❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
konečně prodávají maxlinky 29 dB
konečně prodávají maxlinky 29 dB
na tuto anténu jsem se hodně těšil a parametry jsou suprové za tu cenu: http://wifi.aspa.cz/maxlink-antena-para ... hz-z102136
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Jirouš je o 300 dražší... čekal bych že cena vyjde líp... ale asi to dělají naschvál....
jelikož 24ka Maxilink je asi jen o 200 levnější než jirouš 24ka...
samozřejmě proti prowaxům jsou ceny obouch výrobců uplně jinde....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
rouchi píše:Jirouš je o 300 dražší... čekal bych že cena vyjde líp... ale asi to dělají naschvál....
jenže kvalita taky...
0 x
existuje nějakej box přímo za anténu jako je v případě jirouse? Jestli ne, tak je to je mínus.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Me osobne prijdou maxlinky lepsi nez JJ oboji mam jen bezlimcove, dost pochybuju ze prowax nabizi lepsi kvalitu, popr rozhodne ne o tolik o kolik je drazsi, aspon je trochu konkurence a treba spadne cena jelikoz je fakt haluzna 

0 x
hapi píše:existuje nějakej box přímo za anténu jako je v případě jirouse? Jestli ne, tak je to je mínus.
a co pak je asi toto, co http://wifi.aspa.cz/maxlink-maxbox-ro-v ... ghz-z91527
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
to je ftip? to jako mám jít na střechu s 12 šrouby v kapse?
0 x
tak si to uprav jak chceš když ti to nevyhovuje...
0 x
no nic upravovat nebudu, zůstanu na jirousech přesně na takových jako máš v ikonce 

0 x
mě si líbí ten maxlink už jen proto že mi to nenutí po dvou kusech jako JRC
0 x
Kdyz uz tu taky vsichni hajlujou nad regulaci (ubnt) - sem zvedav co strcite za ty anteny
CM9 s 1dbm? 
To bych chtel pak tedy videt panecku kdo to tam da jen stim 1dbm.
Haleluja regulace

Haleluja regulace
0 x
Daniel Tasáry
treba cm9 s 1db a pokud je mi znamo pigtail a kabel k antene si take nejakej ten db slupne takze nakonec muzes byt v limitu klidne i s 5Db 

0 x
Maxik píše:treba cm9 s 1db a pokud je mi znamo pigtail a kabel k antene si take nejakej ten db slupne takze nakonec muzes byt v limitu klidne i s 5Db
to udělá jenom idiot, nebude si stahovat 29dB zisk tim, že tam použije takový věci aby na nich ubral 5dB. To si anténu degradoval na 24dB, gratuluju.
0 x
dantasik píše:Kdyz uz tu taky vsichni hajlujou nad regulaci (ubnt) - sem zvedav co strcite za ty antenyCM9 s 1dbm?
Haleluja regulace
jak vidíš tak si lidi najdou důvod aby tam 1dB nemusel bejt.
0 x
To jsem tedy moc nepochopil, ne kazdy chce mit na stozaru 10 krabic s rb411, ani to leckde nejde, takze tam kabel proste byt musi, na nem je samozrejme utlum, myslim ze 1m koaxu neni tak moc velky problem abych ho muset resit nejakych 3 db dolu me fakt nevytrhne. Co se TX poweru tyce kazdy myslici clovek bude vysilat takovym vykonem aby spoj chodil a pokud mozno byl +- v norme, vic mi prijde bezpredmetne se o tom bavit.
0 x