❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

3km,Prowax 24db,ping do nebes...

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
pcwifi
antispam: Ano

3km,Prowax 24db,ping do nebes...

Příspěvekod pcwifi » 15 years ago

Zdravim

pred casem jsem resil situaci, kdy s Jirous antenami 24db s limcem nebylo mozne docilit stabilniho spojeni na 3,2km trase. Nyni probehla vymena za Prowax 24db a bohuzel situace je stejna...ccq beha jak maratonec 40-100%. Nepomaha slezt ani pod 100kanal...vykon mirne nad limit...ale to bych asi neresil v tuto dobu. Prvni WaxKa je na 4M kabelu RF240, karta byla UB5,vymeneno za CM9 (odhaduji ze je to CM9,nenese zadny popis na sobe :mrgreen: ), beze zmeny,pigtaily U-fl > SMA.

Na 2 strane Intel Johnstown + RB14 plne osazen,pigtailiky U-fl > SMA. Karty momentalne vsechno UB5 také. MK 3.30 na obou stranach (zkousena i 4.x ale bez uspechu,takze navrat k 3.30). 100% nezateklo do konektoru, overeno na obou stranach.

Muze problem tkvet v tom, ze na 1 strane jsou v kovove krabici : http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1224 hezky 2RB nad sebou jako "sandwich" ? Horni RB je Nstreme Dual (2xCM9),vespod pak dalsi RB433AH s 2 kartami. Jsem si vedom,ze nejen lide jako Hapi preferuji BOX za antenu a single RB, uz jsem taky poucenej z vice mist a zacnu toto preferovat hned jak budou nejake chechtaky na uctu :) nicmene do te doby by me safra zajimalo, co je spatne...

scan z 1 strany : Obrázek

a z 2 strany : Obrázek

momentalne frci spoj na 5200Mhz,jsou i chvile,kdy se vse ustali a spoj vali okolo 1-10ms, ale stale se objevuji chvile, kdy neni nic vyjimecne 100-500ms.

podivne je,ze pokud se ping ustali na 1-5ms a ccq nad 80%, i tak pri testu rychlosti neudelam vic jak 2-5mbit (pokud bylo kdyis vse ok,udelalo se 14-17Mbit), a pokud se uz k onem 5mbit dostanu (napr.skrz speedtest), doprzdi to ping pres 300ms i vice...

Zkouseno menit HW retries,beze zmeny...

any ideas ? :) tHx
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

cup

Příspěvekod cup » 15 years ago

Tipuju na některé straně rušení mezi kartama .Zkusil bych ten spoj hodit mimo na jinej stroj.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

tipuju 1. voda v pigtailu, konektoru nebo jinde 2. ruseni 3. poskozena karta
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

A nerušej se ti antény na stožáru mezi sebou?ten signál na skenu druhé strany -30 a - 23db.Pokud ty mac s tak silným signálem nejsou tvé anteny,tak to někdo praží zblízka přímo do tvé antény,pokud jsou tvé,tak skus dát větší rozestup mezi těma anténama,aby to spadlo,takhle silný signál ti to přehluší.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 15 years ago

to si nemyslim, do urcite doby to svistelo ok a pak jak kdyz utne a sere se to...dnes dokoncim montaz solo krabicky na ProWaxky s RB711 a uvidim...ale mam podezreni na 1 kartu na 1 strane, ze tam neco neni uplne ok, protoze kdyz sem kartu disabloval, temer problemy zmizely...uvidim dneska,po obede na to nabehnu :mrgreen:

jinak uz jsem videl daleko vetsi hnizda anten u sebe a problem nebyl... :roll:

EDIT : takze nasazeny RB711 L3 & L4 do krabicek primo za parabolu, Wirelees Protokol : nstreme a vypada to dobre,ping ok, vykon v limitu, tak snad uz ok :) vykopu 433-jky do haje, protoze jestli se mezi sebou skutecne karty tak melou, no potes koste...

Prisel jsem na problem, kdy se spoj na cca 3sec rozpadne a zas da dohromady a frci dal...nevim jde li o nejaky BUG :roll: screen z LOGu,co to muze byt za problem ? MK 5 rc2. Uz kdysi toto delal spoj na RB433 & MK 4.1 ale to se rozpojil na cca 1sec a hned frcel dal..nikdy se neprislo na to, co je pricinou...

Obrázek
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

wolf14
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod wolf14 » 15 years ago

ja som mal 2x CM9 v 433AH + PROWAX 24 dBi a nedal som cez to viac ako 9-10 Mbit pri pingoch 50+, po vypnuti jednej karty, ktora bola ako AP, sa to vsetko ukludnilo. tak som tam nahodil samostatne rb 411AH a na AP som nechal tu 433AH a teraz cez to dam 24/24 Mbit, uz sa chystam takto prerobit aj druhy bod kde mam podobny problem. v tej 433 sa to strasne rusi
0 x