❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CM9 a ovislink

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
teleport
Kontaktovat uživatele:

CM9 a ovislink

Příspěvekod teleport » 19 years ago

Zdravím chci teï na jedno ap nasadit wifi kartu cm9 atheros 5213 a chtěl jsem se zeptat má někdo skušenosti jak maka oproti avislinkum (v klientskem rezimu)

Díky
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

teleport píše:Zdravím chci teï na jedno ap nasadit wifi kartu cm9 atheros 5213 a chtěl jsem se zeptat má někdo skušenosti jak maka oproti avislinkum (v klientskem rezimu)

Díky

Pouzivam vice MK s CM9 a lidi maji (nekteri) jak ovislinka 1120, tak 5460 a vse jede jak ma, zadne problemy. Zadna stiznost z jejich strany.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 19 years ago

pepulis píše:
teleport píše:Zdravím chci teï na jedno ap nasadit wifi kartu cm9 atheros 5213 a chtěl jsem se zeptat má někdo skušenosti jak maka oproti avislinkum (v klientskem rezimu)

Díky

Pouzivam vice MK s CM9 a lidi maji (nekteri) jak ovislinka 1120, tak 5460 a vse jede jak ma, zadne problemy. Zadna stiznost z jejich strany.

Já mám teï zajímavou skkušenost s CM9kama a ovisema 5460, všechno jelo OK, ale z ničeho nic to vůbec k sobě neasociovalo klienty se slabším signálem, oproti jiným klientům, kteří mají signál silnější. Kartu sem měl manuálně nastavenou i Data Rates, vše fungovala a najednou toto... Nevíte někdo jak tento prob. vyřešit???
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 19 years ago

Zmena vysielacieho kanalu na test. Vymena pigtailu u anteny treba...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 19 years ago

skrebon píše:Zmena vysielacieho kanalu na test. Vymena pigtailu u anteny treba...

Kanal jsem myslim nezkousel menit, ale proste to udelalo na 2 odlisnych mistech, z niceho nic, v jeden a ten samy den... fakt nevim cim to muze byt... vymenil jsem atherosku za ZCOM XI 626 a vse jede dobre i na stejnem kanale, tak vazne nevim v cem by mel byt prob...
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 18 years ago

pepulis píše:

Díky

pepulis> no ja mam ted presne to same, mam v mistnosti RB 532 do toho cm9 AR5213 a v te same mistnosti mam ovisa 5460 jako klienta a RB jako AP. Na RB je 2dbi pendrek a na ovisu taky. ale je tady velice spatny signál, nechapu to proc je to tak slabe. normalni AP tu jede v klidu a pres toho RB je signal v RB kolem -70. a na notesu to ukazuje to same. kdyz jdu par metru dal tak to rapdine klesa. nevite cim by to mohlo byt? uz si s tim hraju velmi dlouho a nedari se. diky
0 x

jahoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jahoo » 18 years ago

a co antena a/b
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 18 years ago

jahoo píše:a co antena a/b
proc je to tak, ze to dam do jedne kombinace a je horsi signal a lepsi pingy a v druhe je to presne naopak. lepsi signal a horsi nestabilni pingy. a taky jsou nestabilni pingy v b/g rezimu, to taky moc nechapu
0 x

Soudruh Liška

Příspěvekod Soudruh Liška » 18 years ago

CM9 je moc citlivá a bere všechen bordel okolo. Bohužel se mi nepovedlo rozchodit zvýšení hranice šumového pozadí, asi to nejde tak, jak by mělo. V nezarušeném prostředí CM9 - OvisLink 5460 100% funguje, u nás cca 40 případů a bez chyby.
0 x

0taz0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 0taz0 » 18 years ago

mame cca 60 AP ovislink (1120 a 5460) proti CM9 a nikde zadnej problem. Jiste, obcas se to zarusi ,ale to uz je jinej problem ... :wink:
0 x
Martin Špánek :: Rajhradice.net ::