❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Problém s wifi routerem Zcomax 2204

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
trandak
antispam: Ano

Problém s wifi routerem Zcomax 2204

Příspěvekod trandak » 14 years ago

Ahoj ve spolek,
mám takový problém: Na síti mám nasazené jako domácí AP Zcomaxy 2204, pokud jsou za ubnt, nebo 711 tak funguje vše jak má, ale jakmile je zapojím např. do 433, nebo 493 tak se neustále sekají a restartují. Zkoušel jsem i na Wan zapojit poe injector, aby nešel proud do mikrotika, ale pořád stejné. Nevíte co by pomohlo? Díky moc zdraví Trandák
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

trandak píše:Ahoj ve spolek,
mám takový problém: Na síti mám nasazené jako domácí AP Zcomaxy 2204, pokud jsou za ubnt, nebo 711 tak funguje vše jak má, ale jakmile je zapojím např. do 433, nebo 493 tak se neustále sekají a restartují. Zkoušel jsem i na Wan zapojit poe injector, aby nešel proud do mikrotika, ale pořád stejné. Nevíte co by pomohlo? Díky moc zdraví Trandák

mě se to sekání děje za čímkoli, prostě v routovacím módu stojí Zcomax za prd. Řeším to tak, že vypnu dhcp server a hodím přívod do lanu, dhcp server pak mám na klientském zařízení a můžu tak kontrolovat jednotlivé ip zařízení (v případě potřeby všech 5 portů jde nastavit celý zcomax jako bridge). Dávat za mikrotika další router je stejně blbost jak mraky, pak má klioš na jednom komplu problém a následně je blokován pravidlem mikrotiku na všech zařízeních....
0 x

trandak

Ted to tady zkouším a mám tady ty černé a když je zapojím do napájení přes jacka tak mi jde napájení z WANu a LAN-1 a pokud to vyzkouším na tom modrém tak mi jde napájení jen z LAN-1, je mi to právě divné, že blbnou jen ty verze s napájením přes WAN, jinak je mám jako router všude na síti a bez problémů, tak nevím čím by to mohlo být jiným. Nebo to zkusit jedině přepnout do toho bridge jestli by to pomohlo.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

nedoporučuji tyto zařízení, máme jich na sítí několik a jsou s tím samé problémy, kolikrát je nekompatibilní šifra WPA z neznámého důvodu, problém s DNS, které se občas s DHPC nenačte a musí se zadávat ručně, zařízení neustále zamrzá a někdy se stane že se smaže i celé nastavení, všechny tyto zařízení nahrazujeme tp-linkama a spokojenost.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

taky už je postupně nahrazuju, časem v tom taky uhnily kondy a začalo to kravit s eth portama up/down, jinak jsem to cpal za klientský zařízka v tom bridge a s tím problémy nebyly, jen to wpa fakt stálo za ....
0 x

query

Příspěvekod query » 14 years ago

okoun píše:nedoporučuji tyto zařízení, máme jich na sítí několik a jsou s tím samé problémy, kolikrát je nekompatibilní šifra WPA z neznámého důvodu, problém s DNS, které se občas s DHPC nenačte a musí se zadávat ručně, zařízení neustále zamrzá a někdy se stane že se smaže i celé nastavení, všechny tyto zařízení nahrazujeme tp-linkama a spokojenost.

Mohu jedině souhlasit.
Cca po půl až roce fungování zhruba polovina nasazených Zcomaxů začala šíleně chybovat nebo se jejich propustnost NATem nedostávala přes 2Mbps. Pokud jsou zapojený jako bridge, tak celkem fungujou. My je nasazovali jako domácí routery zákazníkům. Co se týče těch TP-LINKů, tak taky žádný zázrak, často se zasekávají a zákazníci nám neustále volají, že je router zapnutý, oni připojení, ale net jim nejede. Nejčastěji byl problém s TL-WR741ND. Teď používáme Tenda WR311R+ a W306R. A dokonce i v místech, kde často bliká el., nejsou problémy. Uvidíme, co budou dělat za rok.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

2204 pouzivam uz nekolik let a funguji bez problemu. Problemy s DNS tam byl - bylo to urcitou verzi fw. Po prehrati za jinou (nejcasteji pouzivam 1.4.6I) funguje vsechno jak ma (jiz ve 2,4 nepripojuju, bavim se ciste o 2204, ktere jsem nasazoval naposledy nekdy pred rokem). Co se tyka nekompatibility s WPA ..., zatim jsem to nezaznamenal, pouze u jednoho kusu se nepripojil notas, pokud nebyl v ramci mistnosti, kde je to AP (prehravat fw jsem tam nezkousel zatim, vcetne update ovladacu na notebooku). Ja mam prave spatne zkusenosti s TP-LInkama jako klientskyma jednotkama. Jestli se nepletu nejde tam fixnout rychlost a pripojeni se chovalo divne. Stacilo, aby na sektorce byl jediny TP-Link (zbytek 2204) a rozhazovaly se odezvy, kdyz sla z toho TP-Linku nejaka aktivita.

