❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Laser elspeedy-100-1000

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

Laser elspeedy-100-1000

Příspěvekod okoun » 14 years ago

http://www.elspeedy.cz/produkty/elspeedy-100-1000

Vlastní někdo toto pojidlo? je spolehlivé? tedy krom mlhy samozřejmě :)

Cena mi přejde celkem slušná
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

dela to rys ... na czfree -=rys=- tak se s nim zkontaktuj, treba ti ho pujci .. je to slusny tipek
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

Myslim ze na provoz do rekneme 200m to muze byt hodne spolehlive vcetne nejake normalni mlhy. Silna mlha, kdy neni videt na krok, to asi zabije. To infra by se ale mohlo chovat lepe.
viewtopic.php?f=10&t=3332#p44451 Pokud mu pada 400m giga spoj na 150m jen vyjimecne pri silne mlze, tak spoj na 1km musi jet na 200m vpohode. zaklad je ten infraleser, protoze cerveny laser udajne trpi anomalnim rozptylem v mlze.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

jasně no, stejnak to budu mít zálohované
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

infra je lepší, ale stejně bych to znovu nenasadil :)
Ten co mám si nakonec hodím k sobě domů se zálohou po 5ce.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

pročti si tohle téma na czfree, psalo se tam tuším i o nějakých problémech

po něčem takovým pokukuju už dýl, potřebuju překonat vzdálenost 186m, teď je tam Alcoma MP90 a už je na pokraji kapacity, chtěli jsme kopat optiku, ale v cestě je řeka, železnice a silnice 1. třídy, když jsem vyběhával povolení, SŽDC mi řekli že asi o 5 km dál by mě to nechali podlézt, jinde ne :roll:
uvažuju o gigabitovým laseru, alcoma by tam pak žůstala jako záloha, protože tím, že je tam ta řeka tak jsou tam na podzim kravský mlhy :(
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 14 years ago

Chceš MRV TS700G? (snad si typ pamatuji dobře ...)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Peyrak píše:pročti si tohle téma na czfree, psalo se tam tuším i o nějakých problémech

po něčem takovým pokukuju už dýl, potřebuju překonat vzdálenost 186m, teď je tam Alcoma MP90 a už je na pokraji kapacity, chtěli jsme kopat optiku, ale v cestě je řeka, železnice a silnice 1. třídy, když jsem vyběhával povolení, SŽDC mi řekli že asi o 5 km dál by mě to nechali podlézt, jinde ne :roll:
uvažuju o gigabitovým laseru, alcoma by tam pak žůstala jako záloha, protože tím, že je tam ta řeka tak jsou tam na podzim kravský mlhy :(

Raději kup rychlejší ALCOMu, když tam jsou silný mlhy. Mlhu nerozfoukáš. Náhodou bude mlha celej den a jseš v .... Nebo aspoň SIKLU. Do laseru bych nešel. Navíc když píšou u toho použitýho laseru životnost 5 let.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

me by se to docela hodilo na cca 300m (270m podle mapy.cz),
otazkou je ta spolehlivost
cena je celkem prizniva
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

kolik že je cena? vidim tam pouze cenu za Elspeedy 100/200RTX což enni gigo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

nevim jaka je realita, ale k dispozici jsou asi jen 100-200 verze, ostatni bude mozna casem
me by stacila bohate ta 100Mb verze
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

kdyby nekdo potreboval profesionalni gigabitovy laser MRV 700G, tak se ozvete.
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 14 years ago

kolik by byla cena za mrw
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

tak jsem dostal info, že verze na jeden kilometr bude cca za půlrok, cena by neměla přesáhnout 50 táců... takže furt lepší než crusader
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 13 years ago

okoun píše:tak jsem dostal info, že verze na jeden kilometr bude cca za půlrok, cena by neměla přesáhnout 50 táců... takže furt lepší než crusader

Stejne info se povida uz pres dva roky, treba na czfree.net
0 x
Dan Skoupý