❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CCQ nahodile pada,pri zatezi extremne

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
pcwifi
antispam: Ano

CCQ nahodile pada,pri zatezi extremne

Příspěvekod pcwifi » 15 years ago

spoj na 1 strane 40cm AL parabolka Gibertini s NN-12, na 2 strane Jirous PAR24-EXTREM. Karty zkouseny UB5 i nejake pro mne neznameho typu, MK je identifikuje nako AR 5413. Vzdalenost cca. 3km. At necham karty v limitu ci na test dam mimo limit, at zkusim jakykoliv kanal , tak je stale problem s odezvou spoje. CCQ zustava na ok hodnote (napr. 80/70) ale nahodile jde ping do haje. Udelam li skrz Mikrotiky Bandwith test spojeni na onom spoji, pada CCQ ale uplne totalne do haje, i okolo 30%... Pokud Bandwith test udelam na jinem spoji, ccq jen mirne spadne (napr. z 90 na 75%) ale to je tak vse, spoj propusti okolo 25M bit HD a odezva se mele kolem 70ms, onen problemovy spoj okolo 20Mbit HD da take, ale odezva jde do haje,radove 300-1000ms.

Okoli neni zdaleka nejcistsi, ale volny kanal se da najit, nicmene i toto je k prdu... i jsem karticku dal osamocenou do RB433 zda li se netluce s dalsimi,ale beze zmeny...pigtaily jsou ok, pouziji li je na jiny spoj,vse maka bez chyby...karty jsou jinak dane na obou stranach v RB433AH spolu jeste s 1 kartou v pozici co nejdal od sebe. Verze MK zkousena 4.10 a 4.9.

diky za nakopnuti :mrgreen:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 15 years ago

Špatně dosměrované antény... tam bych asi začal.... pokud to nepomůže tak zahodit MK a našroubovat na to bulleta... :D
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 15 years ago

Zkusil bych dosměrování,nebo je dát na druhou polarizaci,popř zkusit jiné antény,pak už jen 10Ghz.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

to máš bez nstreme? jestli jo tak to jsou slušný hodnoty nebo ne? 25Mbit bez nstreme je super ne? Skuz nstreme, většinou to pomůže. Koukni na HW retries a dej to na 15.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

HW retries zmeneno dle doporuceni, nicmene v praxi zmena nulova...to same nstreme,s tim se nevim proc zacalo spojeni nahodile obcas rozpadat. 25M to dalo pri uchylne odezve...takovych 25M by nechtel nikdo, odezva je asi 3-4x vetsi nez druhy kratsi spoj... jak to pujde zkusim Prowaxky 24db...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

podle mych zkusenosti je Nstreme prinosem jen pokud je opravdu kvalitni signal, jak je to zarusene je to jeste horsi , odezvy sileny to neni reseni, spise pouzit limcovy anteny a najit nejakej rozumnej kanal pokud to vubec jde.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

taky bych to viděl na hodně velký rušení nebo jsi někde na něco zapoměl nebo udělal blbě. Zkusil bych ty prowaxky jak píšeš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

delali se z 1 mista 2 spoje do 2 lokalit, uplne stejne postupy, 1 spoj ok,druhy zlobi...nemyslim ze se neco zapomelo...zkusim prowaxy a uvidim...

toto je 1 pripad takoveho "špeku", kdy se spoj chova hodne zvlastne, spousta jinych vzdy napoprve ok ovsem vesmes v lokalitach s vice volnymi kanaly...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

staci 1 nanostanice nebo podobnej bazmek pobliz 1 strany s nejakym sosalem a nepojede to dobre nikdy, to same mam na 1 miste z boku me rusi nano a neni kanal kde by to slo trochu dobre, co z toho nana leze to nechapu. Zkusil jsem schovat panelovku za komin aby byla kryta a v pohode takze co k tomu rict..
0 x