PowerBridge M5 je vysoce výkonná kompletní venkovní jednotka včetně 2x 25 dBi antény (MIMO) pro pásmo 5 GHz. Jednotka umožňuje komunikaci reálnou rychlostí až 150 Mbps.
Další výhodou je vedle vysoké přenosové rychlosti díky standardu 802.11n využití časového multiplexu TDMA, což umožňuje na jednotku v režimu AP připojit více než 300 klientů a nízké latence.
Cena s DPH je okolo 5800kč
http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1797
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
PowerBridge M5 AirMAX MIMO - outdoor 5 GHz
PowerBridge M5 AirMAX MIMO - outdoor 5 GHz
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
nepotřebujeme vysoce výkonnou jednotku. Potřebujem něco co stahne výkon na 5dB a v tomhle případě to nedokáže.
zajímavý je, že už neudávaji 300Mbit, že by ČTU nějak reagovalo na 40MHz kanál?
zajímavý je, že už neudávaji 300Mbit, že by ČTU nějak reagovalo na 40MHz kanál?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
udavaji :

rad bych videl chovani v +80St.C

rad bych videl chovani v +80St.C

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
koukam ze to ma OFDM modulaci === umi to nLOS ????
0 x
Jan Ptáček
nLOS nikdy nefunguje na wifi frekvencích. Ono to je spíš hlavně marketingovej tah jako je celej wimax. I selskej rozum říká že za rohem ti wifina nejede takže proč by měl ject nLOS. Měly jsme tu alvariona na 3.5GHz asi na 1100m a jako nLOS je totální kravina. Ono hravě stačí se před to postavit a rychlost jde rapidně dolu až někam k pár kbit/s... ne že by to bylo i na přímo viditelnost nějaký rychlý 

0 x
hmm, to je zvlastni - byl sem na predvadecce Motorola Canopy /ted ta nova rada/ a tam mi tvrdili ze absolutne neni problem pripojovat pres strom, barak a na kratkou vzdalenost i treba pod kopcem bez prime viditelnosti.....
0 x
Jan Ptáček
no, známá někde uplně jinde jela taky přes wimax a po čase jí začal blbnout net. Řek sem jí ať se podívá na antenu a ta byla ohnutá k zemi což je řekl bych dost podobný nLOSu a jestli tomu říkaji bezproblémové připojení, tak to si můžou strčit někam. Navíc všechny datasheety k wimaxu říkaji, že nLOS na 5GHz nefunguje a canopy ve spustě vecech kecá.
0 x
pcwifi píše:PowerBridge M5 je vysoce výkonná kompletní venkovní jednotka včetně 2x 25 dBi antény (MIMO) pro pásmo 5 GHz. Jednotka umožňuje komunikaci reálnou rychlostí až 150 Mbps.
Další výhodou je vedle vysoké přenosové rychlosti díky standardu 802.11n využití časového multiplexu TDMA, což umožňuje na jednotku v režimu AP připojit více než 300 klientů a nízké latence.
Cena s DPH je okolo 5800kč
http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=1797
mna by zaujimalo, ze aky tam je rozdiel oproti Nanobridge alebo Rocket M5
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Premyslim, ktery vyrobek UBNT v posledni doby vic "zabiji" 5GHz pasmo a tohle me dostalo - vystupni vykon "az 27dBm" a 25dBi antena = to je neco pres 52dB vykonu, tedy kolem 100W a tedy podobne jako vyzari lidske telo tepla - wow, z toho beha mraz po zadech ... 
EDIT: Ty vykony jsou ciste teoreticke - v praxi ta jejich antena nebude tak "skvela", ale "talir" od UBNT, jak navrhuje okoun, by stal za hrich - tim se clovek spoji i na tech 150km co udavaji

EDIT: Ty vykony jsou ciste teoreticke - v praxi ta jejich antena nebude tak "skvela", ale "talir" od UBNT, jak navrhuje okoun, by stal za hrich - tim se clovek spoji i na tech 150km co udavaji

