Ahoj,
mam RB433 a ten je krome jineho osazen cm10 pro lokalni pokryti wifi signalem. Problem ale je, ze i kdyz mam 5dbi antenu, tak na 7m od anteny mam slaby signal. Muzete poradit cim by to mohlo byt? Diky moc.
Petr
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CM10 s RB433 - slaby vykon signalu
petikluk píše:Ahoj,
mam RB433 a ten je krome jineho osazen cm10 pro lokalni pokryti wifi signalem. Problem ale je, ze i kdyz mam 5dbi antenu, tak na 7m od anteny mam slaby signal. Muzete poradit cim by to mohlo byt? Diky moc.
Petr
ze by spatne zvolena antena a/b v nastaveni ?
0 x
Mam nastaveny antena mod na antena a, antena gain na 5dbi a frequency mode na regulatory domain.
0 x
petikluk píše:Mam nastaveny antena mod na antena a, antena gain na 5dbi a frequency mode na regulatory domain.
tak zkus nastavit antena b
0 x
-
- antispam: Ano
Ajfel píše:petikluk píše:Mam nastaveny antena mod na antena a, antena gain na 5dbi a frequency mode na regulatory domain.
a modlit se, jestlis ji neodpálil

0 x
OndrejSkipala píše:Ajfel píše:petikluk píše:Mam nastaveny antena mod na antena a, antena gain na 5dbi a frequency mode na regulatory domain.
a modlit se, jestlis ji neodpálilOproti kartám od Mikrotiku mají CM_ otočené konektory.
Je možné kartu odpálit, když je zapojený opačný konektor než je ten v nastavení MK? Jako že na MK kartách je A opačně než na CMkách?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
R52 i CM9,10 jsem zapnul bez anteny uz kvanta
a nikdy kvuli tomu zadna neodesla... kupodivu i UB5 to prezily. U RB711,R52n-M apod. to uz radeji neriskuju. Popravde jsem nad tim, ze to ma (pokud ma) R52 a CM9 otocene nikdy netapal, pri ozivovani v RBcku jsem udelal scan > malo siti ? 2 vstup > znova scan, vse ok > dokonfigurovat a zdar.
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
No a čím je to způsobeno, že se karty můžou zničit?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..
Petr S. píše:No a čím je to způsobeno, že se karty můžou zničit?
Zjednodusene receno tim, ze konektor neni antena. Tzn. vykon karty se pres konektor nevyzari ven, ale odrazi se treba polovina zpatky do karty a to ty vystupni obvody znici. Je tam takovy maly switch vystupu. Ten to vetsinou odnese a pak CM9 ma zhruba o 20db nizsi citlivost i vykon.
0 x
Když nastavíš na kartě výkon na 17db a nenecháš tam default, neodejde Ti žádná.
Proč odejde když není připojená anténa? Zkus si na zesilovači odpojit repráky a dej výkon na max, při běhu bez zátěže odpálíš koncové stupně.
CM10 jsou šmejdy, když začínali, pár jsem jich koupil. Měli ale zvláštní chování při regulaci výkonu. Nakonec jsem se jich raději zbavil.
Proč odejde když není připojená anténa? Zkus si na zesilovači odpojit repráky a dej výkon na max, při běhu bez zátěže odpálíš koncové stupně.
CM10 jsou šmejdy, když začínali, pár jsem jich koupil. Měli ale zvláštní chování při regulaci výkonu. Nakonec jsem se jich raději zbavil.
0 x
NF zesilovaci se bez zateze nic nestane, zakazkove stavbe teto techniky jsem se nejaky cas venoval, tak si to troufam tvrdit. Na VF panuji jine zakonitosti tam to evidentne koncovemu stupni neprospiva.
0 x
NF no nestane protože je tam ochrana, to se většinou dělá, ale úplně ty nejjednodušší schémátka tam to odpravíš
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- midnight_man
proč by někdo používal nejhorší kartu na trhu?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Jakou ochranu myslis u NF ? Byvaji pouze proti skratu a boucherotuv clen proti zakmitum jinak nic, klidne to zkus ze se tomu nic nestane 

0 x