❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ladenie spoja 17GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
keksik

Ladenie spoja 17GHz

Příspěvekod keksik » 13 years ago

Mam spoj na 2km s 17Ghz pojitkami. Vrtel som s antenam na oboch koncoch, takze myslim ze chytam hlavny lalok. No divna vec je ze na strane kde je jednotka v H-polarizacii je signal o 10dB slabsi ako na strane kde je jednotka vo Vertikalnej polarizacii. Je jedno ci ATPC alebo rucne TXpower. Co robim zle?
Přílohy
spoj.jpg
spoj.jpg (235.13 KiB) Zobrazeno 1137 x
0 x

lvacek

Příspěvekod lvacek » 13 years ago

Jsi si jistý s tím hlavním lalokem ? Měl by jsi najít oba vedlejší aby jsi si byl jistý že jsi na tom hlavním. Ještě mě napadá že tam nemáš úplně čistou fresneovu zónu z jedné strany a jedna polarizace s tím má menší problém nežli druhá, ale to je opravdu jenom moje nepotvrzená myšlenka. Zavolej si přímo do alcomy, určitě ti pomůžou. 10dB je poměrně hodně.
0 x

pfadmin
antispam: Ano

Příspěvekod pfadmin » 13 years ago

S podobným problémem jsem se setkal na 10 Ghz, a světe div se, nakonec to byla divná jednotka na vysílací straně špatného signálu.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

pfadmin píše:S podobným problémem jsem se setkal na 10 Ghz, a světe div se, nakonec to byla divná jednotka na vysílací straně špatného signálu.

Presne ako pises, z Alcomy odpoved, ze asi zla kalibracia jednotky, nezabil by si ich, kvér za vyse 4tis.Eur a takato kozmeticka somarina, ze az chcem mam to poslat na otocku...hahaha..uz to mam zavesene..seriem na to, riadim sa signalom protistrany..co uz.-- ale dik, aspon viem ze to mam zamerane dobre, div sa svete na 2km a len od oka ;-) :mrgreen:
0 x