Zkoušel někdo topologii Mikrotik RB750 a na to pověsit M5 s integrovanou 16dBi jako APčka a knim připojovat klienty přes Nanobridge? V nízkém až středním rušení?
Zajímalo by mě jestli se na tu M5 chytnou taky Ačkové Mikrotiky a ostatní - v případě že by bylo potřeba dočistit sklady a přepojovat od konkurence:)) .
Vím že ta koncepce má nejspíš svá pro a proti.Ale zatím vidím spíš výhody (cena,allinone sektorka bez svodu s uhlem 44-?? stupnu,snad propustnost...) .
Zajímaly by mě názory na takovéto řešení hlavně při výstavbě nových useků a lokací sítě kdy nejste svázáni tím co bylo... .
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NS M5 jako AP + Nanobridge 22dBi ke klientum
My dáváme nanostationy běžně jako sektorky, osvědčilo se nám to jako super řešení pokud na to bdueš chtět přepojit něco Ačkovýho nemůžeš mít zaplej Airmax.... my jsme ted ve fázi že zapnutí airmaxu chceme začít testovat na nějakých sektorech, kam jsou připojení jenom klienti s Mkoou řadou UBNT.... s tím, že samozřejmě nově chceme připojovat pouze s MkemTak uvidíme dál chci testovat rozdíly zapnutého a vypnutého airmaxu na PTP spojích, kde se nám to doposud příliž neosvědčilo... uvidíme....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
-
podobne riesienie pouzivame aj my. RB na manazovanie (RB750, RB450, ...) a cez eth port je pripojena raketa (bridge). Cely FW, DHCP, routing robi RB.
Problem s Airmaxom sme mali len na jednom mieste, kde je pripojeny clovek zavisly na hrani online hier (CoD, CS, ...), tak vravel, ze ma "mikrovypadky", po vypnuti airmaxu vsetko v poriadku. Na ap je pripojenych nieco okolo 10 ludi s Nanostation M5.
Problem s Airmaxom sme mali len na jednom mieste, kde je pripojeny clovek zavisly na hrani online hier (CoD, CS, ...), tak vravel, ze ma "mikrovypadky", po vypnuti airmaxu vsetko v poriadku. Na ap je pripojenych nieco okolo 10 ludi s Nanostation M5.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk
http://www.citicom.sk
Zdravím, přesně takhle to používáme...
Celá síť je postavena na UBIQUITI zařízeních. Pouze na začátku máme Mikrotika kterého brzy nahradí Linuxový server...
Nyní:
Mikrotik na začátku na regulaci a pak M5 jako AP a nano bridge ke klientům.
Na větší pokrytí máme: RocketM5 + sektor 120 a nano bridge ke klientům.
Páteřní spoje: 2x Nano bridge
Celá síť je postavena na UBIQUITI zařízeních. Pouze na začátku máme Mikrotika kterého brzy nahradí Linuxový server...
Nyní:
Mikrotik na začátku na regulaci a pak M5 jako AP a nano bridge ke klientům.
Na větší pokrytí máme: RocketM5 + sektor 120 a nano bridge ke klientům.
Páteřní spoje: 2x Nano bridge
0 x
Díky popravdě M5 jako sektorka mě napadlo až jak to tu zmínil někde Dade Marfy že to není prasárna v dané fci
.
Otázka je jak to zálohujete ? Napadá mě 12V baterie 7.2Ah a ktomu AD-55B a mikrotik jako sledovatko poklesu napětí
tedy = hláška o výpadku proudu. A ktomu tedy dotaz - umí RB750 měření napětí?

Otázka je jak to zálohujete ? Napadá mě 12V baterie 7.2Ah a ktomu AD-55B a mikrotik jako sledovatko poklesu napětí

tedy = hláška o výpadku proudu. A ktomu tedy dotaz - umí RB750 měření napětí?
0 x
Ještě mě napadá jak stím Nanobridgem skenujete okolí?? Zachytí to aspoň nějak ve scanu uroveň signálu 802.11a ikdyž jej nepodporuje?
A koukám super je i 25dBi anténa 42cm na ipmedia.cz .Teda pro mě novinka,ale možná je už dlouho
.
A koukám super je i 25dBi anténa 42cm na ipmedia.cz .Teda pro mě novinka,ale možná je už dlouho

0 x
David2006 píše:Ještě mě napadá jak stím Nanobridgem skenujete okolí?? Zachytí to aspoň nějak ve scanu uroveň signálu 802.11a ikdyž jej nepodporuje?
A koukám super je i 25dBi anténa 42cm na ipmedia.cz .Teda pro mě novinka,ale možná je už dlouho.
Zachyti a navic to ma v sobe krasny spektrak

0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
Dá se RB750 rozebrat tak aby bylo možné ten plošák použít na distanční sloupky v jiné krabici třebas Gewisce?
Jde o to jestli Mikrotik dodržel rozestupy těch kotvicích otvorů které běžně na RB411 RB433 a dalších má stejné.
Chtěl jsem třebas na iGW použít RB450G jako hlavní router s eth1 a eth2 jen (no zní to směšně,ale prozačátek je to tak) a pak to
rozvést na jednotlivá radia už jen přes tu RB750ku a v krabici bych to měl hezky na sobě přes distanční sloupky ale "nahé" .
Stačili by i jen 2 díry aby si sedly
.
Jde o to jestli Mikrotik dodržel rozestupy těch kotvicích otvorů které běžně na RB411 RB433 a dalších má stejné.
Chtěl jsem třebas na iGW použít RB450G jako hlavní router s eth1 a eth2 jen (no zní to směšně,ale prozačátek je to tak) a pak to
rozvést na jednotlivá radia už jen přes tu RB750ku a v krabici bych to měl hezky na sobě přes distanční sloupky ale "nahé" .
Stačili by i jen 2 díry aby si sedly

0 x