Poslední spoj, co jsem koupil začátkem prosince je dost problémový, nejdřív se mi jedna jednotka 4x sama od sebe resetla do továrního nastavení, pak se začala sama od sebe nahodile rebootovat, teď tu mám půjčenou druhou novou a to dělá taky.
Situace na místě:
napájení z rackové UPS APC SUA5000 uzemněné k EPS
zdroj gigovej POE AXIS 55V
40m FTP Cat6, stíněné RJ45
jednotka Siklu 1200Lv2 uzemněná k EPS
jednotka hlásí napětí 54V, zkoušel jsem i vyřadit tu UPS, pustit to jen z UPS s vypnutým přívodem, zdroj jsme měli na střeše propojenej s jednotkou origo Cat6 patchcordem 2m, zkoušeli jsme 2 různé jednotky
nejdelší uptime byl 2 dny, ale padá to i po 2-3 minutách
co ještě zkusit, aby to běželo stabilně?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Restartující se Siklu
jo, to už mě taky napadlo, tak pro něj zítra zajedu a zkusím to, mám tam nataženou CYSY 3x0,75, jinak i ty zdroje jsem tam poměnil 3 různý kusy
0 x
netvrďte mi, že vadné napájení může mít vliv na to, že se to resetne do továrního nastavení. obyč. reboot bych ještě chápal, ale tohle?
my to teda nemáme přes PoE, ale poctivej 48V zdroj od Mansonu přes dvoulinku, a v pohodě.
Možná by to po vyřešení problému chtělo reportovat výrobci, ideálně mu vadný kus poslat sakumprásk i se zdrojem apod., u spojů v této cenové kategorii by se tohle stávat nemělo.
my to teda nemáme přes PoE, ale poctivej 48V zdroj od Mansonu přes dvoulinku, a v pohodě.
Možná by to po vyřešení problému chtělo reportovat výrobci, ideálně mu vadný kus poslat sakumprásk i se zdrojem apod., u spojů v této cenové kategorii by se tohle stávat nemělo.
0 x
Je to asi blbost, ale jediné co mě napadá je analogie k UBNTu kde pokud jsem měl natečeno v konektoru tak se to nejen vypínalo, ale taky vyresetovalo do továrního nastavení. Je to jen hint, pokud to FTPko jde venkem jestli tam není voda (někdy i neznatelně a i vyschlá po čase). Jinak samosebou výměna než se tím trápit, max bych ještě natáhl obyč kabel (jedno jakej jen jiné značky).
0 x
jinej kabel jsme zkoušeli, žádnej rozdíl
zajímavý, že včera ráno jsem tu náhradní jednotku doma nastavil, pak strávila asi 5 hodin v autě, po namontování běžela 8 hodin, za tu dobu se 19x robootla a pak ztratila konfiguraci
v neděli vyměním jednotky mezi koncema spoje, ale nečekám, že se tím něco vyřeší
fakt už nevím co s tím
u toho ubnt se tomu ani nedivím, když maj k tomu POE přes který to jde resetnout, tak ta voda Ti to asi nasimulovala
zajímavý, že včera ráno jsem tu náhradní jednotku doma nastavil, pak strávila asi 5 hodin v autě, po namontování běžela 8 hodin, za tu dobu se 19x robootla a pak ztratila konfiguraci

v neděli vyměním jednotky mezi koncema spoje, ale nečekám, že se tím něco vyřeší
fakt už nevím co s tím
u toho ubnt se tomu ani nedivím, když maj k tomu POE přes který to jde resetnout, tak ta voda Ti to asi nasimulovala

0 x
Pokud Ti to dělá i s jinou jednotkou, tak v ní problém nebude, podle mě napájení.
0 x
Blbý no, to je jedna z těch Siklu cos bral zalevno přímo z Izraele? To bude s reklamací možná komplikovanější
.

0 x
ne, tahle je koupená koncem listopadu v ipmedii, tamty šlapou jak o život
0 x