze i v tomto rezimu nastavit gefault gateway a byt dostupny pres routovanou sit?
Pokud se nepletu, tak cac to neumi. Tzn v rezimu bridge je to nedosazitelne mimo vlastni subnet.

K.

To si pletes, cac to do jiste verze FW umelo (nastavit kdykoli vychozi branu), od jiste verze FW asi cinani usoudili, ze to je blbost a ani nedovybavily routery funkci jako ma SVM nebo RB250GS :(

My cpem vsude TP-link 741 a zatim dobry :)
0 x

Kaja

A TPLINK 741 umi rezim BRIDGE?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Kaja píše:A TPLINK 741 umi rezim BRIDGE?

Ne.
0 x

Kaja

Takze otazko pro vsechny.
Znate krom Asusu RT-N10 N jeste jiny router, ktery umi rezim bridge a umozni nastavit default gateway tak, aby se k managemantu slo dostat i pres routovanou sit.

K.
0 x

josefp
Kontaktovat uživatele:

Ano pokud je v modu bridge a IP pro lan se prideluje pres DHCP ( je nastaven jako DHCP client ). Pak je dostupny i mimo tento subnet.

/Josef
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

ovis 5460 ?
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 13 years ago

Ppouzivam bezne 741 jako bridge...staci nepouzivat WAN a vypnout DHCP na nem. Pak funguje jako AP se switchem.
0 x