❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Restartující se Siklu

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Peyrak

Restartující se Siklu

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

Poslední spoj, co jsem koupil začátkem prosince je dost problémový, nejdřív se mi jedna jednotka 4x sama od sebe resetla do továrního nastavení, pak se začala sama od sebe nahodile rebootovat, teď tu mám půjčenou druhou novou a to dělá taky.

Situace na místě:

napájení z rackové UPS APC SUA5000 uzemněné k EPS
zdroj gigovej POE AXIS 55V
40m FTP Cat6, stíněné RJ45
jednotka Siklu 1200Lv2 uzemněná k EPS

jednotka hlásí napětí 54V, zkoušel jsem i vyřadit tu UPS, pustit to jen z UPS s vypnutým přívodem, zdroj jsme měli na střeše propojenej s jednotkou origo Cat6 patchcordem 2m, zkoušeli jsme 2 různé jednotky

nejdelší uptime byl 2 dny, ale padá to i po 2-3 minutách

co ještě zkusit, aby to běželo stabilně?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Mohlo by pomoct napajeni pres dvoulinku poradnym zdrojem 48V/120W :)
0 x

Peyrak

jo, to už mě taky napadlo, tak pro něj zítra zajedu a zkusím to, mám tam nataženou CYSY 3x0,75, jinak i ty zdroje jsem tam poměnil 3 různý kusy
0 x

Peyrak

paráda, tak už i ta náhradní jednotka teď přes noc ztratila nastavení
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 13 years ago

netvrďte mi, že vadné napájení může mít vliv na to, že se to resetne do továrního nastavení. obyč. reboot bych ještě chápal, ale tohle?
my to teda nemáme přes PoE, ale poctivej 48V zdroj od Mansonu přes dvoulinku, a v pohodě.

Možná by to po vyřešení problému chtělo reportovat výrobci, ideálně mu vadný kus poslat sakumprásk i se zdrojem apod., u spojů v této cenové kategorii by se tohle stávat nemělo.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Je to asi blbost, ale jediné co mě napadá je analogie k UBNTu kde pokud jsem měl natečeno v konektoru tak se to nejen vypínalo, ale taky vyresetovalo do továrního nastavení. Je to jen hint, pokud to FTPko jde venkem jestli tam není voda (někdy i neznatelně a i vyschlá po čase). Jinak samosebou výměna než se tím trápit, max bych ještě natáhl obyč kabel (jedno jakej jen jiné značky).
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 13 years ago

TO musi nasrat u spoje 100+ Mbit :oops:
0 x

Peyrak

jinej kabel jsme zkoušeli, žádnej rozdíl

zajímavý, že včera ráno jsem tu náhradní jednotku doma nastavil, pak strávila asi 5 hodin v autě, po namontování běžela 8 hodin, za tu dobu se 19x robootla a pak ztratila konfiguraci :(

v neděli vyměním jednotky mezi koncema spoje, ale nečekám, že se tím něco vyřeší

fakt už nevím co s tím

u toho ubnt se tomu ani nedivím, když maj k tomu POE přes který to jde resetnout, tak ta voda Ti to asi nasimulovala :wink:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Pokud Ti to dělá i s jinou jednotkou, tak v ní problém nebude, podle mě napájení.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Mozna sem to tu jen prehlednul, ale ... Zkousel si to napajet z 12V baterky napriklad ?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

na 12V to nehne ani vlnou ;)
0 x

Peyrak

zkoušel jsem to z ups co neměla síť
0 x

David2006

Blbý no, to je jedna z těch Siklu cos bral zalevno přímo z Izraele? To bude s reklamací možná komplikovanější :cry: .
0 x

Peyrak

ne, tahle je koupená koncem listopadu v ipmedii, tamty šlapou jak o život
0 x

David2006

Tak to hoď na reklamaci a je.
0 x