Naposledy upravil(a) lwq dne 21 Jul 2010 14:24, celkem upraveno 1 x.
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
a co tam jeste zapojit tu raketovou 32 dB anténu 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
lwq píše:Premyslim, ktery vyrobek UBNT v posledni doby vic "zabiji" 5GHz pasmo a tohle me dostalo - vystupni vykon "az 27dBm" a 25dBi antena = to je neco pres 52dB vykonu, tedy kolem 100W a tedy podobne jako vyzari lidske telo tepla - wow, z toho beha mraz po zadech ...
Zdravim. Normy se snazim dodrzovat, ale neda mi to a zeptam se jak se pocita vyzareny vykon anteny na Watty. Nejak mi nejde do hlavy, kdyz na karte nystavim 20dB (100mW, jestli se nepletu), ze s antenou, tedy pasivnim prvkem se dostavame na rady Wattu. Chapu ze kazdy 3dB je dvojnasobek, to jsem se ucil jako slaboproudar, ale taky jsem se ucil, ze kazdy pasivni clanek ma ztraty. Zesiluji jen aktivni, tedy napajene komponenty, jako tranzistor.
Je mi jasne, ze ted budete psat, co na tomhle foru vubec delam, kdyz neznam zisk antenni soustavy. Ja se podle tech vypoctu ridim, ale proste to nechapu. To je jako kdyz ridim auto a o motorech taky nemam paru. Vysvetli to nekdo po lopate. Kde se bere ten vykon, kde se to meri, atd
0 x
Vyzářený výkon ERP vs. EIRP
Takzvaný instalovaný nebo výstupní výkon vysílače je snížen o ztráty na vedení k anténě, případně na dalších prvcích po cestě. Za předpokladu použití ideálně přizpůsobené bezeztrátové antény, tato vyzáří veškerý výkon, který k ní dorazil po vedení. Pokud jde o anténu izotropní, tj. bodovou s vyzařovací charakteristikou stejnou do všech směrů, bude ekvivalentní vyzářený výkon v jakémkoli směru vztažený k izotropnímu zářiči EIRP (Equivalent Isotropically Radiated Power) odpovídat instalovanému výkonu vysílače, snížený o ztráty na vedení k této anténě. Jelikož taková anténa je pouze teoretická (v praxi je každá anténa nějak směrová) je nutné při přechodu od úvahy k reálné směrové anténě tento výkon násobit ještě činitelem směrovosti této reálné antény. V podstatě je tento výkon povýšen o zisk antény v daném směru, vztažený k izotropnímu zářiči. Tím dostaneme skutečný efektivní vyzářený výkon ERP (Effective Radiated Power). A to už je číslo běžně používané, s nímž se dá dále pracovat. ( a to máme onech 1W e.i.r.p dle VO_R http://www.ctu.cz/1/download/Opatreni%2 ... 005_34.pdf )
Tento výkon je tedy vyzařován ve směru maximálního zisku vysílací antény, pokud bychom uvažovali směr jiný než hlavní, musíme ERP úměrně snížit podle zisku v tom daném směru. V praxi je za hlavní směr vyzařování považován většinou úsek vymezený úhlem ve směrovém diagramu, v němž zisk antény klesne maximálně o 3dB, tj. na poloviční vyzářený výkon.
stacilo dat google: izotropni zaric
Takzvaný instalovaný nebo výstupní výkon vysílače je snížen o ztráty na vedení k anténě, případně na dalších prvcích po cestě. Za předpokladu použití ideálně přizpůsobené bezeztrátové antény, tato vyzáří veškerý výkon, který k ní dorazil po vedení. Pokud jde o anténu izotropní, tj. bodovou s vyzařovací charakteristikou stejnou do všech směrů, bude ekvivalentní vyzářený výkon v jakémkoli směru vztažený k izotropnímu zářiči EIRP (Equivalent Isotropically Radiated Power) odpovídat instalovanému výkonu vysílače, snížený o ztráty na vedení k této anténě. Jelikož taková anténa je pouze teoretická (v praxi je každá anténa nějak směrová) je nutné při přechodu od úvahy k reálné směrové anténě tento výkon násobit ještě činitelem směrovosti této reálné antény. V podstatě je tento výkon povýšen o zisk antény v daném směru, vztažený k izotropnímu zářiči. Tím dostaneme skutečný efektivní vyzářený výkon ERP (Effective Radiated Power). A to už je číslo běžně používané, s nímž se dá dále pracovat. ( a to máme onech 1W e.i.r.p dle VO_R http://www.ctu.cz/1/download/Opatreni%2 ... 005_34.pdf )
Tento výkon je tedy vyzařován ve směru maximálního zisku vysílací antény, pokud bychom uvažovali směr jiný než hlavní, musíme ERP úměrně snížit podle zisku v tom daném směru. V praxi je za hlavní směr vyzařování považován většinou úsek vymezený úhlem ve směrovém diagramu, v němž zisk antény klesne maximálně o 3dB, tj. na poloviční vyzářený výkon.
stacilo dat google: izotropni zaric
0 x
-
Diky za nakopnuti, vlakno o tomhle jsem nasel zde.http://www.czfree.net/forum/showthread.php?s=&threadid=1434&perpage=16&highlight=&pagenumber=1 Jde o to, ze je to spis hustota vykonu. U idealni anteny by ten vykon sel do vsech smeru. U smerove se ta hustota vyzareneho vykonu usmerni do uzsiho paprsku, tedy pokud jsem to pochopil tak vykon anteny nemuzu prepocitavat podle ohmova zakona. Proste kdyz do anteny pustim 100mW, tak mi i s 30 dB antenou bude stale vysilat 100mW, jenze jen v uzkem paprsku, ktery by odpovidal idelani antene vyzarujici do vsech smeru o vykonu 100W. Takze si holt holuba neupecu. Nejdulezitejsim prvkem soustavy bude tedy co nejsmerovejsi atena.
Vsem se omlouvam za offtopic a pokud jsem to pochopil spatne, tak sorry
Vsem se omlouvam za offtopic a pokud jsem to pochopil spatne, tak sorry
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
tohle miluju, lidi co se ohani elektro vzdelanim a pak dokazou rict, ze antena je pasivni, takze je vlastne jedno kolik ma decibel, vzdyt ona na vykonu nic neprida
jezis ja se rezu az k podlaze 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
-
Zdar. Antena je zarizeni pasivni. To mi nevymluvis. Ze je jedno kolik ma decibel jsem netvrdil.Dade_Marfi píše:tohle miluju, lidi co se ohani elektro vzdelanim a pak dokazou rict, ze antena je pasivni, takze je vlastne jedno kolik ma decibel, vzdyt ona na vykonu nic nepridajezis ja se rezu az k podlaze
0 x