http://www.i4wifi.cz/?mtc=0&cls=stoitem ... mit=Hledat
tak to bych tedy opravdu rád viděl tyto antény v akci, z prvotního shlédnutí bych řekl. že budou lepší něž ty raketové, ale rád bych je viděl v akci.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
duální antény od waveantu
duální antény od waveantu
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
no to bych zatím nepsal dle popisu by měla mít 9 stupňů. No jako ostatní waveant celkem fungovaly ale třeba se mi nelíbil ten zářič z plastu což zde by být nemělo. no uvidíme.
jinak ten uhel by mohl být celkem slibný protože je to namontované už ve výrobně a nemělo by tedy docházet k nějakým odchylkám při montáži.
Já tu anténu zkusím na spoji na 250m v klasickém dualu a potom v turbo dualu (ale asi tak za 2 měsíce)
jinak ten uhel by mohl být celkem slibný protože je to namontované už ve výrobně a nemělo by tedy docházet k nějakým odchylkám při montáži.
Já tu anténu zkusím na spoji na 250m v klasickém dualu a potom v turbo dualu (ale asi tak za 2 měsíce)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
ty ses nedival na ten vyzarovak? dyt je to hnus.... sice 9 stupnu, ale to ze to zari 45° pri -10dBi = 12dBi to uz neresis ze? Koukni na vyzarovak prowaxu......
0 x
Jan Ptáček
je to fakt hnus. Kdejaká panelka s 23dB se tomu vyrovná. No, naštěstí jirousovy paraboly už nestojí moc oproti tomuhle bastlu bez radomu a límce. Přidám si 500,- a mám krásnýho jirouse extreme.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
no to jo ale ne duálního, ja tedy nevím, ale na 0,5 KM je to fakt ideální anténa, přeci nebudu rvát jir-extreme na 500m
znám v Praze internetové sdružení které používá výhradně waveanty (ještě ty staré) (do 3km, nad 3km JRC), všechno mají v normě (na tom si celkem zakládají) a nemají s nimi žádný problém, je to až neuvěřitelné v zařušené Praze.
takže nevím proč bych ji nepoužil na 500m v lese kde nikdo není
mimochodem když se kouknete na tu duplexní JRC 24 tak ten diagram je celkem nesmyslnej, protože každá reálná anténa má nějaké boční laloky a tady nejsou vůbec zakreslené tak nevím co si mám o tom myslet, jediné co vím je to že skutečně JRC 24 duplex má nejméně bočních laloků, ale kolik a kde to fakt nevím
znám v Praze internetové sdružení které používá výhradně waveanty (ještě ty staré) (do 3km, nad 3km JRC), všechno mají v normě (na tom si celkem zakládají) a nemají s nimi žádný problém, je to až neuvěřitelné v zařušené Praze.
takže nevím proč bych ji nepoužil na 500m v lese kde nikdo není

mimochodem když se kouknete na tu duplexní JRC 24 tak ten diagram je celkem nesmyslnej, protože každá reálná anténa má nějaké boční laloky a tady nejsou vůbec zakreslené tak nevím co si mám o tom myslet, jediné co vím je to že skutečně JRC 24 duplex má nejméně bočních laloků, ale kolik a kde to fakt nevím
0 x
hele víš jak to je. Oni si berou antény za 1000,- s tim že za 2 roky jí vymění za další krám za 1000,-. Měl jsem waveanty taky na síti a musim říct, že ty spoje moc slavně nejedou a signály neodpovídaji realitě. Navíc jsem musel už několik jich vyházet a jirouse jsem ještě nikde nevyhodil takže asi tak.
Ten vyzařovák je v pořádku. Maji kruhovou osu v logaritmickym měřítku a ne v linearnim jako waveant na což lidi zapomínaji. Tak či tak má skoro o 10dB menší přední laloky což se dost hodí a proto jsou waveanty tak tupý a ani člověk neví jestli nejede na nějakej postraní lalok.
Ten vyzařovák je v pořádku. Maji kruhovou osu v logaritmickym měřítku a ne v linearnim jako waveant na což lidi zapomínaji. Tak či tak má skoro o 10dB menší přední laloky což se dost hodí a proto jsou waveanty tak tupý a ani člověk neví jestli nejede na nějakej postraní lalok.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
waveant nebrat ,
to bych spise veril tem rocketum.
Mame na siti hodne waveantu z dob 2.4G a resili jsme zatekanim do nich a jine nefunkcnosti a menime je do ted.
Co jsme meli na 5G , tak jsme je vyhazely vsechny.
Neni to smerovna, ale sektorka, navic slusne nespolehliva.
to bych spise veril tem rocketum.
Mame na siti hodne waveantu z dob 2.4G a resili jsme zatekanim do nich a jine nefunkcnosti a menime je do ted.
Co jsme meli na 5G , tak jsme je vyhazely vsechny.
Neni to smerovna, ale sektorka, navic slusne nespolehliva.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
tak mi tedy poraďte pánové, mám spoj na přes kopec na kterém je převaděč aby to mohlo je za kopec z každé strany k tomu převaděči je to cca 260 m a to mám na vzdálenost 2x 260 m dávat 4x antény JRC extreme za nějakých 6800 kč v klasickém spoji a nebo 4x waveant za 5200 kč v DUÁLNÍM spoji
připomínám že ty zářiče u těchto antén z plastu NEJSOU takže žádné zatýkání
je to asi jako že malé auto do města stačí, velké a prostorné auto je na delší cesty, prostě na 260m nepotřebují super anténu.
je to asi jako že malé auto do města stačí, velké a prostorné auto je na delší cesty, prostě na 260m nepotřebují super anténu.
0 x
okoun píše:tak mi tedy poraďte pánové, mám spoj na přes kopec na kterém je převaděč aby to mohlo je za kopec z každé strany k tomu převaděči je to cca 260 m a to mám na vzdálenost 2x 260 m dávat 4x antény JRC extreme za nějakých 6800 kč v klasickém spoji a nebo 4x waveant za 5200 kč v DUÁLNÍM spoji
A co dualni gentleboxy od Jirouse ?
0 x
Použij 4x nanobridge a jsi vysmátej..
nebo 4x nanostation a máš to za cenu antén i s mimo HWčkem...

0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
hmm, tak k tomu se nesnížím
0 x
ke ktere ze zminenych variant se nesnizis ? 

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
no přeci používat UBNT produkty.
0 x
no tak se k tomu nesnižuj, pak až k tobě příjde konkurence a udělá to tam za 1/3 ceny než ty a bude jim to chodit ještě rychlejc tak tady pak nebreč, jak je to možný a jak že to dělaj
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček