❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Rozdíl v rychlostech - posílání, příjem paketů.
Rozdíl v rychlostech - posílání, příjem paketů.
Testuji propustnost mezi vysílačem a přijímačem 5GHz. Na vysílací straně mám nastavenou fixní rychlost 54Mbit/s a fixní výkon. Nejříve testuji datovou rychlost tak, že posílám UDP paketu od vysílače k přijímači. Poté obráceně od přijímače k vysílači posílám UDP pakety. Jak je možné, že rozdíl v rychlostech je cca 7Mbit/s???
0 x
No aby to priste smeroval do fora pro zacatecniky....
0 x
Pokud je to tak trivialni, tak staci jednoducha odpoved. Tohle mam nejradeji. Kde je hranice??? Jak mam poznat, ze to je otazka, ktera by se mela smerovat do sekce pro zacatecniky.
0 x
Muze sem nejaky expert napsat duvod tohot chovani? Nikde jsem zatim na vysvetleni na webu nenarazil
0 x
nepovažuji se za experta ale pokud na jedné straně není problém ať už s rušením nebo jiný, tak je provoz obou směrech symetrický
0 x
Leeonek píše:nepovažuji se za experta ale pokud na jedné straně není problém ať už s rušením nebo jiný, tak je provoz obou směrech symetrický
No prave ze neni...napr. UBNT NB M5 ma provoz podcela silne asymetricky v rezimu WDS-AP WDS-Client, coz je transparent bridge. Smer AP->client je o cca 20% rychlejsi
0 x
U UBNT je to tak delane. Po dlouhych testech pokade, byl rychlejsi download pro klienta a upload byl mensi. Je to zrejme nejakej jejich reseni, kdy je obecne znamo, ze klient potrebuje vic down nez up. Pri FD testech se pomer pokazde otocil ve prospech downu.
0 x
no ubnt zkouším jen jako ap-klient na p2p, takže vždy jen jeden klient, u víc jsem to nezkoušel. Každopádně to co říkáš mi takhle nefunguje, pokud není provoz symetrický, otočení ap a klienta nepomůže, vždy je to pak tím "špatným" směrem horší. Zkoušel jsem to asi na 5 p2p spojích kde mám asymetrii, tzn u mě je to vždy rušením nebo "nějakou jinopu záhadou"
0 x
um gottes willen
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...