❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dcom 27dB ale 60cm
Dcom 27dB ale 60cm
Chtěl bych se zeptat jaký je rozdl mezi Parabolická dcom anténa 5,6GHz 27dBi / 60cm a Parabolická maxlink anténa 5,6GHz 29dBi / 60cm. Nějak nechápu že antény mají 60cm ale každá má jiný zisk, v čem je zakopaný pes?
0 x
takže s klidným srdcem použiji tu dcomku na 6 km jako jsem používal 60cm maxlinky, asi tak že.
0 x
Presne tak papir snese vse ..... a ruzni vyrobci se predhaneji v tom kolik toho jeste snese
, slusna firma tam hodi prumernej merenej zisk , ostatni tak hodej maximalni spocitanej ... tak to je asi ten rozdil .... a myslim ze dcomka ti tam pojede lepe 

0 x
výborně takže bych to viděl asi tak, kvalitativně pořadí: waveantka, pendrek, maxlink, dcom, jirous, tyhan, stourac
0 x
pendrek pred waveant
jinac bych dal asi dcomu pred jirouse - ani ne tak kvalitou zpracovani, ale co se tyce PSV a kvalitou prijmu asi urcite...

0 x
taky bych to tak udelalnet.work píše:pendrek pred waveant![]()
![]()
jinac bych dal asi dcomu pred jirouse - ani ne tak kvalitou zpracovani, ale co se tyce PSV a kvalitou prijmu asi urcite...

0 x
net.work píše:pendrek pred waveant![]()
![]()
Se pridam.... Dcomky parametrove stopro lepsi jak jirousky
0 x
no já mám zas jiné zkušenosti, já jsem do toho počítal i poměr s cenou, jirouši jsou u nás 0% bez závad
no a když ti do waveantky zateče, tak má horší parametr než penderk
no a když ti do waveantky zateče, tak má horší parametr než penderk

0 x
ppp76 píše:net.work píše:pendrek pred waveant![]()
![]()
Se pridam.... Dcomky parametrove stopro lepsi jak jirousky
Urcite dle mych delsich zkusenosti to mohu potvrdit. Na 100% je 27 DCom lepsi, nez 29 Jirous s limcem a to samy u 24. Nehlede na to, ze tu 27 Dcomku protahnu stresnim vylezakem, u 29 jirouse na to muzu zapomenout.
0 x
no už jen to že tam není krabice za anténou považuji za velké mínus, s jiroušem jsem problém nikdy neměl a signály mám výborné
0 x
na 24 DCom jde prakticky jakakoli krabice lehce pridelat, sam jsem jsem je dal na vsechny co mam, na 27 je to horsi, ale jde tam v pohode Groove. Neni co resit.
0 x
Pintero píše:na 24 DCom jde prakticky jakakoli krabice lehce pridelat, sam jsem jsem je dal na vsechny co mam, na 27 je to horsi, ale jde tam v pohode Groove. Neni co resit.
hodil bys sem foto tech krabic na dcomach? diky
0 x
24Dcom davam s groovem jako klientsky zarizeni na vetsi vzdalenosti a nemuzu si na ne stezovat , zaizolovat to jde dobre a signal je luxus oproti vsemu ostatnimu co jsem testnul ....
0 x
net.work píše:Pintero píše:na 24 DCom jde prakticky jakakoli krabice lehce pridelat, sam jsem jsem je dal na vsechny co mam, na 27 je to horsi, ale jde tam v pohode Groove. Neni co resit.
hodil bys sem foto tech krabic na dcomach? diky
jo, vecer, ted jsem zrovna jednu sundal, ktera chytala od zapadu snih.
0 x