Asi mam stesti, ale ani zadne odpojovani a pripojovani jsem nezaznamenal. 2204 ted pouzivam skoro ke vsem 5G pripojkam, ale nastavujuje jak pise Lee, do rezimu bridge s DHCP serverem na mikrotiku.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Taky to tak delam - klientsky MK na strese, dole 2204 v rezimu bridge, MK v eth1 - rovnou napajeny pres Poe.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Všechny tyhle srágory jsme stahovali od klientů, protože v režimu ROUTER jim po čase přestal fungovat DNS forward, nepomohlo ani přeflashování firmwaru. V režimu WISP nebo BRIDGE to jakžtakž chodí, ale jak bylo psáno.. kondíky jdou po čase do kytek. Co šlo, to jsme vyreklamovali a vzali místo toho TP-Linky, který jsou na tom líp se signálem.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

query píše:
okoun píše:nedoporučuji tyto zařízení, máme jich na sítí několik a jsou s tím samé problémy, kolikrát je nekompatibilní šifra WPA z neznámého důvodu, problém s DNS, které se občas s DHPC nenačte a musí se zadávat ručně, zařízení neustále zamrzá a někdy se stane že se smaže i celé nastavení, všechny tyto zařízení nahrazujeme tp-linkama a spokojenost.

Mohu jedině souhlasit.
Cca po půl až roce fungování zhruba polovina nasazených Zcomaxů začala šíleně chybovat nebo se jejich propustnost NATem nedostávala přes 2Mbps. Pokud jsou zapojený jako bridge, tak celkem fungujou. My je nasazovali jako domácí routery zákazníkům. Co se týče těch TP-LINKů, tak taky žádný zázrak, často se zasekávají a zákazníci nám neustále volají, že je router zapnutý, oni připojení, ale net jim nejede. Nejčastěji byl problém s TL-WR741ND. Teď používáme Tenda WR311R+ a W306R. A dokonce i v místech, kde často bliká el., nejsou problémy. Uvidíme, co budou dělat za rok.

Tenda WR311R+ doneslo uz par zakazniku - ON TEN KRAM KLONUJE BEZ MOZNOSTI VYPNUTI MACOVKY! Udelalo to 5 kusu, vsechny se vracely, protoze neustale menily svoji mac. NEBRAT!

S WA2204 zacaly byt problemy od te chvile, kdy tam zacali delat nejake to divne PoE - chova se to dost zvlastne :( Jinak v siti mame 600 ks tplink 941 a pohoda, 741 asi jen 350 ks a taky bez vetsich problemu. Obcas zhebne trafo, asi 3 z tohole kvanta mely vadnou wifi.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

trandak

Mě to taky právě začlo blbnout jenom na těch s tím POEm :-( Tak jsem zkusil objednat TP-linky a vyzkouším je. Díky moc za info. Zatím zdraví Trandák
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 14 years ago

pepulis píše:2204 pouzivam uz nekolik let a funguji bez problemu. Problemy s DNS tam byl - bylo to urcitou verzi fw. Po prehrati za jinou (nejcasteji pouzivam 1.4.6I) funguje vsechno jak ma (jiz ve 2,4 nepripojuju, bavim se ciste o 2204, ktere jsem nasazoval naposledy nekdy pred rokem). Co se tyka nekompatibility s WPA ..., zatim jsem to nezaznamenal, pouze u jednoho kusu se nepripojil notas, pokud nebyl v ramci mistnosti, kde je to AP (prehravat fw jsem tam nezkousel zatim, vcetne update ovladacu na notebooku). Ja mam prave spatne zkusenosti s TP-LInkama jako klientskyma jednotkama. Jestli se nepletu nejde tam fixnout rychlost a pripojeni se chovalo divne. Stacilo, aby na sektorce byl jediny TP-Link (zbytek 2204) a rozhazovaly se odezvy, kdyz sla z toho TP-Linku nejaka aktivita.

Asi mam stesti, ale ani zadne odpojovani a pripojovani jsem nezaznamenal. 2204 ted pouzivam skoro ke vsem 5G pripojkam, ale nastavujuje jak pise Lee, do rezimu bridge s DHCP serverem na mikrotiku.

Já mám stejnou zkušenost, a proto čumím, na co si ostatní stěžují. My jich už rozdali snad několik stovek a o většině z nich vůbec nevím. Přitom zapojení ve všech možných režimech (gateway, bridge i WISP). Nad TP-linkama jsem uvažoval, ale vadilo mi, že remote management je možné nastavit jen na jednu konkrétní IP adresu. Vám tohle nevadí?
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 14 years ago

OBčAS BOJUJI JAK SE zCOMAX TAK I oem 2204 obzvláště s DNS .Taky to moc nechápu,ale nějak to tam zlobí.Na síti je jich dost,ale ty starší neměly tyto problémy. Na domaci wifi ty TP Linky vyjdou lepe,ale neni tam přístup na remote z venku..tedy aspon mě se nedaří
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

lyra píše: Na domaci wifi ty TP Linky vyjdou lepe,ale neni tam přístup na remote z venku..tedy aspon mě se nedaří

Defaultně je to zakázaný, buď to povolíš jen na jednu IP nebo na jakoukoliv. Nejsem si uplně jistej, jestli u všech modelů se to dá zapnout na jakoukoliv IP pomocí 255.255.255.255.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

pokud to lze, pouzivam dd-wrt firmware,
za ty tovarni firmwary by nekdo zaslouzil pred drzku (myslim to globalne , treba v moji tv tecu, to udelal nejakej imbecil bez mozku)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam