❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

OvisLink WL-1120AP + Mikrotik + WEP

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Repkins

OvisLink WL-1120AP + Mikrotik + WEP

Příspěvekod Repkins » 19 years ago

Zdravím vespolek.
Řeším teï podivný problém. Snažím se rozchodit Ovis 1120AP s Mikrotikem 2.9.18. Dokud nezapnu WEP, tak to jede OK. Po zapnutí WEP nejsem schopen se připojit. Ovis vidí sí ale nepřipojí se. MT neregistruje žádnýho klienta. Původně jsem měl jako AP kartu XI-626 Prism ale v návodu MT jsem se dočetl, že Prism chipset má údajně problém s WEP, tak jsem vyzkoušel ještě Atheros 5213 a 5413, které byly doporučeny v manuálu MT. Zkoušel jsem ještě několik dalších WiFi klientů a PCI karet pro klienty a s hrůzou jsem zjistil, že víc jak polovina s MT nechodí (s WEP). Rozšiřoval jsem sí a přešel jsem na MT a vzhledem k tomu, že většina klientů vlastní starší přijímací zařízení převážně na chipsetu RTL8181 (Ovis1120, Alfa AWAP201, Minitar) se kterým MT s WEP nekomunikuje, musím teï tohle řešit. Klienti s Ovis 5450/60 nemají problém. Procházel jsem české i cizí forum, ale nikde jsem na tento problém nenarazil. Snad kromě jednoho příspěvku na cizím, kde doporučili Atheros jako AP kartu. Nemá někdo stejný problém?? Jsem v tom sám?
0 x

0taz0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod 0taz0 » 19 years ago

zkus na MK nastavit i druhej klic (ten stejnej) a v Ovisu dat Open auth.

Mel jsem stim taky ze zacatku problemy a nejak takhle se to rozjelo...
0 x
Martin Špánek :: Rajhradice.net ::

Repkins

Příspěvekod Repkins » 19 years ago

Super!!! Díky, funguje to!!!! Jsem rád, že se najdou lidi, kteří poradí. Kdysi jsem navštěvoval fora ohledně linuksu a tam se ti, kteří dělali že tomu rozumí, bezostyšně posmívali těm, kteří přiznali, že tomu moc nerozumí a posílali je do pr...yč.. Ještě jednou díky...
0 x

brouk

Příspěvekod brouk » 19 years ago

Repkins píše:Super!!! Díky, funguje to!!!! Jsem rád, že se najdou lidi, kteří poradí. Kdysi jsem navštěvoval fora ohledně linuksu a tam se ti, kteří dělali že tomu rozumí, bezostyšně posmívali těm, kteří přiznali, že tomu moc nerozumí a posílali je do pr...yč.. Ještě jednou díky...

ahoj taky si s tim lamu hlavu a s wep-em mi to nechodi, muzu te poprosit detailneji jaky druhy klic jsi jeste nastavoval, aby to chodilo ? diky moc
0 x